Sydkorea

Category
Kulturfag, Rejser

Kulturmødet

 

Kulturfagsrejsen til Sydkorea tager baggrund i Sydkoreas specielle politiske historie, unikke kultur og en invitation til at besøge vores venskabsskole Taejon Christian International school, TCIS.

 

Undervisning

Som forberedelse til rejsen har vi fokus på Sydkoreas historie, politik, geografi, skikke og moderne tendenser samt landets integration af vestlig kultur. Vi skal selvfølgelig stifte bekendtskab med Sydkoreas lange historie, som er sammenflettet med både den kinesiske og japanske historie. Vi vil blandt andet få mulighed for at udforske Joseon dynastiet og det koreanske kejserdømme, men også den nyere historie er fascinerende ift. splittelsen af den koreanske halvø i Nord- og Sydkorea samt opretholdelsen af den demilitariserede zone.

Kulturmæssigt vil vi have mulighed for at opleve et af de mest teknologisk avancerede asiatiske lande, og samtidig har Sydkorea etableret sig på verdensplan med E-sport i form af Starcraft og League of Legends (LoL) samt K-POP i form af kunstnere og bands som BTS, PSY, EXO, BlackPink, Girls Generation, osv. Hvis der er stor interesse for at lære hangul, vil vi også forsøge at flette noget koreanskundervisning ind i timerne.

 

 

Rejsen

På rejsen til Sydkorea indgår et kulturmøde med sydkoreanske unge, da vi skal bo på den internationale skole, TCIS, i Daejeon. Her vil man få en buddy og deltage i hans/hendes timer og dagligdag. Om aften planlægger skolens små ”kollegie” aktiviteter for os, og her vil vi blive introduceret til fx koreansk mad, karaoke, snacks og fritidsaktiviteter samt lære om den koreanske kultur fra de koreanske unge.

Efter nogle dage i Daejeon tager vi videre til Seoul. Her vil vi besøge byens historiske og moderne kendetegn samt de kendte distrikter og gader. Vi tager på et dagsophold  i templet Geumsunsa for at blive introduceret til den buddhistiske tro af en buddhistisk munk. Her vil vi blive udfordret på vores viden og selvopfattelse. Ligeledes vil vi prøve at udøve de 108 buddhistiske buk, morgenritualet kl. 04 samt en smuk vandretur op ad bjerget.

Tidligere har vi været så heldige, at kunne overvære en E-sportskamp i Seouls Giga Arena. Det var en kæmpe oplevelse for alle, lige meget om de var gamere eller ej, da stemningen i stadium var helt unik. Da vi næste gang planlægger rejsen i foråret, hvor det ikke er en højtid, vil vi prøve at gentage succesen gang, hvis vi er heldige at få billetter.

Holdet kan selv være med til at forslå ture og fokus for årets program. Det kunne fx være nogle dage til Busan, en dagstur til Vinter OL byen Pyongchang eller et skolebesøg hos den danskinspirerede efterskole Ggumtle.

 

Vaccinationer

Hepatitis A, Difteri-stivkrampe.

 

Undervisere

Louise Højen
lh@ranumefterskole.dk

 

Vilkår og økonomi

Egenbetaling på rejsen vil være ca. 7500 kr.

+ evt. kollektiv “afbestillingsforsikring” 350 kr.

Visum er inkluderet, hvis man har dansk pas.

Lommepenge anbefalet 500 – 1.000 kr.

 

Følg kulturfaget på Facebook.

da_DKDanish