Europa Roadtrip

Category
Kulturfag

På kulturrejsen vil vi besøge op til 3 storbyer rundt i Europa, og primært i den østlige del. Vi vil besøge byer der har haft en stor historisk og samfundsmæssig betydning for Europa og Europas udvikling, og byer hvor mødet med den østeuropæiske kultur vil være i fokus.

Dette er en kulturrejse, der giver os mulighed for at forme rejsen sammen lærere og elever imellem.  Aktiviteterne og de endelige destinationer vil derfor være en del af kulturfagets indhold.

Rejsen

På kulturrejsen vil vi besøge op til 3 storbyer rundt i Europa, og primært i den østlige del af Europa.

Vi vil fokusere på kulturen og det kulturelle møde i de forskellige byer, og samtidig også hvordan det gamle Østeuropa møder den nye vestlige kultur.

I faget vil vi beskæftige os med de forskellige destinationer. Vi vil undersøge historien bag byen og skabe os en idé om hvilken kultur der venter.

Samtidig vil vi i faget arbejde med den nærmere fastsættelse af programmet i de forskellige byer, for at sikre elevernes indflydelse og medbestemmelse.

I faget vil der også være fokus på udvalgte FN17 verdensmål, hvilke vil være:

• Bæredygtige byer og lokalsamfund
  • Klimaindsats

Sikkerhed

Som udgangspunkt er destinationerne vi besøger på kulturrejsen ikke under politiske problemer. Man skal selvfølgelig rejse i landene med almindelig opmærksomhed.

Uwe Groschel
uwe@ranumefterskole.dk

Vilkår og egenbetaling

Egenbetaling: 0,-

Vi anbefaler ca. 1.000,- kr. i lommepenge, da det er let at blive fristet i en storby.

LINK til shoppen