Conservation – Costa Rica

Kategori
Kulturprofilfag 2022

Costa Rica – Conservation and reforestation

Costa Rica er et af de lande i verden, der har den største biodiversitet. Det indeholder omkring 5 % af al biodiversitet på planeten. Det var også et af de mest skovrige lande i verden med ca. 60 % af landets landmasse dækket af skov. Det er derfor det perfekte sted til at lære kommende generationer af naturelskere, hvordan man bevarer og passer på vores planet.

Rejsen

  Mens vi er i Costa Rica vil vi fokusere på ansvarlig rejseaktivitet, da vi ikke kun rejser som turister, men også for at hjælpe med at fremme sociale og miljømæssige programmer i landet. Dette gør vi gennem frivillige aktiviteter med vores partnere i Costa Rica. En typisk dag på rejsen vil omfatte en frivillig aktivitet om morgenen efterfulgt af en sjov/læringsoplevelse om eftermiddagen. Eksempel: Bevaring af stier i en skyskov efterfulgt af ziplining.

  Vi ved alle sammen, at vi ikke kan fortsætte fortidens måder, og det gælder også for rejser, hvis vi ønsker at fortsætte med at se verden, som den eksisterer i dag, er vi nødt til at forpligte os til at bevare den.

  Undervisning

  At deltage i Costa Rica-rejsen betyder, at man forpligter sig over for vores planet, og det begynder allerede, før man sætter sig på flyet. Undervisningen fokuserer på, hvordan man kan leve, rejse og leve bæredygtigt. Vores første forpligtelse vil være at kompensere for vores miljømæssige fodaftryk under vores rejse, dvs. fly, brændstofforbrug osv.

  Dette vil blive gjort på forskellige måder, mens vi er i Ranum og Costa Rica, ved at plante træer, indsamle affald og andre miljøvenlige aktiviteter.

  Corona: Restriktioner, regler mm.

  Som mange af os ved, kan disse oplysninger ændre sig i de kommende måneder, men dette er den nuværende situation i Costa Rica.

  “Tourists who are fully vaccinated against COVID-19 and individuals aged 18 and younger (even if unvaccinated) can enter the country without a travel policy. The last dose of the vaccine must have been applied at least 14 days prior to arrival in Costa Rica” Last updated (25/01/2022)

  Hvis man bliver testet positiv i Costa Rica

  Hvis du bliver testet positiv, mens du er i Costa Rica, kan regeringen give dig en “sanitær ordre”, som er en ordre om karantæne, der kan være i 7-10 dage, og som foregår på et sted, som du selv vælger.

  Transit  

  Afhængigt af vores rejseplan kan vi også være underlagt rejserestriktioner i transitlande. Det mest sandsynlige er, at vi rejser gennem USA, hvor de nuværende restriktioner er som følger.

  “ airline passengers to the United States ages two years and older, regardless of vaccination status or citizenship, must provide a negative COVID-19 viral test taken within one calendar day of travel.  Alternatively, travelers to the United States may provide documentation from a licensed health care provider of having recovered from COVID-19 in the 90 days preceding travel”. Last updated (25/01/2022)

  Undervisere

  Richard Brown
  rib@ranumefterskole.dk

   

  Vilkår og økonomi

  Egenbetaling: 8.500 DKK.

  Lommepenge anbefalet 1.000,- kr.

  da_DKDanish