Læsser
 

Mexico

Kategori
Kulturfag, Rejser

Mexico – et land fyldt med kultur, traditioner og smage

På rejsen vil eleverne opleve delstaterne Yacatán og Quintana Roo på Yucatan-halvøen ved Den Mexicanske Golf og Caribien. Vi skal opleve Kukulkan-pyramiden, mayatemplet ved det arkæologiske sted Chichen Itza, skolebesøg i Merida, cenoter og meget, meget mere.  

Formålet med rejsen er at udvikle, flytte personlige grænser og danne os gennem oplevelser fra den fremmede kultur.  

Der er første gang, Ranum Efterskole College rejser til Mexico, derfor vil eleverne også selv få mulighed for at komme med gode ideer til steder, som de mener bør opleves på rejsen. 

 

Undervisning

  Som et led i forberedelsen til rejsen og den fremmede kultur skal vi fordybe os i forskellige emner inden for den mexicanske kultur, traditioner, religion, geografi eller historie. Vi skal i den forbindelse forberede en fremlæggelse om et bestemt emne, der skal præsenteres for de andre elever på holdet. Vi skal derforuden lave undervisningsplaner og materialer til undervisning på en folkeskole eller højskole i Merida.

  • Ryste-sammen-lege 
  • Mexicanske madlavning 
  • Gruppeprojekter og fremlæggelser 
  • Skoleprojekter 
  • Historie og Mayakulturen 
  • Minisprogkursus 
  • Klargøring til rejse 

  I skal også researche på et selvvalgt emne før og under rejsen, således I kan opnå og formidle jeres nye viden om emnet efter rejse. 

  Rejsen

  Der er første gang, Ranum Efterskole College rejser til Mexico, derfor vil eleverne også selv få mulighed for at komme med gode ideer til steder, som de mener bør opleves på rejsen.

   

  Sikkerhed

  Det er vigtigt, at man har lyst til en grupperejse, hvor alle aktiviteter foregår sammen. Alle aktiviteterne foregår om dagen, og om aftenen er man sammen på hostellet; spiller spil, slapper af, hygger, snakker osv.  Nogle steder i Mexico skal være påpasselig med at færdes ude efter mørkets frembrud. Man bør være opmærksom på lommetyve, og man går ikke med sin telefon fremme, når man bevæger sig fra A til B.  

  Alle sikkerhedsinstrukser gennemgås med eleverne ingen afrejse.  

  Vi følger rejsevejledningen fra udenrigsministeriethttps://mexico.um.dk/da/rejse-og-ophold/rejsevejledning-til-mexico/

   

  Lærere

  Gerti Turner Jensen
  gj@ranumefterskole.dk
  Nigel Hopwood
  nh@ranumefterskole.dk

   

  Vaccinationer

  Difteri-stivkrampe, Hepatitis A.

   

  Vilkår og egenbetaling

  Egenbetaling på rejsen vil være ca. 10.500 kr.

  Lommepenge anbefalet 800-1.000 kr.

   

  WEBSHOP

  Besøg facebookside

   

  da_DKDanish