√ėkonomi

√ėkonomi og st√łtteberegning

Det er en investering i resten af livet at gå på efterskole
Et efterskole√•r p√• Ranum Efterskole College er 43 uger. Ugeprisen i 2020-21 er 2.575 kr., som betales i 10 rater. Staten giver st√łtte til efterskole√•ret, hvis du er dansk statsborger eller har tilknytning til Danmark. Statsst√łtten afh√¶nger af husstandsindkomsten to √•r f√łr, eleven starter, og af antal s√łskende. Skolen hj√¶lper med at udfylde ans√łgningsskemaer om elevst√łtte.

Herudover har vi jf. vores v√¶rdigrundlag besluttet at give de unge mulighed for at forf√łlge deres interesser og dr√łmme i profilfagene. Derfor har vi forskellige egenbetalinger for rejserne bestemt af om profilfagsholdene rejser til London, USA eller m√•ske helt til Nepal.¬† Se eksempler p√• egenbetaling under profilfagsrejser.

Individuel supplerende st√łtte

For√¶ldre og elever har mulighed for at s√łge individuel og supplerende st√łtte b√•de til ophold og egenbetaling p√• profilfagsrejser. Ans√łgningsskema f√•s ved henvendelse hos kontoret. Vi kan desuden hj√¶lpe med at s√łge s√¶rlige midler via Efterskoleforeningen.

Ranum Efterskole f√łlger Efterskolernes standard vilk√•r

Her kan du ogs√• beregne egenbetalingen – det du skal betale efter at have fratrukket den elevst√łtte, staten yder til efterskoleopholdet.
Egenbetaling og elevst√łtte udregnes p√• uge basis. N√•r du skal udregne betaling for skole√•ret, skal du gange med antallet af uger.

Betalingen falder i 10 rater: juli, aug., sept., okt., nov., jan., feb., marts, april, maj.

Beregn efterskoleophold her

Kunne du tænke dig at læse mere om livet på Ranum?