Rejser

3 årlige rejser

Vi skal se ud i verden, og verden skal ind i Ranum Efterskole. Vi skal have fokus på mødet med andre kulturer, og profilfagsrejserne er tematiserede efter rejsemål. Det er mødet med andre unge, i andre dele af verden, som former vores egen nationale og personlige identitet — uanset om det er i mødet og samværet med unge fra Norden, Europa, USA, Nepal, Indien eller Ghana.

Elever og lærere former 3 gange om året nye profil- og kulturfag. Valg processen er en del af skolens pædagogiske mål. De lange rejser er forbundet med en egenbetaling, og alle må prioritere undervejs. Der er altid rejser uden egenbetaling, og der er mulighed for at søge om individuelt tilskud til både ophold og rejsebetaling.

profilfag

Vores rejser

Her er et udpluk af de fantastiske rejsedestinationer, som vi tidligere har besøgt. Der opstår nye destinationer hvert år – og der er plads til lige netop din idé.

Alle billederne er taget af vores egne elever.

Hvis du vil med os på eventyr så tilmeld dig Ranum Efterskole College i dag

3 perioder & 3 rejser

Skoleåret er inddelt i 3 perioder – 2 profilfag og en kulturfagsperiode.

Hver periode afsluttes med en rejse på 7 til 14 dage; i alt rejser vi op til 28 dage.

Profilfag 1

Aug. til okt.

Den første periode har eleven valgt før skolestart, og den bruges til at forberede den første profilfagsrejse. Du lærer at sætte dig både personlige og fælles mål for profilfagsperioden. Vi træner til f.eks. et Padi Open Water dykkercertifikat, som forberedelse til at tage dykkercertifikat på den afsluttende rejse. Første rejse varer ca. 7 dage.

Kulturfag

Okt. til Feb.

I den anden periode er temaet Kultur og Verdensborgerskab. Kulturfagene tager udgangspunkt i et lands kultur f.eks. USA, Nepal, Sydamerika, Kina eller Japan. I kulturfagene forberedes du grundigt til kulturrejsen, og det er langt fra en ferie. På rejsen møder vi lokale unge og bygger venskaber for livet. Kulturrejsen varer typisk 10-14 dage.

Profilfag 2

Mar. til maj

Tredje periode fokuserer på personlig dannelse og udvikling ved at kombinere både kulturfag og profilfag. Eleverne er nu erfarne i at forme profilfag og meget engagerede i at skabe nye fag. F.eks. opfandt en gruppe elever profilfaget Cheerleading og rejste til USA, hvor de trænede med lokale unge. Sidste rejse varer typisk 7 dage.

Book rundvisning

Kom forbi Ranum og oplev stemningen, hør om mulighederne, se stederne og få en god snak med en voksen, som brænder for stedet.