Mexico – Culture and Homestay

Kategori
Kulturfag, Rejser

Mexico – et land fyldt med kultur, traditioner og smage

På rejsen vil eleverne opleve Yucatan-halvøen ved Den Mexicanske Golf og Caribien. Vi skal besøge tre meget forskellige byer Cancun, Valladolid og Merida. Vi skal bo privat på en del af turen hos værter i Merida området hos familier, der på en eller anden måde har tilknytning til skolen eller er kendt af tidligere elevers familier. 

Derudover skal vi opleve en masse historiske steder bl.a.  mayatemplet ved det arkæologiske sted Chichen Itza, der er kåret som et af verdens 7 nyeste vidundere, vi skal svømme i cenoter og meget, meget mere.   

Formålet med rejsen er at udvikle, flytte personlige grænser og danne os gennem oplevelser fra den fremmede kultur.   

Der er anden gang, at Ranum Efterskole College rejser til Mexico, derfor vil eleverne også selv få mulighed for at komme med gode ideer til steder, som de mener bør opleves på rejsen.  

 

Undervisning 

Som et led i forberedelsen til rejsen og den fremmede kultur skal vi fordybe os i forskellige emner inden for den mexicanske kultur, traditioner, religion, geografi eller historie. Vi skal i den forbindelse forberede en fremlæggelse om et bestemt emne, der skal præsenteres for de andre elever på holdet.  

  • Ryste-sammen-lege  
  • Mexicansk madlavning  
  • Gruppeprojekter og fremlæggelser  
  • Historie og Mayakulturen  
  • Minisprogkursus  
  • Klargøring til rejse  

Vi skal også researche på et selvvalgt emne før og under rejsen, således I kan opnå og formidle jeres nye viden om emnet efter rejse.

Sikkerhed

Det er vigtigt, at man har lyst til en grupperejse, hvor alle aktiviteter foregår sammen. Alle aktiviteterne foregår om dagen, og om aftenen er man sammen på hostellet/hotellet; spiller spil, slapper af, hygger, snakker osv.  Nogle steder i Mexico skal være påpasselig med at færdes ude efter mørkets frembrud. Man bør være opmærksom på lommetyve, og man går ikke med sin telefon fremme, når man bevæger sig fra A til B.   

Alle sikkerhedsinstrukser gennemgås med eleverne ingen afrejse.   

Vi følger rejsevejledningen fra udenrigsministeriet https://mexico.um.dk/da/rejse-og-ophold/rejsevejledning-til-mexico/ 

 

Lærere

Kristine Sørensen
ks@ranumefterskole.dk

 

Vaccinationer

Difteri-stivkrampe, Hepatitis A.

 

Vilkår og egenbetaling

Egenbetaling på rejsen vil være ca. 9.000 kr.

Lommepenge anbefalet 800-1.000 kr.

 

WEBSHOP

Besøg facebookside

 

da_DKDanish