IGCSE

Cambridge IGCSE

International General Certificate of Secondary Education

 

 • 14 til 16 år.

 

Ranum Efterskole College har mange elever som vælger at komme hertil for at færdiggøre deres uddannelse, og få sig nogle internationalt anerkendte kvalifikationer som forbereder dem til videregående uddannelse her på Ranum Efterskole Colleges avancerede niveauer eller i udlandet.

Vi tilbyder en bred vifte af fag inden for Cambridge IGCSE som kombineres efter interesser og kompetencer. Eleverne skal vælge 5 fag.

Fag

ENGLISH FIRST LANGUAGE

 • Til eleven hvis modersmål er Engelsk. Eleven udvikler evnen til at kommunikere klart, korrekt og effektivt både mundtligt og skriftligt. Han/hun vil få et bredt ordforråd, samt lære korrekt brug af grammatik og skriftlig fremstilling. Eleven vil udvikle generelle analytiske og kommunikative kompetencer.

 

ENGLISH AS A SECOND LANGUAGE

 • Til eleven som har erfaring med sproget, og som ønsker at styrke sin forståelse og videreudvikle sine akademiske kompetencer. Formålet er at eleven vil få et indgående kendskab til sproget, lære at bruge sproget og få lagt et fundament for en højere videregående uddannelse.

 


INTERNATIONAL MATHEMATICS

 • Til eleven som ønsker en profil der komplimenterer IB profilen og som ønsker at tilegne sig solide matematiske evner. Eleven vil lære at udvikle strategiløsninger på åbne problemstillinger og skærpe sine matematiske metoder. Eleven vil også blive introduceret til brugen af ’graf regner’.

 


COORDINATED SCIENCE

 • Til eleven som vil læse Biologi, Kemi eller Fysik i en tværfaglig videnskabelig sammenhæng. Eleven vil få en teoretisk og praktisk forståelse af grundprincipperne inden for hvert enkelt fag, samt opnå en forståelse af de videnskabelige metoder og kompetencer som danner grundlaget for højere videregående uddannelse.

 


GEOGRAPHY

 • Til eleven som ønsker at forstå verden ud fra det lokale, regionale og globale. Eleven vil blandt andet undersøge diverse naturlige samt menneskeskabte miljøer, kigge på hvordan mennesket interagerer i sit miljø og analysere de muligheder og udfordringer et miljø bringer med sig. Formålet er at opnå dyb kendskab til forskellige fællesskaber og kulturer verden over.

 


GERMAN AS A FOREIGN LANGUAGE

 • Til eleven som ønsker at lære tysk. Formålet er at udvikle kommunikative kompetencer såsom at lytte, læse, tale og skrive tysk. Eleven vil få et kendskab til kultur og civilisation i tysktalende lande.

MANDARIN AS A FOREIGN LANGUAGE

 • Til eleven som ønsker at lære kinesisk (mandarin). Formålet er at udvikle kommunikative kompetencer såsom at lytte, læse, tale og skrive kinesisk. Eleven vil få et kendskab til kultur og civilisation i kinesisktalende lande.

 


FRENCH AS A FOREIGN LANGUAGE

 • Til eleven som ønsker at lære fransk. Formålet er at udvikle kommunikative kompetencer såsom at lytte, læse, tale og skrive fransk. Eleven vil få et kendskab til kultur og civilisation i fransktalende lande.

 


SPANISH AS A FOREIGN LANGUAGE

 • Til eleven som ønsker at lære spansk. Formålet er at udvikle kommunikative kompetencer såsom at lytte, læse, tale og skrive spansk. Eleven vil få et kendskab til kultur og civilisation i spansktalende lande.

 


GLOBAL PERSPECTIVES

 • Til eleven som ønsker et banebrydende nyt fag som er tværfaglig over alle traditionelle fag. Formålet er at udvikle elevens evne til at tænke kritisk, mens man er åben overfor forskellige synspunkter på diverse globale udfordringer/situationer.

 


BUSINESS STUDIES

 • Business studies er for dig, som gerne vil lære at forstå, hvordan virksomheder agerer i den offentlige og private sektor. I løbet af undervisningen får du besvaret spørgsmålet om, hvorfor innovation og nytænkning indenfor disse områder er vigtige. Derudover lærer du, hvordan en virksomhed hænger strukturelt sammen, og hvordan den reguleres i forskellige sammenhænge.


DANSK

 • Obligatorisk undervisning for internationale elever ved Ranum Efterskole College, hvis modersmål ikke er dansk. Formålet er at give eleven kommunikative kompetencer samt indblik i dansk sprog, kultur og arv.

Alle fag følger Cambridge IGCSE pensum og specialiserede undervisere underviser på engelsk. Alle fag er tildelt et minimum på 120 undervisningstimer per år.

Eksamen og certificering

 

IGCSE eksamener i alle fag som markeres på karakter skalaen A* to G. A* karakteren gives for en fremragende præstation. Alle karakterer over F er en bestået eksamen, dog forventes det typisk at eleven minimum har 5 ’C’er for at læse videre ved for eksempel Advanced levels eller IB. Ønsker eleven at læse på en højere videregående uddannelse inden for et eller flere af fagene, opfordrer Ranum Efterskole College til at eleven minimum har ’B’er i sine fag ved eksamen.

 

IGCSE’en er sammenlignelig med den engelske GCSE eller den danske studentereksamen (1.g.), dog med et internationalt perspektiv.

 

Cambridge IGCSE er verdens mest populære internationale kvalifikation for elever i alderen 14 til 16. Den er internationalt anerkendt – både universiteter og virksomheder verden over betragter uddannelsen som en solid basis for fremgang og succes.

Kontakt os for mere information
da_DKDanish
en_GBEnglish da_DKDanish