Japan

Kategori
Kulturfag, Rejser

Japan, Tokyo – kultur, natur og ungdom

 

I kulturfaget Japan venter der et møde med “Solens rige” – det fascinerende land, der lever i kontrasten mellem højteknologi og traditionsbundne skikke og dyder.

 

Undervisningen

Vi skal klædes bedst muligt på til at indgå i den japanske ungdomskultur og traditionernes faste greb i Japan, hvor der er stor blanding mellem traditioner og hurtige teknologiske udvikling.

Selve undervisningen vil have mere fokus på de kreative kompetencer, hvor der arbejdes med forskellige emner, inden for Japan. Vi skal arbejde med Manga, hvor der undervises i at tegne – hertil måske lidt animation. Vi skal arbejde med den japanske madkultur, hvor vi skal prøve at lave nogle traditionelle retter fra Japan. Og der vil blive trænet kampsport i de forskellige japanske kampsports.Til sidst arbejder vi med forståelse af den Japanske kultur, sprog, skikke og historie er vores fokusemner. 

Vi spreder emnet ud på småt og stort. Der vil på faget være plads til mange forskellige personligheder, både dem som er interesseret i Japansk kultur og historie, samt dem som har en hobby indenfor den kendte Manga og Anime – verden. 

 

Rejsen

Selve rejsen går gennem Japans gamle og nye hovedstad. Fra Kyoto, forbi Mount Fuji og til Tokyo

Dvs. gennem verdens største hovedstad, omkring templer og kejserpaladser, forbi en mytisk vulkan, i varme kilder, til the-ceremoni, japansk traditionel onsen og direkte i øjenhøjde med en japansk skoleklasse, hvor vi skal udveksle fremtidsdrømme, skolekultur, muligheder og trends for jævnaldrende japanere… (Skolen kan ikke lade sig gøre i 2023 da vi er i Japan i deres ferie)

Er du vild med Japan og den fascinerende kultur – eller har du lyst til at blive det – så tag med og få en unik rejse med inspiration til resten af livet! 

 

Efter rejsen

 Når vi kommer tilbage fra rejsen, arbejder vi med en præsentation, hvor eleverne kommer med deres egne højdepunkter fra undervisningen og selve rejsen (Hertil er det godt at have taget billeder i unv. og på turen). 

 

Tovholdere

Thea Mathieu
tm@ranumefterskole.dk

 

Vilkår og økonomi

Egenbetaling på rejsen vil være ca. 14.500 kr.

Visum er inkluderet.

Lommepenge anbefalet 1.000 kr.

da_DKDanish