Mexico

Category
Kulturfag, Rejser

Mexico – land of cultures, traditions, and flavors

På rejsen vil eleverne opleve delstaterne Yacatán og Quintana Roo på Yucatan-halvøen ved Den Mexicanske Golf og Caribien. Vi skal opleve Kukulkan-pyramiden, mayatemplet ved det arkæologiske sted Chichen Itza, skolebesøg i Merida, cenoter og meget, meget mere.

Der er første gang, Ranum Efterskole College rejser til Mexico, derfor vil eleverne også selv få mulighed for at komme med gode ideer til steder, som de mener bør opleves på rejsen.

• Ryste-sammen-lege
  • Madlavning
  • Gruppeprojekter og fremlæggelser
  • Dans
  • Film
  • Samfundsfag
  • Minisprogkursus
  • Miniparlør
  • Klargøring til rejse

Rejsen

Planen er lavet med forbehold for ændringer.

18.marts – Ankomst til Cancun og transfer til Valladolid:  udflugt til Mayaruinen Ek’ Balam

19.martsValladolidbesøge de omkringliggende cenoter.

En cenote er et naturligt sinkhul skabt ved den sidste istid. Disse cenoter og underjodiske flodsystemer var uundværlige og hellige for mayaindianerne. Man kan svømme og snorkle og i de større cenoter, og det er en kæmpe oplevelse.

20. martsChichén Itza

21. martsMerida

22. marts – Merida: Tur til Reserva de la Biosfera Ría Celestún

23. – 25. marts – Skolebesøg i Merida

26. marts – Transfer fra Meridá til Tulum via Chichén Itza

27. marts – Tulum: Opleve Sian Ka’an Biosfærereservat, som ligger syd for byen. Området er ét stort naturreservat og man vil kunne opleve både smuk natur og et spændende dyreliv.

28. marts – Tulum: Cykeltur til Cobá-pyramiderne

29. marts -Tulum og afrejse til Danmark

Lærere

Mathilde Bonde Broberg Johansen
mbj@ranumefterskole.dk

Sikkerhed

Det er vigtigt, at man har lyst til en grupperejse, hvor alle aktiviteter foregår sammen. Alle aktiviteterne foregår om dagen, og om aftenen er man sammen på hostellet; spiller spil, slapper af, hygger, snakker osv.  Nogle steder i Mexico skal være påpasselig med at færdes ude efter mørkets frembrud. Man bør være opmærksom på lommetyve, og man går ikke med sin telefon fremme, når man bevæger sig fra A til B.

Alle sikkerhedsinstrukser gennemgås med eleverne ingen afrejse.

Vaccinationer

Difteri-stivkrampe

Hepatitis A

Vilkår og egenbetaling

Egenbetaling på rejsen vil være ca. 10.000 kr.

+ evt. kollektiv “afbestillingsforsikring” 350 kr. Visum er inkluderet, hvis man har dansk pas.

Lommepenge anbefalet 500-1.000 kr.

Følg kulturfaget på Facebook.