Surfing

Category
Profilfag P1

Surfing

Surfing er aktiviteten for eleven, som vil afprøve sine egne grænser i vand.

Formålet med surfing er at du bliver introduceret til og får erfaring med at surfe. Der vægtes at surfing skal foregå sikkert, både for den individuelle, men i særdeleshed når vi er større gruppe på vandet.

I undervisningen lærer begynderen det basale, den øvede får dybere viden. For at nå dertil forventes det at du både er med til teoretisk undervisning på land – hjemme på skolen, men naturligvis også er med i vandet.

For at have succes med surfing kræver det at du har mod på fysisk træning og på at erhverve sig noget teoretisk grundviden om vand/bølger, sikkerhed, positionering på boardet, padling, “take off”, “pop up” og bevægelserne når vi surfer.

I det meste surfing foregår i det fantastiske Klitmøller.

Vi starter naturligvis mens vandet er sommervarmt, men i løbet af perioden daler vandtemperaturen. Vi har naturligvis våddragt og neoprensko på, men man skal være forberedt på at det sidst i profilfagsperioden kan blive lidt koldt. Det gælder altså om at have kræfter og motivation til at bevæge sig for at holde varmen.

Skolen sørger for udstyr, men har du dit eget, er man selvfølgelig velkommen til at bruge det.

 

Undervisere

Kim Glerup
km@ranumefterskole.dk

 

Se flere historier fra Surf på Facebook.

 

 

Vilkår, egenbetaling & rejse

På grund af de aktuelle sundhedsforhold omkring rejser planlægges der at profilfagsrejsen i første periode vil gå til en lejr i Cold Hawaii. Fra denne lejr vil vi hver dag tage på dagsture til forskellige surfspots på vestkysten – og når vi igen er “hjemme” fra surfing, skal der naturligvis hygges igennem.

I dette tilfælde vil egenbetalingen være kr. 2.000

Skulle sundhedsforholdene ændre sig og åbne mulighed for udlandsrejser, påtænker vi at rejsen går til enten Portugal eller Spanien. Dette kan vi selvsagt først vide mere om, når vi kommer tættere på skolestart og rejsetidspunkt.

Hvis det er muligt at rejse sydpå vil egenbetalingen ligge på kr. 5.500 – 6.000

Link til shoppen

 

 

da_DKDanish