Category
Rejser

Filippinerne – Scuba

Det store fokusomra╠Őde for kultur- og dannelsesfaget Filippinerne er: Naturen, s├Žrligt omkring marinemilj├Şet, og den lokale kultur.

Med disse to punkter som pejlem├Žrker er ma╠Őlet, at eleverne fa╠Őr forsta╠Őelse for deres egen rolle som interaktive verdensborgere. Eleverne vil forha╠Őbentlig opleve at nogle af deres hypoteser holder stik, hvorimod andre skal justeres i forhold til virkeligheden. Filippinerne besta╠Őr af 7.107 ├Şer, som ligger i verdens nok smukkeste ├Şhav. Mange af de filippinske ├Şer er stadig forholdsvis ukendte som rejsema╠Ől.

Kulturfokus

Vi vil bes├Şge og samarbejde med en lokal High School og have en gensidig kulturudveksling mellem de danske efterskoleelever og de lokale filippinere er sa╠Őledes det dannelsesm├Žssigte vigtigste ma╠Ől med rejsen. Pa╠Ő Filippinerne er skolernes ├Şkonomiske midler meget begr├Žnsede, derfor vil vi hjemmefra indsamle og medbringe sponsorgaver f.eks. kuglepenne og skrivepapir/-blokke mm.

Naturfokus

Rejsen til Filippinerne er IKKE specifikt en dykkerrejse. Vi vil dog dykke, men det er prim├Žrt for at fa╠Ő eleverne til at rette fokus pa╠Ő beskyttelse og bevaring af skr├Şbelige naturomra╠Őder i dette tilf├Žlde ÔÇô pa╠Ő Filippinerne. Eleverne skal i form af sma╠Ő projekter f.eks. unders├Şge, hvordan vi┬ákan formindske forurening af vandet, f.eks. plasticproblematikken pa╠Ő Filippinerne. Vi vil fa╠Ő undervisning af marinebiologer, som hj├Žlper os professionelt med, at unders├Şge data, som vi ogsa╠Ő er med┬átil at indsamle, fra vandet.

Undervisningen

Kulturfagsundervisningen vil besta╠Ő af relevante foredrag af eksterne foredragsholdere. Temaerne er f.eks.: Forurening og global opvarmning, Selvv├Žrd – hvordan man m├Şder andre mennesker og kulturer m.fl.┬áUndervisningen vil derudover tage┬áudgangspunkt i elevernes egne projekter, som naturligvis v├Žlges og ma╠Őlrettes i samarbejde med l├Žrerne.

Dykning

Det vil v├Žre hensigtsm├Žssigt, at man som minimum er certificeret Open Water Diver (OWD) eller har en h├Şjere certificering.

VILKA╠ŐR: Vaccinationer Det er jeres ansvar, at jeres s├Şn/datter er vaccineret til rejserne. Vi vil give besked om, hvilke vaccinationer der er n├Şdvendig for den pa╠Őg├Žldende rejse. Pas skal v├Žre gyldigt et 1/2 a╠Őr efter hjemkomst. Dvs. til min. udgangen af juni 2017.

EGENBETALING: 9.500,- KR.