Sejlads

Category
Profilfag P3, sommerskole

Vi træner kapsejlads, tursejlads og tager på sejladstogter til Middelhavet bl.a. Tyrkiet, Grækenland og Kroatien. Gennem profilfaget lærer eleverne at navigere og har mulighed for at tage et duelighedsbevis, så de kan få papir på deres færdigheder.

Sejladsen starter i DK , hvor temperaturen er ideel, og slutter med et togt til Kroatien hvor erfarne skippere introducerer eleverne i langturssejlads, samt kroatisk historie og kultur. Vi besøger Krka nationalpark og Dalmatiens fineste øer og byer, hvis vejr og vind tillader det. Sejlads i efteråret har fokus på både praktisk sejlads i skolens 6 både, teori i sejlads navigation, sikkerhed og samarbejde ombord, samt planlægning af sejlads togt.

Praktisk sømandskundskab: trim af sejl, styre efter kompas, GPS navigation, knob, havne- og ankre-manøvre mv. Eleverne forberedes på at kunne tage den praktiske duelighedsprøve efter rejsen, og får tilbud om at tage den teoretiske Duelighedsprøve i vinterperioden således, at de kan erhverve et samlet Duelighedsbevis. Et vigtigt element i sejlads er samarbejdet og kommunikation i besætningen og derfor arbejder vi med at danne besætninger, som supplerer og styrker hinanden.

Link til skolens Søsikkerhedspolitik for sejlads med elever

Vi råder over

• 6 Stor Trissere
  • 1 Matcher 37
  • 2 Aira 22
  • 2 speedbåde

Rejsen

Første periode: Her går turen til Kroatien. I denne periode kan vi komme på vandet fra start.
Tredje periode: Her går turen til Grækenland. I denne periode starter vi med undervisning i teori, og kommer først rigtig på vandet på selve rejsen.

Læs Bådmagasinets indslag om maritime elever på Ranum Efterskole

Andreas Latz
al@ranumefterskole.dk
Niels Kjær
nk@ranumefterskole.dk

Vilkår og egenbetaling

Vilkår: Sejlads på Ranum Efterskole foregår ud fra følgende sikkerhedsinstrukser. Da vi er i en årstid, hvor vejret og vandtemperaturen kan drille, så er det vigtigt at have noget vandtæt og varmt tøj (gerne sejlertøj, hue og fleecejakke) samt vandtæt fodtøj (gummistøvler), samt sejlerhandsker (kan købes på skolen til 100,- kr.) Alle elever skal igennem en svømmeprøve jf. sikkerhedsinstruks.

Egenbetaling 1. periode: Ca. 3.500,- kr.
Egenbetaling 3. periode: Ca. 3.500,- kr.

Se video fra tidligere hold