Surfing

Category
Profilfag P3

Surfing

Surfing er aktiviteten for eleven, som virkelig vil afprøve sine egne grænser.

Formålet er at eleven bliver introduceret til og får erfaring med at surfe. Der vægtes at surfing skal foregå sikkert, både for den individuelle, men i særdeleshed når vi er større gruppe på vandet.

I undervisningen lærer begynderen det basale, den øvede får dybere viden. For at nå dertil forventes det at eleven er med i vandet min. 6 gange i Klitmøller og er med på at give den gas med fysisk træning og teoretisk grundviden om vand/bølger, sikkerhed, positionering på boardet, padling, “take off”, “pop up” og naturligvis bevægelserne når vi surfer.

I profilfaget, Surfing, surfer vi i Klitmøller – i marts måned. Vandtemperaturen på det tidspunkt ligger som regel omkring 5℃. For at klare dette er vi iført en tyk våddragt, neoprenhue, neopren handsker og neoprensko. Ligesom vinterbadning kan det være svært at tage tilløb til at komme i, men efter det første kuldechok er det fantastisk.

Skolen sørger for udstyr, men har man sit eget, er man naturligvis velkommen til at bruge det.

Ønsker man ikke at surfe i Danmark, bør man vælge et andet profilfag.

Vandtemperaturer under 12 grader stiller således både mentale og fysiske krav til surferen.

På rejsen surfer vi meget. Derfor vægter vi at rejse hen, hvor vandtemperaturen er over 12 grader. På den måde har eleverne størst muligt overskud til surfingen, de kulturelle input og det sociale liv ved siden af.

Rejse

Denne gang går rejsen til Portugal. Vi flyver dertil