Læsser

Profilfag P1

Fashion & Sustainability

Rejs til New York og Washington med Fashion & RE-Design

Trendspotting, genbrugsmaterialer, fashion, modeshows, design workshops og meget mere.

Rejsen

Vi ser på at rejse til New York og Washington. Vi håber på at kunne besøge en Fashion skole og museer. Måske endda opleve et modeshow. Derudover skal vi trendspotte både på gaden, men også i butikker. Vi håber også på at kunne finde en relevant workshop. Det er første gang Fashion & RE-design skal rejse til New York og Washington, så eleverne vil i høj grad være med til at forme rejsen i fællesskab.

Undervisningen

Fashion og RE-design er primært et færdighedsfag. Vi arbejder med alle elementer af den skabende proces helt fra brainstorm og mindmap til færdigt produkt.

Vi arbejder med genbrugsmaterialer som sengetøj, duge, gardiner, hvorfra vi syr nyt tøj. Det kunne være bukser, kjoler, toppe, muleposer og scrunchies. På den måde bruger vi allerede eksisterende stof, der er nemt at arbejde med.

I løbet af profilfagsperioden vil du få kendskab til basale sy tekniske færdigheder så som at arbejde med et mønster og sy på en symaskine. Har du allerede styr på dette, sørger vi for at udfordre dig med nye teknikker.

Vi vil arbejde både med fælles definerede opgaver, men også individuelle projekter.

Derudover vil vi gerne have gæstelærere og oplægsholdere, som kan undervise i upcycling, redesign, bæredygtighed mm.

Undervisningen

Derudover vil vi gerne have gæstelærere og oplægsholdere, som kan undervise i upcycling, redesign, bæredygtighed mm.

Lise Ramløse Hedegaard

lr@ranumefterskole.dk

Pia Brichstein Hansen

pbh@ranumefterskole.dk

Mathilde Bonde Broberg Johansen

mbj@ranumefterskole.dk

Se flere historier fra Fashian and Sustainability på Facebook.

Vilkår og egenbetaling

Vilkår:
Alle elever er forsikret ifht. farlig sport op til 500.000,- kr. ved skader, som ikke er dækket
Egenbetaling: Ca. 3.000 kr.

Link til webshoppen