Julegudstjeneste, julebal & Healthy Living weekend – Vi ses til næste år!

Kære læser,

2023 er nu ved at nå sin ende, men inden da skal vi lige have lov til, at fejre vores første halve år sammen med årgang 20 på Ranum Efterskole College. Vi fejre 2023 i julens navn med julegudstjeneste i Ranum kirke, samt det årlige julebal iført vores fineste tøj. Vi sang i kor “Hvis vi tager chancen, og hvis vi formår, at følges ad, vil det jo gå” fra Tidsrejsen. Og det er lige præcis, hvad vi har formået at opnå i fællesskab på efterskolen. Nye venskaber er blevet dannet i Ranum by, der sammen kan gå hånd i hånd og følges ad ind i det nye år.

God fornøjelse med nyhedsbrevet. Og rigtig glædelig jul fra alle os på Ranum Efterskole College.

Husk at du allerede nu kan tilmelde dig Efterskolernes Aften! Vi håber at vi ses! Tilmeld dig lige her!

Vi ses næste år!

Julegudstjeneste

Glade jul, dejlige jul, engle daler ned i skjul!“. – Sådan blev der sunget til B.S. Ingemanns fine ord under Ranums kirke, som forberedelse til det efterfølgende julebal. I Ranum kirke blev eleverne samlet klokken 16.00-17.00, hvor vi sammen med vores kor sang salmer og fik læst juleevangeliet højt af præsten. En fantastisk stemning blev der skabt i kirken med smil, togetherness og udveksling af kram.

Julebal

Kl. 17.00 blev dørene åbnet op for lyskæder i lange baner, røde glitrende kjoler og stor lækker julebuffet. Vores årlige julebal startede ud med juletale fra vores forstander, Olav Storm, der bogstavligt talt dannede stjernehimmel med eleverne ud over hele salen. Lærebandet spillede sin klang med festlige sange, medens eleverne dansede rundt om det store juletræ. Vi havde en vidunderlig aften, som sluttede af med stort fyrværkerishow kl. 21.00.

Tusind tak til alle der gav en hånd med til juleballet og skabte en mindeværdig aften for eleverne på Ranum Efterskole College!

Gennem juleballet fik eleverne muligheden for, at vise deres flotteste julekluns frem foran kameraet! Find endnu flere billeder fra aftenen via Facebook.

Healthy Living weekend

Eleverne tilbragte deres sidste weekend på skolen, inden juleferien, i det sundere hjørne. Her blev der arrengeret en Healthy Living weekend, hvor lækkert brunch var serveret og der var mulighed for, at tage med til Rønbjerg for, at bade og efterfølgende komme en tur i saunaen.


Forstanderens klumme

Juleafslutningen kulminerede med et brag af en juletræsfest og et festfyrværkeri, hvor hele byen var inviteret til at se – og høre med. 

Det har været et rigtigt fint efterår for Ranum´s elever og ansatte, og særligt satsningen på at skabe større bevidsthed omkring vores brug af mobilerne er lykkedes bedre end forventet. Vi ville gerne have haft flere mobilfrie uger, men de sidste uger måtte vi prioritere, at eleverne kunne anvende deres mobilkameraer til at producere deres OSO fremlæggelser. Disse forløb planmæssigt og alle i 10. årgang, blev klar til juleafslutningen i Ranum Kirke og julefesten. Den første uge efter ferien starter mobilfri.

I min tale ved fællessamlingen var temaet “taknemmelighed”. Det er ikke et let emne at servere for teens, men der var god resonans ifht. at føle taknemmelighed over at have fået friheden til at kunne være sammen i efterskolelivet, leve i et fredeligt land og kunne træffe sine egne valg.
Og i taknemmelighed er ordet tak, også en anerkendelse til de, som giver os frihed i vores liv. Derfor blev den sidste opfordring til eleverne og os alle at huske det lille ord, tak, i julen. 
Tak for et fantastisk 2023 til alle elever, ansatte, forældre og alle andre rundt om vores efterskole!
Rigtig god jul og godt nytår!

Skolens kontor er ferielukket til den 3. januar. Vi svarer dog på “nødsituationer” på 96664400.

Olav Storm.

Det sker

10.01.2024 Efterskolernes Aften

20.12.23-02.01.24 Juleferie

06.-07.01.24 Casinoweekend

15.-24.01.24 Kulturfagsrejser

Besøg Ranum til Efterskolernes Aften

Oplev vores unikke efterskole, hvor læring og fællesskab går hånd i hånd den 10. januar 2024 kl. 18-21 til Efterskolernes Aften. Tag del i en personlig rundvisning, ledet af vores dedikerede elever, der guider jer gennem vores moderne faciliteter. Mød vores engagerede lærere, stil spørgsmål og få indblik i vores dynamiske læringsmiljø, der styrker og udfordrer vores elever.

Sæt kryds i kalenderen den 10. januar 2024 og tilmeld dig Efterskolernes Aften lige her!

Du kan orientere dig i programmet over Efterskolernes Aften nedenfor. Vi glæder os til at møde jer og dele vores passion for Ranum Efterskole College.

Tak for denne gang!

Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul!

Venlig hilsen alle os på,

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish