Søskendeweekend, Imaginationsuge & AFS-elever på tur til København

Kære læser,

Velkommen til denne uges nyhedsbrev. Kreative hjerner, gode samarbejdsevner og smittende smil har været på banen lige siden sidste weekend! Og det har de selvfølgelig også været siden starten af skoleåret! Men i denne uge kan du læse om vores beskæftigelser til den traditionelle Søskendeweekend, Imaginationsuge med forberedelser til den store Imaginationsdag og vores AFS-elevers afsluttende uge i Danmark.

Du kan opleve meget mere efterskoleliv til Efterskolernes Aften den 10. januar 2024 kl. 18-21. Sikre dig en plads og tilmeld dig Efterskolernes Aften lige her!

Rigtig god læsning. Vi ønsker jer en dejlig weekend fra alle os på Ranum Efterskole College. Vi håber at vi ses til Kultur og Imaginationsdagen!

Søskendeweekend

Sidste weekend strømmede det ind med søskende på efterskolen. Båndet mellem søskendeparrene blev forstærket gennem daglige aktiviteter såsom julebagning, Look-alike konkurrence, film i biografen og mini Olympic Games med præmier på spil i multihallen. Tusind tak til alle der deltog og gav en hånd med til Søskendeweekenden!

Kolde hænder og sne i luften forhindrede heller ikke disse modige elever og deres søskende i, at have det sjovt med klatring i træerne.

Imaginationsuge

I denne uge har eleverne på efterskolen samarbejdet om forberedelserne til den store Kultur og Imaginationsdag, der afholdes lørdag den 2. december 2023. Der er blevet lært nyt musik, bagt julegodter, kreeret dekorationer og øvet en helt masse skuespil til talentshowet “Global Factor”! Vi glæder os til at se alle forældre, søskende, bedsteforældre og venner, som har muligheden for at komme på dagen. Der er desuden stort julemarked fra 11:00-16:00. Læs hele invitationen længere nede i nyhedsbrevet.

Afsluttende uge for vores AFS-elever i Danmark

Vores AFS-studerende fra Indien og Argentina har tilbragt deres sidste uge på Ranum Efterskole College i Danmarks smukke hovedstad, København. Her har de bl.a. gået på opdagelse i hovedstadens magiske juleudsmykninger, besøgt Nationalmuseet og bydelen Christiania. De har grinet en helt masse og delt dagenes sjove oplevelser på tværs med hinanden.

Anden dag i København med vores dejlige AFS-elever startede med en gåtur til en af de mest ikoniske seværdigheder i byen, Nyhavn. Vi besøgte også Christiansborg Slot, hvor vi fik set de kongelige modtagelsesværelser, og sluttede dagen af med et besøg på Nationalmuseet.

Elever kender allerede byen lidt mere, så det var på tide, at komme ud af komfortzonen og besøge et sted med sin egen identitet, som Christiania. Tredje dagen er blevet efterfulgt af et let snefald, så der er ikke noget bedre end en god kop varm kakao til at genoplade batterierne og besøge steder som f.eks. Københavns Universitetsbibliotek, Rosenborg Slot og Rundetårn. Sidst, men ikke mindst, nød de studerende deres fritid til at købe nogle souvenirs. Nu er det tid til at genoplade batterierne og nyde de sidste dage i København.


Forstanderens klumme

Ranum er klædt i julestemning og sneen lyser hvidt over Himmerland. Udenfor erfarer vores elever fra de varme himmelstrøg at sne ER koldt og fantastisk at lege med. Indenfor hersker der et lettere kreativt kaos for vi er i gang med 4 Imagination dage. Dagene er lig med kreativitet, energi og drømme koblet med fællesskab i et flow, hvor opgaverne glider sammen over dagene mod det fælles mål at byde bedsteforældre, forældre og søskende, samt REC Venner velkommen i morgen lørdag til Imagination dagen.

Nogle elever går helt med ind i flowet, f.eks. performanceholdet, som laver forestillingen “Global Factor”. De er optaget af deres replikker, spiller musik, sætter lys op i en tæt koordinering med medie og PR gruppen. Andre elever bruger dagene, som et kreativt pusterum og producerer en lille del af det store julemarked eller er opslugt af outdoor aktiviteter, som også udvikler deres robusthed og personlighed.

Imagination dagene er efterskoleliv i højeste potens, og for nogle elever er disse dage en kreativ erfaring et minde for livet.
Vi glæder os rigtig meget til at byde alle der har muligheden, tiden og lysten til at deltage, og er værter får lækre forfriskninger, Performanceshow, et stort julemarked med salg af juletræer og elevernes produkter. Der er ligeledes orientering om Kulturfagsrejserne og valget til den 3. periodes Profilfag i foråret.

God weekend,

Olav Storm.

Det sker

2.12 Imaginationsdag

5.12 Valg af P3

16.12 Healthy Living Weekend

18.12 Julebal & OSO fremlæggelser

Kultur & Imaginationsdag

Nu er det i morgen vi slår dørerne op for Kultur og Imaginationsdagen! Eleverne er fuld i sving med forberedelserne til det traditionelle julemarked og talent showet “Global Factor”. Kreativitet er ikke til at komme udenom, i og med eleverne selv kreerer alt fra top til bund. Vores “Global Factor” logo er endvidere blevet produceret af vores Media-team! Og glem ikke du også har muligheden for, at købe årets juletræ på denne dag. Vi håber at vi ses!

Besøg Ranum til Efterskolernes Aften

Oplev vores unikke efterskole, hvor læring og fællesskab går hånd i hånd den 10. januar 2024 kl. 18-21 til Efterskolernes Aften. Tag del i en personlig rundvisning, ledet af vores dedikerede elever, der guider jer gennem vores moderne faciliteter. Mød vores engagerede lærere, stil spørgsmål og få indblik i vores dynamiske læringsmiljø, der styrker og udfordrer vores elever.

Sæt kryds i kalenderen den 10. januar 2024 og tilmeld dig Efterskolernes Aften lige her!

Du kan orientere dig i programmet over Efterskolernes Aften nedenfor. Vi glæder os til at møde jer og dele vores passion for Ranum Efterskole College.

Tak for denne gang!

Venlig hilsen alle os på,

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish