U.S. Virgin Islands

Midt i det Caribiske ├Şhav ligger der tre sma╠Ő ├Şer. St. Thomas, St. Croix og St. John, ogsa╠Ő kendt som De Dansk Vestindiske ├śer eller U.S Virgin Island. ├śerne er et kulturrejsema╠Ől med helt unik dansk historie. Lige fra kolonitidens stormfulde legender, til fort├Žllinger om slavernes underkuelse og deres endelige opr├Şr. Alle disse historier blandes med caribisk stemning, farverig moderne kultur og vidtstrakte tropiske strande. Det bliver en oplevelse for livet.

De tidligere danske ├Şer midt i Caribien tilbyder alt, hvad vi dr├Şmmer om pa╠Ő en gra╠Ő dansk vinterdag i januar – lige fra regnskov, smukke solnedgange, kulinariske oplevelser, kridhvide sandstrande til eventyrligt azurbla╠Őt hav.┬áVi skal pa╠Ő rundtur til de gamle sukkerm├Şller pa╠Ő strandene og i bjergene, bes├Şge museer der fort├Žller om dansk storhed, kolonisering og forfald. Vi skal pa╠Ő opdagelse i byerne med navne som Christiansted og Charlotte Amalie og bes├Şge skoler der kan fort├Žlle os om livet som ung pa╠Ő de sma╠Ő ├Şer.

Havet omkring de tre tidligere danske ├Şer siges at v├Žre intet mindre end fantastisk. Der er rig mulighed for smukke ture. Vi kan snorkle, sejle, SUP surfe og komme i kontakt med et v├Žld af┬ásp├Žndende dyreliv.┬áPa╠Ő turene rundt pa╠Ő ├Şerne vil vi bev├Žge os rundt i regnskove og se et utroligt frodigt landskab med et smukt dr├Şmmeagtigt v├Žld af farverige┬áeksotiske blomster.

Vi kan opleve alt dette blandet med rigtig god stemning blandt de lokale, som lytter til reggaemusik, er kl├Ždt i smukke farverige kl├Žder og lad smilene danse sammen med de lokale b├Şrn, som┬áleger til Kalypso-rytmer i gaderne.

Da faget er helt nyt, vil det blive et kulturfag hvor I har mulighed for indflydelse pa╠Ő hvad vi skal se og opleve.
Undervisningen

Udgangspunktet i undervisningen bliver typisk historisk. Hvad var det egentlig der foregik under den danske kolonitid, og hvilken betydning havde det for ├Şerne, og for Danmark? Hvilken rolle spillede Danmark i slavehandlen? Det drejer sig om at bryde tavsheden om vores eget lands del i slavehandlen og a╠Őbne ├Şjnene for de nutidige perspektiver.

Vi skal tale om salget af De dansk vestindiske ├Şer til Amerikanerne, og at de dermed skiftede nationalitet og sprog, hvilken pa╠Ővirkning havde det pa╠Ő ├Şernes befolkning, hvordan har befolkningen pa╠Ő ├Şerne det egentlig med danskerne i dag og skylder vi landet at hj├Žlpe dem? Skylder vi dem en undskyldning?

Alle disse historiske perspektiver skal vi selvf├Şlgelig bruge til at tale om hvordan livet pa╠Ő ├Şerne er i dag. Vi skal tale om klassisk caribisk mad og vi skal h├Şre musik fra omra╠Ődet.

Undervisningen vil v├Žre en blanding af, klasse undervisning og eleverne der arbejder sammen pa╠Ő egen ha╠Őnd, vi skal se film og andre programmer om ├Şerne, og vi skal sammen gl├Žde os til en helt fantastisk tur.

Vi vil i hele forl├Şbet arbejde sammen med UNESCOS ASP program og her henter vi ogsa╠Ő inspiration til hvad vi kan foretage os i undervisningen og na╠Őr vi er pa╠Ő ├Şerne.

VILKA╠ŐR: Visum er includeret. Det er for├Žldrenes eget ansvar at elevens pas er gyldigt pa╠Ő rejsen.. Vaccinationer: Hepatitis A, Tyfus, Difteri. – det er for├Žldrenes ansvar at eleven har vacinen

EGENBETALING 9.500,- KR.