Yoga

Category
Profilfag P3

Yoga

I Yoga som et valgfag fokuserer vi p√• forskellige aspekter af yogaens verden. Der vil v√¶re en kort introduktion til yogaens historie med oprindelse i Indien, √•ndedragsteknikker, introduktion til forskellige stilarter (hatha, vinyasa, restorativ og evt. asthanga). Samtidig vil der v√¶re fokus p√• meditation, udstr√¶k, flow og statisk styrketr√¶ning. Der vil ogs√• v√¶re mulighed for at pr√łve kr√¶fter med inversions – omvendte stillinger, men eleverne vil is√¶r l√¶re at fordybe sig i sig selv og l√¶re at v√¶re opm√¶rksomme p√• deres krops signaler.

Form√•let er, at eleverne opn√•r fysisk velv√¶re gennem st√łrre smidighed, afslapning af musklerne, st√łrre styrke samt en mental velv√¶re baseret p√• guidede meditationer, s√•ledes at de kan fungere i en travl, og til tider stressende, hverdag med mange indtryk.

Baseret p√• ovenst√•ende vil Yoga stile mod at im√łdekomme FNs Verdensm√•l Sundhed og Trivsel, da det er skolens vision at inkorporere disse i alle skolens aktiviteter, b√•de faglige og kreative.

Undervisningsmaterialer

• Yogam√•tter
  • Yogap√łller (aflange puder)
  • B√¶lter