Efterskolelivet

Ranum

Med 400+ elever er Ranum Efterskole College en af Danmarks st√łrste almene efterskoler. Eleverne bor p√• campus, som udg√łr en lille by. Skolen er fordelt p√• fire hovedhuse: K√¶rhuset, Seminariehuset, Lien og Ranumhus. P√• den m√•de rummer vi mange sm√• f√¶llesskaber, som tilsammen udg√łr √©t stort f√¶llesskab.

Huse og værelser

Ranumhus

Ranumhus er indrettet med 2-5 personers v√¶relser. Eleverne bor i sm√• klynger med TV’er og opholdsstuer, hvor man hygger sig efter skole. Noget af det fedeste ved Ranumhus er det nye motionsrum og g√•rdhaven med fodboldbane, volleyball, basket, street fodbold og b√•lplads.r

Kærhuset

Kærhuset er indrettet med 2-3 personers værelser og 4-6 personers lejligheder. Der er fællesstuer, motionsrum og spisesal. På Imagination-loftet er der dansesal og scene til mindre koncerter. På loftet hænger eleverne ud og arrangerer fællessovning i weekenderne.

Seminariehuset

Seminariehuset er indrettet med 3-6 personers værelser. I skolegården står Livstræet, og her har vi bygget en stor scene til gårdfester og koncerter. Indenfor finder du Svederen med opholdsrum, bouldervæg, parkourbane, motionsrum, musikstudier, medie, eSport og biograf.

Lien

Lien er Ranums mindste hus, hvor der er plads til ca. 30 elever i 3-5 personers v√¶relser. Der er hyggelige f√¶llesstuer, eget k√łkken og en dejlig have med plads til aktiviteter. Lien er en del af Seminariehusets store f√¶llesskab men er hyggelig og let at overskue.

Lien_300x300

Store og små fællesskaber

I de 4 huse bor 40 kontaktgrupper. Hver kontaktgruppe er p√• 9-10 elever og har sin egen kontaktl√¶rer. Grupperne spiser, g√łr rent og laver mad sammen.

Hver kontaktgruppe har en ‚ÄĚk√¶rlighedsgruppe‚ÄĚ i et andet hus. P√• den m√•de f√•r du venner over hele skolen.

3 årlige rejser

M√łdet med andre unge i verden former vores nationale og personlige identitet. Derfor inviterer vi internationale elever og l√¶rere til skolen, ligesom vi selv rejser tre gange ud i verden. P√• Ranum former elever og l√¶rere nye profil- og kulturfag tre gange om √•ret. Valgprocessen er en del af skolens p√¶dagogiske m√•l. Det giver enormt god mening at danne f√¶llesskab omkring de aktiviteter, man br√¶nder for. Rejserne kan v√¶re forbundet med en egenbetaling, og alle m√• prioritere undervejs. Men der er altid rejser uden egenbetaling, og der er mulighed for at s√łge om individuelt tilskud til b√•de ophold og rejsebetaling.

Til sammen rummer vi

• Beach h√•ndbold

• Atletik- og l√łbebane

• Musikstudio

Se billeder af skolens faciliteter her

Sv√łmmehal og wakeboardbane

I R√łnbjerg benytter vi sv√łmmehal og aktiviteter i Nordens st√łrste aktivitetscenter Landal R√łnbjerg. Det er ogs√• her, alle vores sejlb√•de ligger, s√• derfor kalder vi R√łnbjerg for vores maritime base.

Tilmeld dig nu, eller kontakt os, hvis du har flere sp√łrgsm√•l