Sydkorea

Category
Kulturfag, Rejser

Kulturmøde og politik

 

Kulturfagsrejsen til Sydkorea tager baggrund i Sydkoreas specielle politiske historie, unikke kultur og en invitation til at besøge Tajeon Christian International school, TCIS.

 

Undervisning

Som forberedelse til rejsen har vi fokus på Sydkoreas historie, politikken, geografi, skikke og moderne tendenser samt landets integration af vestlig kultur. Vi skal selvfølgelig stifte bekendtskab med Sydkoreas lange historie, som er sammenflettet med både den kinesiske og japanske historie. Vi vil blandt andet få mulighed for at udforske Joseon dynastiet og det koreanske kejserdømme, men også den nyere historie er fascinerende ift. splittelsen af den koreanske halvø i Nord- og Sydkorea samt opretholdelsen af den demilitariserede zone.

Kulturmæssigt vil vi have mulighed for at opleve et af de mest teknologisk avancerede asiatiske lande, og samtidig har Sydkorea formået at etablere en kunstnerisk scene, som har skabt sit helt eget fænomen – K-POP i form af kunstnere og bands som PSY, EXO, BlackPink, Girls Generation osv.

 

 

Rejsen

På rejsen til Sydkorea indgår et kulturmøde med sydkoreanske unge, da vi skal bo på den internationale skole, TCIS, i Daejon. Her vil du få en ambassadør og deltage i ambassadørens timer og dagligdag. Om aften planlægger skolens små ”kollegier” aktiviteter for os, og her vil vi blive introduceret til fx koreansk mad, karaoke, snacks og fritidsaktiviteter samt lære om den koreanske kultur fra de koreanske unge.

Efter en lille uge i Daejon tager vi videre til Seoul. Her vil vi besøge byens historiske og moderne kendetegn samt de kendte distrikter og gader. Vi tager på et dagsophold til templet Geumsunsa for at blive introduceret til den buddhistiske tro af en buddhistisk munk. Her vil vi blive udfordret på vores viden og selvopfattelse. Ligeledes vil vi prøve at udøve de 108 buddhistiske buk, morgenritualet kl. 04 samt en smuk vandretur op ad bjerget.

Sidste år var vi så heldige også at opleve den koreanske kultur fra den modsatte ende af skalaen ved at overvære en e-sports kamp i Seouls Giga Arena. En kæmpe oplevelse for alle, lige meget om de var gamere eller ej, da stemningen i stadium var helt unik. Derfor vil vi prøve at gentage succesen denne gang, hvis vi er heldige at få billetter.

Holdet kan selv være med til at forslå ture og fokus for årets program, i år kunne vi fx. tage en dagstur til Vinter OL byen Pyongchang eller tage ud på et af de mange skiresorter og prøve konceptet 1-dags ski konceptet. Alternativt kunne vi deltage i en Taekwondo workshop.

 

Vaccinationer

Hepatitis A, Difteri-stivkrampe.

 

Undervisere

Louise Højen
lh@ranumefterskole.dk

 

Vilkår og økonomi

Egenbetaling på rejsen vil være ca. 7.000 kr.

+ evt. kollektiv “afbestillingsforsikring” 350 kr.

Visum er inkluderet, hvis man har dansk pas.

Lommepenge anbefalet 500 – 1.000 kr.

 

LINK til Shoppen

 

da_DKDanish
en_GBEnglish da_DKDanish