Imaginationsdag & foredrag med Anna Søby Poulsen

Kære læser,

Den store optakt til Imaginationsdagen gav endelig pote, den 2. december, med salg af de fineste kreative håndværker og søde lækkerier til julemarkedet, samt en fantastisk “Global Factor” forestilling vist foran elevernes spændte familier og venner. Medens eleverne på skolen samarbejdede om forberedelserne til den store dag, tilbragte vores AFS-elever deres sidste uge i Danmarks hovedstad, København. Og så har vi haft det fineste besøg af Anna Søby Poulsen der afholdte foredraget ‘Fængslet i Panama’ på efterskolen. Du kan læse om alle ugens mange begivenheder i nyhedsbrevet lige her!

Læn dig tilbage i sædet og nyd denne uges nyhedsbrev! Vi ønsker jer alle en rigtig god weekend!

Husk at du allerede nu kan tilmelde dig Efterskolernes Aften! Vi håber at vi ses! Tilmeld dig her.

Imaginationsdag

Den 2. december afholdte vi Imaginationsdag på Ranum Efterskole College, hvor alle forældre, bedsteforældre, søskende og venner var inviteret til en dag med julemarked, talentshow og Kulturfagspræsentationer. Det var en magisk dag, hvor alle pengene fra julemarkedet ubeskåret gik til vores velgørende projekter i Nepal, Malaysia og Namibia i forbindelse med Kulturfagsrejserne i Januar. Vi takker for alle der havde mulighed for, at deltage på denne dag. Og tusind tak til alle der gav en hånd med til Imaginationsdagen!

På årets julemarked blev der solgt alt fra handmade smykker, flettede kurve og fine dekorationer til smagsfulde lækkerier produceret direkte i Ranum.

Medens julemarkedet spredte god stemning mellem de lokale, eleverne og deres familier, blev der på skolen lavet forestillingen “Global Factor”, der omhandlede et talentshow, hvor eleverne kunne synge, danse og spille musik. Godt gået til alle der stod bag produktionen af “Global Factor”!

AFS-elevers sidste dag i København

Vores AFS-elever havde i fredags deres sidste dag i København. De hyggede sig med at besøge The Tube, hvor de udforskede endeløse rum og tog massere af sjove billeder. Så var det tid til det de havde glædet sig mest til – nemlig Tivoli. Det var et magisk vinterlandskab med lys der dekorerede parken og sælgere der solgte festlige godter. De nød de mange spændende forlystelser, skøjteløb og det blændende fyrværkeri. I sidste ende var alle enige om, at dette var turens højdepunkt.

Udstillingen er blevet udvidet!

I Semi er en lille udstilling af broderier lavet af de fantastiske elever i 10. klasse. Det er et WORK IN PROGRESS og viser nogle af de globale spørgsmål, som eleverne interesserer sig for. Udforsk de mange broderier nedenfor på billedet:

Julequiz i Ranumhus

Mon du kender til alle de største julehits? Det tror vi i hvertfald vores elever gør! I Ranumhus blev der onsdag aften afholdt julequiz. Tak til alle, der kom og sang med på alle julehitsene.

’Fængslet i Panama’ – Foredrag med Anna Søby Poulsen

Fredag den 8. december fik vi besøg af Anna Søby Poulsen, der afholdte sit foredrag ‘Fængslet i Panama’ om, hvordan livet i den virkelige verden hurtigt kan tage sig en drejning:

I foråret 2022 forvandlede en lille pose kokablade fra Peru min sabbatårsrejse til et absurd mareridt. Under mellemlanding i Panama blev jeg som 21-årig anholdt, anklaget for international narkosmugling og mødt med krav om 10-15 års fængsel. I Peru er bladene helt lovlige, de findes overalt og bliver brugt i te til at modvirke højdesyge, og jeg var ikke klar over, at de er ulovlige i Panama. Efter 3 måneders fængsling i Panama slap jeg med en dom på 4 års fængsel, som kunne konverteres til dagbøder. Men det har kostet mig og min familie 1,3 millioner kr. i sagsomkostninger at undgå en mangeårig fængselsstraf. Nu tager jeg rundt og holder foredrag i håbet om, at min historie kan være med til at hjælpe andre og sætte fokus på, hvor vigtigt det er at kende forskellige landes lovgivning, når man rejser“.

Tusind tak for besøget og det meget spændende foredrag, Anna Søby Poulsen!


Forstanderens klumme

Tusind tak til alle elever og forældre, søskende og bedsteforældre som deltog i Imaginationsdagen. Der var et godt flow igennem dagen og efter køkkenets vurdering nåede vi at servere julefrokost for godt 1100 gæster. 
Julemarkedet boomede af elevernes hjemmelavede godter, småkager, dekorationer og det helt store salgshit var de juletrøjer fra vores personale-julebillede. 

Musicalen “Global Factor” blev en stor succes med 3 propfyldte forestillinger. Samspillet mellem skuespillere, sangere, bands, lys, lyd og scenefolk gik over alle forventninger og det er magisk at se, hvad elever og lærere når at skabe på bare 3 Imaginationsdage.
Vi holdt også orienteringsmøder om de forestående Kulturfag og Kulturfagsrejser, så forældrene fik indsigt i fagene og rejseprogrammet, samt møde de lærere som rejser med deres elev ud i verden. 
I denne uge har vi startet valget til sidste Profilfagsperiode, hvor elever og ansatte har foreslået hele 30 forskellige Profilfag. 8 fag er helt nye og 7 af disse er elevforslag. Det er imponerende og helt sikkert svært at overskue for mange, men det er en del af dannelsesprocessen mod voksen selvstændighed, at skulle træffe svære valg. Eleverne stemmer ad 1-2-3 omgange inden deres præferencevalg går hjem til forældrene, hvor de sammen med forældrene hen over jul og nytår foretager det endelige valg. Det bliver mega spændende både for elever, ansatte og skolen at se, hvor vi ender fra uge 7. 

I aften er der den 2. elevfest arrangeret af det frivillige forældreråd. Eleverne glæder sig helt vildt meget, mens forældrerådet er noget udfordret på forældre som ikke fik tilmeldt deres elev inden fristen og som prøver at lægge pres for undtagelser. Det er et kæmpe arbejde at lave en elevfest for godt 450 elever og derfor skal der være en kant, så planlægningen er til at overskue og festen bliver sikker. Det bakker vi fuldt ud om, og håber at de som ikke kom med denne gang, husker tilmeldingsfristen næste gang.

God weekend,

Olav Storm.

Det sker

08.12 Elevfest

16.12 Healthy Living Weekend

18.12 Julebal & OSO fremlæggelser

10.01.2024 Efterskolernes Aften

Besøg Ranum til Efterskolernes Aften

Oplev vores unikke efterskole, hvor læring og fællesskab går hånd i hånd den 10. januar 2024 kl. 18-21 til Efterskolernes Aften. Tag del i en personlig rundvisning, ledet af vores dedikerede elever, der guider jer gennem vores moderne faciliteter. Mød vores engagerede lærere, stil spørgsmål og få indblik i vores dynamiske læringsmiljø, der styrker og udfordrer vores elever.

Sæt kryds i kalenderen den 10. januar 2024 og tilmeld dig Efterskolernes Aften lige her!

Du kan orientere dig i programmet over Efterskolernes Aften nedenfor. Vi glæder os til at møde jer og dele vores passion for Ranum Efterskole College.

Tak for denne gang!

Venlig hilsen alle os på,

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish