Mexico

Category
Kulturfag, Rejser

Mexico – land of cultures, traditions, and flavors

P√• rejsen vil eleverne opleve delstaterne Yacat√°n og Quintana Roo p√• Yucatan-halv√łen ved Den Mexicanske Golf og Caribien. Vi skal opleve Kukulkan-pyramiden, mayatemplet ved det ark√¶ologiske sted Chichen Itza, skolebes√łg i Merida, cenoter og meget, meget mere.

Der er f√łrste gang, Ranum Efterskole College rejser til Mexico, derfor vil eleverne ogs√• selv f√• mulighed for at komme med gode ideer til steder, som de mener b√łr opleves p√• rejsen.

• Ryste-sammen-lege
  • Madlavning
  • Gruppeprojekter og freml√¶ggelser
  • Dans
  • Film
  • Samfundsfag
  • Minisprogkursus
  • Miniparl√łr
  • Klarg√łring til rejse

Rejsen

Planen er lavet med forbehold for ændringer.

18.marts РAnkomst til Cancun og transfer til Valladolid:  udflugt til Mayaruinen Ek’ Balam

19.martsValladolid:¬†bes√łge de omkringliggende¬†cenoter.¬†

En cenote er et naturligt sinkhul skabt ved den sidste istid. Disse cenoter og underjodiske flodsystemer var uundv√¶rlige og hellige for mayaindianerne. Man kan sv√łmme og snorkle og i de st√łrre cenoter, og det er en k√¶mpe oplevelse.

20. martsChichén Itza

21. martsMerida

22. marts – Merida: Tur til¬†Reserva¬†de la¬†Biosfera¬†R√≠a¬†Celest√ļn

23. – 25. marts – Skolebes√łg i¬†Merida

26. marts РTransfer fra Meridá til Tulum via Chichén Itza

27. marts – Tulum:¬†Opleve¬†Sian¬†Ka’an¬†Biosf√¶rereservat, som ligger syd for byen. Omr√•det er √©t stort naturreservat og man vil kunne opleve b√•de smuk natur og et sp√¶ndende dyreliv.

28. marts РTulum: Cykeltur til Cobá-pyramiderne

29. marts -Tulum og afrejse til Danmark

Lærere

Mathilde Bonde Broberg Johansen
mbj@ranumefterskole.dk

Sikkerhed

Det er vigtigt, at man har lyst til¬†en grupperejse, hvor alle aktiviteter foreg√•r sammen.¬†Alle aktiviteterne¬†foreg√•r¬†om dagen, og om aftenen er man sammen p√•¬†hostellet; spiller spil,¬†slapper¬†af, hygger, snakker osv.¬†¬†Nogle steder i¬†Mexico¬†skal v√¶re p√•passelig med at f√¶rdes ude efter m√łrkets frembrud.¬†Man b√łr v√¶re opm√¶rksom p√• lommetyve, og man g√•r ikke med¬†sin telefon fremme, n√•r man bev√¶ger sig fra A til B.¬†

Alle sikkerhedsinstrukser gennemgås med eleverne ingen afrejse.

Vaccinationer

Difteri-stivkrampe

Hepatitis A

Vilkår og egenbetaling

Egenbetaling på rejsen vil være ca. 10.000 kr.

+ evt. kollektiv ‚Äúafbestillingsforsikring‚ÄĚ 350 kr. Visum er inkluderet, hvis man har dansk pas.

Lommepenge anbefalet 500-1.000 kr.

F√łlg kulturfaget p√• Facebook.