Costa Rica

Kategori
Kulturfag

Costa Rica – Bevaring og genplantning af skov

Costa Rica er et af de lande i verden, der har den største biodiversitet. Det indeholder omkring 5 % af al biodiversitet på planeten. Det var også et af de mest skovrige lande i verden med ca. 60 % af landets landmasse dækket af skov. Det er derfor det perfekte sted til at lære fremtidige generationer af naturelskere, hvordan man bevarer og passer på vores planet.

At deltage i Costa Rica-rejsen betyder, at man forpligter sig over for vores planet, og det begynder allerede, før man sætter sig på flyet. Undervisningen fokuserer på, hvordan man kan leve, rejse og eksistere bæredygtigt. Vores første forpligtelse vil være at kompensere for vores miljømæssige fodaftryk under vores rejse, dvs. fly, brændstofforbrug osv. Dette vil blive gjort på forskellige måder, mens vi er i Ranum og Costa Rica, ved at plante træer, indsamle affald og andre miljøvenlige aktiviteter.

Mens vi er i Costa Rica vil vi også fokusere på ansvarlig rejse, da vi ikke kun rejser som turister, men også for at hjælpe med at fremme sociale og miljømæssige programmer i landet. Dette gør vi gennem frivillige aktiviteter med vores partnere i Costa Rica. En typisk dag på rejsen vil omfatte en frivillig aktivitet om morgenen efterfulgt af en sjov/læringsoplevelse om eftermiddagen. F.eks.: bevarelse af stier i en skyskov efterfulgt af ziplining.

Vi ved alle, at vi ikke kan fortsætte med fortidens metoder, og det gælder også for rejser, hvis vi ønsker at fortsætte med at se verden, som den eksisterer i dag, er vi nødt til at forpligte os til at bevare den.

Lærere

Richard Brown2
Richard Brown
ric@ranumefterskole.dk

 

Vilkår og økonomi

Egenbetaling ca: 14.000 kr.

Lommepenge anbefalet 1.000 kr.

da_DKDanish