Nepal – Kulturtrek

P√• Nepal kulturtrekket krydrer vi en unik naturoplevelse med en autentisk smagspr√łve p√• den nepaliske kultur. Vi trekker i Chepang hills som ligger ca. 80 km fra Kathmandu og lige op af Chitvan nationalpark. Lige nedenfor Chepang hills ligger den brusende Trisuli river, hvor vi dyrker white water rafting. Selve trekket har en varighed af 3-4 dage og vi bev√¶ger os igennem primitive landsbyer, dybe dale og h√łje bjerge. Vi bor lokalt og i telte undervejs. Det er en ganske udfordrende natur- og

kulturekspedition og du skal være klar til at opleve og tage ansvar i begge elementer.

I profilfaget Nepal Kulturtrek vil eleverne f√• en forst√•else for, hvordan det er at leve og rejse i et uland som Nepal. Dette g√¶lder b√•de ved forberedelse, oplevelser og efterbehandling. Eleverne vil blive rustet til et kulturm√łde af dimensioner, tr√¶net fysisk, samt tr√¶net i at videreformidle dette m√łde. Dette sker ved at fordybe sig i forskellige emner inden for den nepalesiske kultur, traditioner og historie, og ikke mindst ved at opleve forholdene p√• egen h√•nd.

I forberedelserne til rejsen skal eleverne sætte sig ind i forholdene i Nepal, det drejer sig bl.a. om kultur, religion, historie og geografi. Eleverne skal i den forbindelse forberede en fremlæggelse af et bestemt emne, der skal præsenteres for de andre elever på holdet som et led i præsentationstræningen.

Emnerne opdeles i to hovedgrupper, kultur og natur. Kulturdelen er primært fokuseret på Kathmandu og området omkring den. Naturdelen er fokuseret på Chitwan nationalpark. Vi inddrager muligvis også en 3 destination, Pokara.

Elevernes valg af projekt har indflydelse på hvor deres trekking tur ender.

Som en del af forberedelsen til kulturtrekket skal eleverne ogs√• arbejde med deres egen fysiske form og tr√¶ne b√•de individuelt og i grupper, b√•de for at f√• den n√łdvendige fysiske form til trekket men ogs√• for at l√¶re noget om den gruppedynamik der er v√¶sentlig for at f√• et godt trek sammen.

Der bliver arbejdet med udstyr og teknik så man kan klare at rejse til fods på landet i Nepal, og opbygge evner der kan bruges i resten af livet til rejser ud i verden.

Efter rejsen skal eleverne forberede og holde foredrag om deres rejse, oplevelser og overvejelser.

VILK√ÖR: Rejsen til Nepal kan v√¶re anstrengende og trekking i Nepal er h√•rdt arbejde, som kr√¶ver stor selvst√¶ndighed samt fysisk forberedelse hjemmefra. Vaccinationer Det er jeres ansvar, at jeres s√łn/datter er vaccineret til rejserne. Pas skal v√¶re gyldigt et 1/2 √•r efter hjemkomst. Dvs. til min. udgangen af juni 2017. VACCINATIONER: HEPATITIS A, TYFUS, DIFTERI

EGENBETALING: 8.700,-KR .