UNESCO

Category
Profilfag P1

UNESCO verdensarv – ”Mig og verdenshistorien”

Har du fulgt med i ”Historien om Danmark” på DR? Kan du lide formidling af historie, filosofi og religion?

Efter Corona-krisen er det blevet en helt anden verden, vi kan rejse i. Derfor er det værd – også med blik for klima-krisen – at fordybe sig mere i forberedelserne til rejserne og at foretage nogle flere rejser i fantasien.

Det kan du nu gøre med det nye fag ”Mig og verdenshistorien”, hvor du får mulighed for at fordybe dig i en historisk periode og lave en personlig formidling af oplevelsen. Du kunne f.eks. prøve at sætte dig i en ung vikings sted og fortælle din spændende historie via en podcast, en kortfilm eller måske en helt anden genre enten individuelt eller i små grupper.

I undervisningen laver vi research ved at kigge på professionel historieformidling i f.eks. historiske programmer, historiske fortællinger og podcasts. Vi forsøger også at undersøge det menneskesyn og de idéer, der kendetegner de perioder, som vi beskæftiger os med. Endelig tager vi også ud på ekskursion til f.eks. en jernalderby, vikingecentret i Jellinge og Moesgaard Museum for at opleve historien på egen krop.

Faget henvender sig til dig, der har interesse for journalistik, eller som måske har en lille filminstruktør eller forfatter i maven. Du får mulighed for at lave en produktion, hvor du fortæller en interessant historie og afsøger sideløbende sammen med resten af holdet, hvor I gerne vil hen, når I skal på den første rejse – hvorhen det kan blive afhænger selvfølgelig også af Corona-situationen.

 

UNESCO World Heritage

UNESCO er FN’s organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab. For at bevare steder med særlig betydning for menneskeheden udvælger UNESCO en række områder og bygningsværker af særlig vigtighed over hele kloden. Disse steder og monumenter går under fællesbetegnelsen verdensarv. Verdensarvslisten er med til at sætte øget fokus på vigtigheden af at bevare vores fælles kultur- og naturarv.

 

Rejsen

På rejsen skal I besøge UNESCO Verdensarv (World heritage sites) og mødes med andre unge, der formidler viden om deres kultur og hverdag. Vi ved endnu ikke præcist, hvor rejsen går hen.

 

Undervisere

Mette Stoettrup
Mette Støttrup
ms@ranumefterskole.dk

 

Se flere historier fra UNESCO på Facebook.

 

 

Vilkår og egenbetaling

Vilkår: Der er ingen særlige vilkår, men du skal have interesse for at møde andre unge i et internationalt miljø, og så er historieinteresse også en fordel at have.

Egenbetaling: 3.500 DKK (Istanbul)

Link til webshoppen

 

 

da_DKDanish