Venskabsskole Nepal

Har du mod og lyst til at bes√łge vores venskabsskoler i Nepal, s√• venter dit livs rejse og en dannelsesrejse ud over alle gr√¶nser.

I kulturfaget og på rejsen vil du udvide din horisonter og helt sikkert også overskride en grænse eller to. Turen indeholder både fysisk udfoldelse såsom vandring med rygsæk op af en bjergside, mulighed for rafting og klatring m.m. Desuden vil du opleve alverdens religioner og kulturer i Nepal.

P√• rejsen f√•r du en helt unik mulighed for at komme helt t√¶t p√• det nepalesiske folk i forbindelse med bes√łget p√• vores venskabsskoler. Her overnatter vi 3 n√¶tter hos lokale. Du vil opleve at spise mad lavet over b√•l p√• et lerklinet gulv hos en familie, der m√•ske ikke taler et eneste ord engelsk. I l√łbet af dagen vil vi lave aktiviteter p√• venskabsskolerne og her l√¶re nepalesiske b√łrn og unges hverdag at kende.

Efter bes√łget p√• venskabsskolerne, der varer 3-4 dage, har du mulighed for at v√¶lge, om du vil rafte og til nationalparken Chitwan, eller om du vil tilbage til Kathmandudalen og arbejde med samfundsm√¶ssige og politiske emner som fx kvinders rettigheder, hj√¶lpeorganisationer, elbiler m.m.

Vi forbereder os til ekspeditionen gennem bl.a. en strabadstur med overnatning i det fri. Du skal være indstillet på at Nepal ekspeditionen både er fysisk og psykisk belastende. I profilfaget vil du få en forståelse for, hvordan det er at leve i et uland som Nepal. Dette gælder både ved forberedelse, oplevelser og efterbehandling.

Du vil blive rustet til et kulturm√łde af dimensioner, samt tr√¶net i at videreformidle dette m√łde. Dette sker ved at fordybe sig i forskellige emner inden for den nepalesiske kultur, traditioner og historie, og ikke mindst ved at opleve forholdene p√• egen h√•nd.

F√łr rejsen

I forberedelserne til rejsen skal vi arbejde med forholdene i Nepal bl.a. kultur, religion, historie, natur og geografi.
Vi forbereder en fremlæggelse af et bestemt emne, der skal præsenteres for de andre elever på holdet, som et led i præsentationstræningen.

Du skal desuden researche til en artikel, film eller et foredrag. Researchen f√łr rejsen danner udgangspunkt for unders√łgelser og interviews under rejsen. Inden rejsen skal du desuden planl√¶gge og forberede et mindre undervisningsprojekt til brug i forbindelse med vores bes√łg p√• venskabsskolerne.

Efter rejsen

Efter rejsen skal du forberede og holde foredrag om din rejse, oplevelser og overvejelser på din hjemskole eller for andre interesserede grupper.

Lærere

Lise Raml√łse Hedegaard Olav Storm Johannsen Peter Friis Andersen
Lise Raml√łse Hedegaard
Engelsk, English Second IGCSE.
Fransk, Visuelt Design og Nepal.
lr@ranumefterskole.dk
Olav Storm Johannsen
Fællestimer, Nepal, sejlads.
os@ranumefterskole.dk
Peter F. Andersen
Hardbal, Fysik, Combined science & Marine science.
pfa@ranumefterskole.dk
Karen Borup Ranum EC Heidi Lillelund Jensen web
Karen Borup
Sekret√¶r, √łkonomi, Nepal.
kb@ranumefterskole.dk
Heidi Lillelund

hlj@ranumefterskole.dk

Rejseaktuelle oplysninger

Nyhedsbrev v2 DK – PDF

Pakkeliste DK – PDF

Powerpoint РForældrepræsentation DK РPDF

Sikkerhed

Sikkerheden i Nepal: De 2 store jordsk√¶lv i Nepal, som fandt sted i for√•ret, har sat sit pr√¶g p√• vores venskabsskole, og en del af projektet i √•r g√•r ud p√• at hj√¶lpe med at foundraise penge til genopbygning af v√¶gge og til nye skolem√łbler.
Omr√•det er iflg. Den danske ambassade i Kathmandu og Udenrigsministeriet igen sikkert at rejse i og vi har gode lokale kontakter, som ogs√• forsikre at det omr√•de vi rejser i er sikkert. Hvis der tilst√łder nye situationer vi vi naturligvis genoverveje kulturrejsen.
Vi holder elever og forældre til Nepalgruppen direkte orienteret.

Vilk√•r og √łkonomi

Egenbetaling på rejsen vil være ca. 8.500,- kr. 1. RATE ER 5.100,- kr. 2. RATE ER 3.400
+ evt. kollektiv “afbestillingsforsikring” 350,- kr. Visum er inkluderet.
Lommepenge anbefalet 500-1.000,- kr. Vaccinationer: Hepatitis A, Tyfus, Difteri.