Nepal – Culture

Kategori
Rejser

Nepal – Culture

 

Har du mod og lyst til at besøge vores venskabsskoler i Nepal? Så venter dit livs rejse og en dannelsesrejse ud over alle grænser.

At du får en unik mulighed for at lære en helt anden del af verden at kende, hvor familiære og spirituelle værdier er vigtigere end materielle goder. Her ser du udviklingen fra middelalderen til nutiden afspillet for øjnene af dig. I mødet med unge nepalesere vil du både lære om livet i kontrastfyldte Nepal og om dig selv.

 

Undervisning

I kulturfaget og på rejsen vil du udvide din horisonter og helt sikkert også overskride en grænse eller to. Turen indeholder både fysisk udfoldelse såsom vandring med rygsæk op af en bjergside og det kulturelle og sociale aspekt i at overnatte ved en værtsfamilie, der næppe taler engelsk.

På ekspeditionen besøger vi vores venskabsskole i en bjerglandsby i Nepal i 3-4 dage og tager del i hverdagslivet her. Herefter oplever vi en del af Nepals natur med mulighed for bl.a. trekking, rafting og måske udsigt til Himalaya.

I hovedstaden vil vi ligeledes arbejde med samfundsmæssige og politiske projekter som fx kvinders rettigheder, hjælpeorganisationer, elbiler m.m hvor din interesse bliver drivkraften.

I dette fag vil vi arbejde med mange af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling, idet Nepal er et u-land, hvor baggrunden for verdensmålene skinner tydeligt igennem. Især vil vi arbejde med målene for sundhed og trivsel, kvalitetsuddannelse og afskaf fattigdom.

 

Før rejsen

Du vil blive rustet til et kulturmøde af dimensioner samt trænet i at videreformidle dette møde. Dette sker ved at fordybe sig i forskellige emner inden for den nepalesiske kultur, traditioner og historie for derefter at opleve forholdene på egen hånd.

I forberedelserne til rejsen skal vi arbejde med forholdene i Nepal bl.a. kultur, religion, historie, natur og geografi.

Du skal desuden researche til en artikel, film eller et foredrag. Researchen før rejsen danner udgangspunkt for undersøgelser og interviews under rejsen. Inden rejsen skal du desuden planlægge og forberede et mindre undervisningsprojekt til brug i forbindelse med vores besøg på venskabsskolerne.

 

Efter rejsen

Efter rejsen skal du forberede og holde foredrag om din rejse, oplevelser og overvejelser på din hjemskole eller for andre interesserede grupper.

 

Krav til dig

Du skal have lyst til at udfordre dig selv såvel fysisk som mentalt. Du skal være indstillet på at træne fysisk inden rejsen (også i din fritid) og du skal kunne bære en rygsæk på ca 18kg. Du skal have lyst og mod til at kaste dig ud i situationer, der er langt fra din comfort zone herhjemme, og du skal møde med et åbent sind klar til at lære alt det fantastiske, farverige Nepal kan lære dig.

 

Sikkerhed

Områderne vi rejser til er iflg. Udenrigsministeriet sikre at rejse i og vi har gode lokale kontakter, som også forsikrer at det område vi rejser i er sikkert.

 

Vaccinationer

Hepatitis A, Tyfus, Difteri, Kolera.

 

Undervisere

Kristine Sørensen
ks@ranumefterskole.dk

 

Vilkår og økonomi

Egenbetaling på rejsen vil være ca. 7.500 kr.

Lommepenge anbefalet 500-1.000 kr.

 

WEBSHOP

Besøg facebookside

 

da_DKDanish