Kina

Category
Kulturfag, Rejser

Kina – Kungfu, venskabsskole, kultur og Kinesisk Nytår

Det tredje største land i verden med 5.000 års historie. Verdens næststørste økonomi og et moderne liv. En rejse til Kina kan tilbyde dig mange gode oplevelser. Vi skal vandre på Den Kinesisk Mur, der bugter sig som en 8.000 km lang slange op og ned af bjergene. Vi kan forsøge at få et indtryk af de mere end 800 bygninger, der udgør Den Forbudte By, Kinas kejserlige palads gennem 500 år. Vi vil få en Kung fu træning samt et professionel Kung fu Show. Vi skal også fejre Kinesisk Nytår (Spring Festival) sammen med vores værtsfamilie i Kina!

Rejsen

Rejsen starter i Beijing, hovedstaden i Kina, hvor vi vil bo på et hotel, som ligger i Hutongs. Hutongs er et beboelsesområde med smalle gader og firelængede huse, der omkranser en gårdhave. Men netop i Beijing kan man opleve det traditionelle og det moderne Kina side om side. Fra travle forretningsmænd og store shopping centre til traditionel morgengymnastik og trejulede cykler. Man kan også opleve den stærke kinesisk Nytårs atmosfere I det nordlig Kina. Der skal være røde lamper på alle gader!

3 dage efter drager vi afsted mod vores venskabsskole – ”Qingyuan Overseas Chinese Middle School” i Qinagyuan, Guangdong provins. Skolen har over 5.000 elever og dækker et område med 200.000 kvarter meter, 10 gange af REC. Qiangyuan er en smuk by, som ligger I det sydlige Kina. I januar måned er der i gennemsnit18 grader om dagent, som ligner det danske sommervejr. Qiangyuan har masse af naturlandskab som bjerge og floder. De har også kinesisk etniske minoriteters kultur samt med Kinas anden største pariserhjul med 101 meters højest punkt.

I år er vi så helidige at vi kan fejre Kinesisk Nytår (Spring festival) i Kina! Kinesisk Nytår er den vigtigste festival og helligdag i Kina. Det er lige som dansk Jul. Alle får sin egen værtsfamilie fra vores venskabsskole og I skal fejre kinesisk Nytår som en kineser! Der er masse af traditionelle aktiviteter i løbet af det kinesiske Nytårs periode: man skal købe mange Nytårs pynt fx blomster, farvestrålende bannere; man skal lave masse af god mad, slik og kager, som man kun spiser i løbet af Nytårs tid; Og naturligvis dragedans og fyrværkerier … Det bliver helt sikkert en meget speciel kulturoplevelse for alle!

Rejsen slutter i Guangzhou- Kinas Syd porten, også kaldes som blomsterbyen. Guangzhou er en af de største moderne byer i Kina. Vi skal besøge verdens anden største tårn Canton Tower og se det musikalske spring vand show til Nytår. Og vi kommer ikke til at gå glip af fantastisk lysshow!

Faget

Kina er ikke kun et rejsemål, men også et fagfagligt fag i flere eftermiddage om ugen. Du skal ikke kun vælge Kina pga. rejsen, men også fordi du gerne vil lære kinesisk sprog og kinesisk kultur. Kinesisk kultur er både fortiden med kejsere og Kung fu, silke og templer, men også kinesisk medicin, familieliv, arbejde, miljø og politik.

Noget af undervisning vil foregå på klassen, andet kan være madlavning eller en ugentlig omgang Tai Chi og Kong fu. Vi vælger også to FNs verdens mål som vores projekt temaer. I mål nr. 11”Bæredygtige byer og lokalsamfund” skal elever vælge et område, som de er interesserede i. Det kan være hvordan kineserne beskytter de kulturelle relikvier i morderne byer. I mål nr. 3 ”Sundhed og trivsel” kan man undersøge, for eksempel, hvorfor spiser kineserne mange retter om aftenen (det kan godt være 5 retter for en 3 mænds familie) men de forbliver tynde eller hvordan kan man eliminere smog.

Hvis du er fascineret af Østen – fra kejserpaladser til skyskrabere, fra madlavning til Kung fu, og hvis du vil lære de kinesisk unge at kende, se hvordan de alminelig kineser fejrer kinesisk Nytår, så skal du vælge Kina.

Vaccinationer

Difteri-Stivkrampe + Hepatitis A

Ning Xu
xn@ranumefterskole.dk

Vilkår og økonomi

Egenbetaling på rejsen vil være ca. 8.000,- kr.

+ evt. kollektiv “afbestillingsforsikring” 350 kr. Visum er inkluderet, hvis man har dansk pas.

Lommepenge anbefalet 1.000,- kr.

LINK til Shoppen