Galla, Nye Elevers Dag & sidste skoledag

Kære læser,

Glæde, spænding og taknemmelighed. Det beskriver meget vel den tid vi befinder os i lige nu. Vi kan begynde at skimme den store dimission, der nu allerede ligger en måned væk fra os. Men indtil da udnytter vi tiden fornuftigt, hvor vi viser vores taknemmelighed overfor hinanden og for de bånd vi har skabt os til resten af livet. I denne uge fejrer vi året der er gået med den traditionelle gallafest. Dertil har vi budt vores næst kommende elever velkommen, til Nye Elevers Dag, som vi glæder os til at tage imod den 11. august. Og som prikken over i’et afholdte vi fredag sidste skoledag med udendørs aktiviteter og dunkning af lærerne.

Sæt STORT kryds i kalenderen! Den 22. juni 2024 kl. 14.00 fejrer vi vores 20-års jubilæum med en kæmpe fest! Læs mere om dagen for enden af nyhedsbrevet!

God fornøjelse. Vi ønsker alle en dejlig weekend!

Galla

Sikke en aften! Vi har nu afholdt en af årets mest mindeværdige aftener. Nemlig Galla! 500 unge mennesker mødte op med fine jakkesæt, farverige kjoler og udstrålende energi. Eleverne blev først fotograferet foran hovedbygningen, hvor de efterfølgende mødte op til velkomstdrinks i multihallen. Senere blev der serveret lækker 3-retters menu fra køkkenet. Der var indimellem taler og musikindslag, givet af eleverne, og afslutningsvis dansede de den meget øvede Lec Lanciers. Som enden på aftenen havde lærerne forberedt et lærer-revy, som sluttede Galla af med store grin fra alle elever. Tak for en fantastisk Galla!

Flere billeder fra Galla bliver tilgængelige på vores facebook, Instagram og Flickr!

Sidste skoledag

Dagen efter gallafest blev det tid til efterskoleårets sidste skoledag. Selvom vejret ikke var med os hele vejen, stoppede det os ikke i, at nyde hinandens selskaber over en masse udendørs aktiviteter og dunkning af lærerne. Olav indviede som den første vandbasinnet, da eleverne skiftevis kunne forsøge sig med, at dunke ham. Dernæst fik eleverne mulighed for, at dunke en lang række af efterskolens andre lærere ned i vandet. Køkkenet stillede op med stor buffet af mad, som bl.a. bød på cheeseburgers, wraps, nudler og dumplings.

Nye Elevers Dag

Tak for en fantastisk Nye Elevers Dag! 500 spændte unge kom søndag til Ranum Efterskole College med deres forældre og søskende. Eleverne har mødt deres nye kontaktgruppe og familiegruppe for første gang. De har prøvet skoletøj af, udforsket vores spændende Profilfag og sat ansigter på hinandens fremtidige bedste venner, medens sommerfuglene i maven kunne mærkes. Vi glæder os til, at byde årgang 21 velkommen til et efterskoleår fyldt med nye mål, udfordringer og venskaber for livet. Vi ses!¨

Hvis du efter dagen står med ubesvaret spørgsmål, er du altid velkommen til, at kontakte os på info@ranumefterskole.dk

Til jer der ikke fik set eller ønsker at gense fællessamlingen fra Nye Elevers Dag, kan den ses herunder:

Find mange flere billeder fra Nye Elevers Dag på vores facebook her!

Tur til Blokhus

Vi har haft en skøn tur ude af huset til Blokhus. Solen skinnede og varmen kunne mærkes. 11 modige og vovede elever gik i vandet – det var forfriskende. Vi var så heldige, at køkkenet lavede en lækker picnic to go til os, der kunne nydes i klitterne. Tak for en dejlig dag. Og tak til køkkenet.

Mindebøger

Den sidste måned af Ranum Efterskole livet starter snart og at dele minder er en stor fortid. Mange aftener fremover skal bruges på at skrive i hinandens mindebøger – men først skal de pyntes som startede onsdag aften!

Forstanderens klumme

et portræt af forstander, Olav Storm

Kære læser,

Vi kom godt igennem Nye Elevers Dag i søndags – indtil det begyndte at regne for første gang på Nye Elevers Dag i 20 år. Men vi fik hurtigt delt fællessamlingen op i to kontaktgruppehold, så vi kunne gennemføre samlingen i hallen og i festsalen. Der kom over 2500 besøgende, så i snit havde hver kommende elev 3-5 forældre og søskende med. På trods et stort pres på alle lokaler, så var der en god stemning og den gode forplejning løftede også stemningen. Det er altid spændende at møde de nye elever første gang, som et elevhold, og heldigvis så har vi en rigtig god mavefornemmelse af elevhold 21.

Ugen har budt på 2. klasse dag, hvor vi har leget med alle børnene i 2. klasse i Vesthimmerlands Kommunes skoler, og taget dem med ud på en “jorden rundt rejse” i aktivitet og kulturindtryk. Det er fantastisk at oplever, hvordan de store efterskoleelever, løfter de små elever ind i et mangfoldigt fællesskab, og giver en smagsprøve på efterskolelivet.

Galla blev igen en demonstration af ungdommens kærlighed til livet, skønhed og fællesskab. De unge strålede og de mange flotte billeder vidner om en glæde og energi, som kun en Gallafest for 500 unge kan skabe. 

Gallaaftenen bød også på Les Lancier, den bedste i årevis, og så samledes alle i festsalen til den legendariske lærer-revy. Den gik til stregen, som en revy skal gøre, og gennem humor spejlede eleverne i mindeværdige, men måske mindre heldige situationer. Nu er der en velfortjent weekend forude, og vi glæder os til de næste 4 uger sammen med vores fantastiske elever!

Rigtig god weekend,

Olav Storm Johannsen

Det sker

01.06.24 Outdoorweekend

04.06.24 Mundtlige prøver

14.06.24 Ranum Derby

15.06.24 Vandsportsweekend

20-års Jubilæum

Sæt et kæmpe kryds i din kalender ved lørdag den 22. juni 2024 kl. 14.00! Vi fejre vores 20-års jubilæum med en kæmpe fest!

Ranum Efterskole College fylder 20 år – lørdag den 22. juni kl. 14.00 inviterer vi derfor til det største jubilæum i skolens historie! Kom og vær med til at fejre 20 års oplevelser, venskaber og udvikling når vi slår dørene op til en dag fyldt med togetherness og underholdning. Der vil være livemusik og underholdning fra tidligere elever, en tidsrejse gennem 20 års efterskole med både nye og gamle elever, en 3-retters menu, fællessang og afsløringen af et nyt gavlmaleri med samtlige elever og ansatte, der har været med til at forme os til den vi er i dag. Det bliver en dag fyldt med glæde, grin og genforeninger! Tilmeld dig her!

Vi glæder os til at fejre 20 år med jer!

Venlig hilsen og rigtig god weekend fra alle os på,

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish