Europa Roadtrip

P√• kulturrejsen vil vi bes√łge op til 3 storbyer rundt i Europa, og prim√¶rt i den √łstlige del. Vi vil bes√łge byer der har haft en stor historisk og samfundsm√¶ssig betydning for Europa og Europas udvikling, og byer hvor m√łdet med den √łsteurop√¶iske kultur vil v√¶re i fokus.

Dette er en kulturrejse, der giver os mulighed for at forme rejsen sammen lærere og elever imellem.  Aktiviteterne og de endelige destinationer vil derfor være en del af kulturfagets indhold.

Rejsen

P√• kulturrejsen vil vi bes√łge op til 3 storbyer rundt i Europa, og prim√¶rt i den √łstlige del af Europa.

Vi vil fokusere p√• kulturen og det kulturelle m√łde i de forskellige byer, og samtidig ogs√• hvordan det gamle √ėsteuropa m√łder den nye vestlige kultur.

I faget vil vi besk√¶ftige os med de forskellige destinationer. Vi vil unders√łge historien bag byen og skabe os en id√© om hvilken kultur der venter.

Samtidig vil vi i faget arbejde med den nærmere fastsættelse af programmet i de forskellige byer, for at sikre elevernes indflydelse og medbestemmelse.

I faget vil der også være fokus på udvalgte FN17 verdensmål, hvilke vil være:

• B√¶redygtige byer og lokalsamfund
  • Klimaindsats

Sikkerhed

Som udgangspunkt er destinationerne vi bes√łger p√• kulturrejsen ikke under politiske problemer. Man skal selvf√łlgelig rejse i landene med almindelig opm√¶rksomhed.

Uwe Groschel
uwe@ranumefterskole.dk

Vilkår og egenbetaling

Egenbetaling: 0,-

Vi anbefaler ca. 1.000,- kr. i lommepenge, da det er let at blive fristet i en storby.