Daglige Rammer

Skolegang

– Der passer til dig !

De boglige skolefag er grundlaget for at l√¶re at l√¶re resten af livet. Vi tilstr√¶ber inden for rammerne af de formelle krav til 9. og 10. klasse at forny og modernisere l√¶ringsprocesserne, s√• dine personlige l√¶ringsm√•l bliver im√łdekommet.

Efterskolen giver unikke muligheder for at arbejde med fleksible skemaer, projektorientering og tv√¶rfaglige forl√łb. Og vi har mindst lige s√• store ambitioner p√• det boglige omr√•de, som vi har, n√•r det g√¶lder Imagination og Natursport, og de √łvrige f√¶llesaktiviteter.

P√¶dagogisk fokuserer vi p√• at integrere flere intelligensformer i koblingen af boform, skolegang og aktivitet. Natursport og Imagination rummer s√•ledes mulighed for udfoldelse b√•de indenfor de inter- og intrapersonelle, kropslige, kommunikative intelligensomr√•der. Form√•let er at opn√• at styrke den personlige udvikling ved at afpr√łve og udvikle forskellige l√¶ringsformer i et praksisf√¶llesskab.

Klasser

Niveaudelt undervisning

Ranum Efterskole er en boglig efterskole med et h√łjt fagligt niveau. Vi v√¶gter de boglige m√•l lige s√• h√łjt som de oplevelsesm√¶ssige. Vi niveaudeler holdene p√• 9. og 10. klassetrin.

For os giver det ikke mening, at adskille dannelse og uddannelse, derfor er det skolens m√•l at tilf√łre eleverne en r√¶kke forskellige kompetencer – sociale, natursports- og idr√¶tslige, intellektuelle, kommunikative og f√łlelsesm√¶ssige. N√•r uddannelse og dannelse f√łlges ad, opn√•r vi at eleverne f√•r succes, og f√•r lyst til at udvikle sig b√•de personligt og fagligt, samt tage ansvar for sig selv og f√¶llesskabet.

Pr√łver

Du skal også sætte dig faglige mål!

Kravene for at komme p√• efterskolen er, at man har best√•et Folkeskolens 9. klasse eller Folkeskolens 8. klasse. Det er ikke et krav, at man dyrker natursport eller idr√¶t. Den gruppeorienterede undervisning i natursporten varetages af h√łjtkvalificerede undervisere, og i naturen er det kun den enkelte selv, eller gruppen, der s√¶tter begr√¶nsningen for udfordringen.

I 9. klasse skal der vælges mellem tysk og fransk. For 10. klasses elever, kan der vælges mellem tysk/fransk og fysik/kemi. Kultur, historie, kristendom og samfundsforhold indgår i MEDBORGERSKAB.

Udervisningen veksler mellem klasseundervisning, selvstudie, gruppeundervisning, projektarbejde, foredrag og fællestimer. Derudover er der mulighed for fritidsundervisning i de 2-4 klubber, som tilbydes mandage til torsdage mellem 19-21.00

Pr√łverne prioriteres h√łjt.
Det er vigtigt, at den enkelte elev f√•r den bedst mulige eksamen i alle fag, b√•de i de mundtlige og skriftlige discipliner. Vi tilbyder Folkeskolens Afgangspr√łve og Folkeskolens 10. klasses pr√łve.

Boformer

Trivsel for den enkelte og for fællesskabet er det vigtigste i dannelsestræet. Derfor er den sociale læring, som foregår på et efterskoleophold måske det allervigtigste udbytte du får på et efterskoleophold.

Social læring er kort fortalt, at vi gennem samvær, samarbejde og interaktion med andre lærer om os selv. Udvikler et række konkrete og uundværlige sociale færdigheder.

Ranum efterskole tilbyder forskellige boformer
Vi har plads til mere end 315 elever i to huse og råder over både enkelt- og dobbeltværelser, samt lejligheder med op til 6 elever.

De forskellige boformer er målrettet forskellige udviklingsbehov og tilgodeser, at ikke alle er ens og har de samme behov. Det kan være, at du er i en personlig udvikling, hvor du har behov for at kunne trække dig tilbage i din egen hule, at du har behov for at dele dine tanker med en værelseskammerat, eller at du trives bedst i et mini-bofællesskab i jeres egen lejlighed.

Under alle boformer tager man aktivt del i de daglige pligter p√• skolen, s√•som reng√łring, madlavning og oprydning. Hvis du ikke har l√¶rt det hjemmefra ‚Äď s√• kan du det efter endt ophold !

Vi har ikke adskilte drenge og pige gange, men et naturligt fællesskab, hvor der er plads til den enkelte. Måltiderne, hygge på værelserne og samværet i profilfagene giver venner for livet!

Sport og aktiviter

I Ranum by har efterskolen adgang til en lang række sports- og hal faciliteter. Det nye Multikulturhus rummer 3 sale til alle former for sport og aktivitet bl.a. springgymnastik, dans, hockey, fodbold, volley, basket, håndbold osv.

I centret ligger endvidere et nyt motionscenter som kan benyttes af alle for ca. 120,- kr om måneden.
I R√łnbjerg lejer vi os ind i den nye sv√łmmehal, og det giver samtidig mulighed for at benytte badeland og Wellness Centret.

Skolen tilbyder indenfor et aktivitetsområde på 5 x 5 km:

• Natursportscenter med Grejbank.
  • Sv√łmmehal i R√łnbjerg
  • Multikulturhus med Idr√¶tshal og gymnastiksale
  • Motionscenter
  • Fodboldbaner
  • Centerbane og atletik faciliteter
  • Solarier i Ranum og R√łnbjerg
  • Mountainbikes i R√łnbjerg og Uhreh√łje
  • Klatret√•rn og ‚Äďv√¶g i R√łnbjerg og Uhreh√łje
  • Golf i L√łgst√łr, Gatten, √Örs mv.
  • Maritimbase i R√łnbjerg med moderne sejlb√•de, joller,havkajakker, Rib- b√•de, dykning og surf.
  • Tennis- og squashbaner i R√łnbjerg
  • Beachvolleybaner i R√łnbjerg
  • Fitness og Wellness Center i R√łnbjerg
  • Kreativt kunstv√¶rksted