Læsser
 

Japan

Kategori
Kulturfag, Rejser

Japan, Tokyo – kultur, natur og ungdom

 

I kulturfaget Japan venter der et møde med “Solens rige” – det fascinerende land, der lever i kontrasten mellem højteknologi og traditionsbundne skikke og dyder.

 

Undervisningen

Vi skal klædes bedst muligt på til at indgå i den japanske ungdomskultur og traditionernes faste greb i Japan, hvor der er stor blanding mellem traditioner og hurtige teknologiske udvikling.  

Selve undervisningen vil have mere fokus på de kreative kompetencer, hvor der arbejdes med forskellige emner, inden for Japan. Vi skal arbejde med Manga, hvor der undervises i at tegne. Vi skal Animere dvs. Stopmotion og 2D-animation. Der bliver også arbejdet med den japanske madkultur, hvor vi skal prøve at lave nogle traditionelle retter fra Japan.  Vi kommer også lidt under Cosplay – her arbejder vi med håndværk, hvor eleverne får mulighed for at lave f.eks. stjernekastere eller lignende våben. Der er også mulighed for at arbejde med et kostume, til dem som ønsker. Til sidst arbejder vi med forståelse af den Japanske kultur, sprog, skikke og historie er vores fokusemner. Hertil skal eleverne lave en video, som deles på Youtube, hvor elever fra Japan gør det samme, så de får kendskab til hinanden. 

Vi spreder emnet ud på småt og stort.Der vil på faget være plads til mange forskelligepersonligheder, både dem som er interesseret i Japanskkultur og historie, samt dem som har en hobby indenfor den kendte Manga og Anime – verden.

 

Rejsen

Selve rejsen går gennem Japans gamle og nye hovedstad. 

Dvs. gennem verdens største hovedstad, omkring templer og kejserpaladser, forbi en mytisk vulkan, i varme kilder, på nudelværksted, på karaoke-oplevelse og direkte i øjenhøjde med en japansk skoleklasse, hvor vi skal udveksle fremtidsdrømme, skolekultur, muligheder og trends for jævnaldrende japanere… (Skolen kan ikke lade sig gøre i 2022 pga. Corona) 

Men, helt nøjagtigt hvad dette års Japanrejse kommer til at byde på finder vi ud af I fællesskab! 

Er du vild med Japan og den fascinerende kultur – eller har du lyst til at blive det – så tag medogfå en unik rejse med inspiration til resten af livet!

 

Efter rejsen

 Når vi kommer tilbage fra rejsen, arbejder vi med en præsentation, hvor eleverne kommer med deres egne højdepunkter fra undervisningen og selve rejsen (Hertil er det godt at have taget billeder i unv. og på turen). 

 

Tovholdere

Thea Mathieu
tm@ranumefterskole.dk

 

Vilkår og økonomi

Egenbetaling på rejsen vil være ca. 9.500 kr. (vi ved ikke præcise pris grundet Corona).

Lommepenge anbefalet 1.000 kr.

 

WEBSHOP

Besøg facebookside

 

da_DKDanish