Musik

Kategori
Profilfag P1, Profilfag P3, sommerskole

Musik er for dig, der vil udvide din musikalske horisont. Både som øvet men også som begynder. Igennem samspil vil I opleve en fælles kraft, som vil danne fundament til “finalerne” med koncerter og forskellige optrædener.

Vi udfordrer jeres musiske og tekniske færdigheder, udvikler jeres grundteknik og indvier jer i mange forskellige genrer. Vi øver mod et fælles mål, hvor vi skal ud og spille koncerter og optræde. Hvis du er nybegynder vil det være en god ide at tale med en af musiklærerne om dit valg og interesse. Ved specielle lejligheder og arrangementer på skolen optræder musikholdet for forældre og gæster.

Rejsen

Profilfagsrejserne med musik går til destinationer i Europa. Vi har bl.a. været i Liverpool, London og Berlin. På rejsen kan vi f.eks. besøge musikstudier, optræde på skoler og gader, udforske byens musikhistorie, opleve en musical eller koncert. Derudover kan rejsen også indeholde ekskursioner til turistseværdigheder og historiske steder. Der er mange muligheder! Indholdet i rejsen planlægges i detaljer i et samarbejde med eleverne ud fra deres ønsker.

Turen i den første periode går til Liverpool, byen, der har flere nummer et-hits end nogen anden by i Europa. Beatles’ enorme succes er naturligvis en stor del af forklaringen på denne statistik, og vi vil studere deres musik og historie samt de utallige kunstnere og genrer, som de har inspireret siden. Ud over at optræde i Liverpools gader, se livemusik og besøge berømte steder vil vi også tilbringe en dag i Snowdonia i Wales, hvor vi vil observere den smukke bjergregion og reflektere over alt det, vi har lært.

Der vil også være et kulturfag med musik som tema i 24/25, som ser ud til at gå til rock’n’rollens og bluesens hjem, Memphis, samt countrymusikkens hovedstad, Nashville. Så hold øje med flere nyheder om det!

Hør noget musik fra tidligere musikhold:

Undervisere

Jonas Østergaard
jp@ranumefterskole.dk

Se flere historier fra Musik på Facebook.

Vilkår og egenbetaling

Vilkår: Eleverne på Musik skal være interesserede i at spille eller synge, og deltage aktivt. Derudover forventes det, at man øver udover timerne. Der vil være god mulighed for at øve i et af de to musiklokaler, og vi støtter eleverne i at danne deres egne bands. Det er gennem musikken at fællesskabet fødes og vi møder kulturen og andre unge.

Egenbetaling 1. periode: 2500-3000 kr.

da_DKDanish