Sejlads

Category
Profilfag P1, sommerskole

Vi træner kapsejlads, tursejlads og tager på sejladstogter til Middelhavet bl.a. Tyrkiet, Grækenland og Kroatien. Gennem profilfaget lærer eleverne at navigere og har mulighed for at tage et duelighedsbevis, så de kan få papir på deres færdigheder.

Sejladsen starter i DK , hvor temperaturen er ideel, og slutter med et togt til Kroatien hvor erfarne skippere introducerer eleverne i langturssejlads, samt kroatisk historie og kultur. Vi bes√łger Krka nationalpark og Dalmatiens fineste √łer og byer, hvis vejr og vind tillader det. Sejlads i efter√•ret har fokus p√• b√•de praktisk sejlads i skolens 6 b√•de, teori i sejlads navigation, sikkerhed og samarbejde ombord, samt planl√¶gning af sejlads togt.

Praktisk s√łmandskundskab: trim af sejl, styre efter kompas, GPS navigation, knob, havne- og ankre-man√łvre mv. Eleverne forberedes p√• at kunne tage den praktiske duelighedspr√łve efter rejsen, og f√•r tilbud om at tage den teoretiske Duelighedspr√łve i vinterperioden s√•ledes, at de kan erhverve et samlet Duelighedsbevis. Et vigtigt element i sejlads er samarbejdet og kommunikation i bes√¶tningen og derfor arbejder vi med at danne bes√¶tninger, som supplerer og styrker hinanden.

Link til skolens S√łsikkerhedspolitik for sejlads med elever

Sejlads på Ranum råder over

• 6 Stor Trissere
  • 1 Matcher 37
  • 4 Aira 22
  • 2 speedb√•de

Rejsen

F√łrste periode: Her g√•r turen til Kroatien. I denne periode kan vi komme p√• vandet fra start.
Tredje periode: Her g√•r turen til Gr√¶kenland. I denne periode starter vi med undervisning i teori, og kommer f√łrst rigtig p√• vandet p√• selve rejsen.

Læs Bådmagasinets indslag om maritime elever på Ranum Efterskole

Andreas Latz
al@ranumefterskole.dk

Se flere historier fra Sejlads på Facebook.

Vilkår og egenbetaling

Vilk√•r: Sejlads p√• Ranum Efterskole foreg√•r ud fra f√łlgende sikkerhedsinstrukser. Da vi er i en √•rstid, hvor vejret og vandtemperaturen kan drille, s√• er det vigtigt at have noget vandt√¶t og varmt t√łj (gerne sejlert√łj, hue og fleecejakke) samt vandt√¶t fodt√łj (gummist√łvler), samt sejlerhandsker (kan k√łbes p√• skolen til 100,- kr.) Alle elever skal igennem en sv√łmmepr√łve jf. sikkerhedsinstruks.

Egenbetaling 1. periode: Ca. 3.500,- kr.
Egenbetaling 3. periode: Ca. 3.500,- kr.