Velkommen tilbage fra Profilfagsrejser

Kære læser,

Vi er nu tilbage fra en række uforglemmelige Profilfagsrejser, samt såvel fra en uges afslappende efterårsferie. Vi er klar på at starte hverdagen op igen, hvor vi allerede gennem den sidste uge har trukket en masse “uhyggeligt” efterskoleliv op af ærmet — Gangene repræsentere nemlig Halloween i højeste grad. Eleverne havde desuden sidste omgang Profilfag i mandags, og åbner nu dørerne op for den spændende kulturfagsperiode, der venter os lige rundt om hjørnet.

God fornøjelse. Og rigtig god weekend fra alle os på Ranum Efterskole College.

Et tilbageblik på Profilfagsrejserne

Ranum Efterskole College takker alle, både ansatte og elever, for en mindeværdig uge med Profilfagsrejser. Vi havde både elever transporteret med bus, i fly og på sejlbåde i vand. Der blev endvidere smagt på lokalt mad, bjerge var besejret og der danses foran Milano Cathedral, domkirke. Landene blev altså udforsket fra top til bund. Få et hurtigt tilbageblik på alle Profilfagsrejserne nedenfor, hvor du kan læse dig frem til nogle af de bedste højdepunkter!

Adventure – Czech Republic

Profilfaget Adventure har brugt alle deres kræfter af med hiking fra Hejnice til Jizera top, 12km vandretur på mere end 1000m højde, hvor der til slut var velfortjent frokost med traditionelle tjekkiske retter til alle. Derudover har eleverne udforsket eventyrlige grotter, cykling langs floder og kanotur på Jizera-floden. Sidste dag stod på udfordrende klatning i klatrehallen i Jablonec nad Nisou, hvor eleverne fik nydt højderne.

Basketball – Madrid

Basketball på tur i Madrid, fik fanget en masse sejre med hjem i kufferten. Der blev trænet og spillet gennem hele ugen, med lufthuller til bl.a. paintball, pool og gang gennem Madrids smukke gader.

Board Performance – Lyon

Board Performance har gennem ugen i Lyon ikke blot stået med benene på skateboards i Shaka Skatepark. De har nemlig også øvet teknikker med Windsurf og Wakeboard, hvor fællesskabet var i top og der blev glædeligt heppet på hinandens præstationer.

Cheerleading – Milano

Profilfaget Cheerleading var en tur til Milano. Her besøgte eleverne de mest uforglemmelige seværdigheder såsom Lake Como og Milanos domkirke. De fik særdeles produceret en hel del videoer, hvor de udfører cheerleading rundt omkring i Milano. Du kan finde alle videoerne på facebook her.

Dans – Berlin

Dans har oplevet Berlin helt tæt på med lokalt Curry Wurst, udflugt til East Side Gallery og på besøg hos dyrene i zoologiskhave. Dertil har de danset i dansestudiet Center of Dance og oplevet et ekstraordinært Drag Queen Show som enden på deres rejse.

Dykning – Egypten & Malta

112 studerende fra Profilfaget Dykning rejste til Egypten og Malta for at lave en uge med PADI kurser, lige fra Open Water Diver til Rescue Diver og et par specialiteter. I alt lavede vi 223 certificeringer på en uge! I Egypten fik vi 66 nye PADI open water dykkere, 78 advanced, 13 redning, 2 nitrox og 4 dybdykkere! På Malta fik vi 30 nye open water dykkere, 29 avancerede og en redning!

Fashion & Sustainability – Paris

Fashion & Sustainability tog mandag flyet til Paris. Her besøgte de bl.a. Dior Museum, Jardin de Luxembourg og Notre Dame. De fik endda fornøjelsen af, at bruge deres kreativitet på pyntning og design af denim jakker. Og så blev Eiffeltårnet selvfølgelig også besøgt om aftenen, som lyste byen flot op.

Fit for Life – København

Boksning, Crossfit, Olympic weight lifting og kampsport stod på skemaet for rejsen til København med Fit for Life.

Fodbold – Milano

Fodbold tog afsted på en rejse mod Milano. Holdet var så heldig at låne Milano Football Academy‘s faciliteter samt deres fantastiske trænere. Derudover blev de også tilskuere til fodboldkampe inden for San Siro Stadiums vægge. En rejse fyldt med sammenhold og en masse passion for fodbold.

Gastronomi – København

Gastronomi, var ligesom Fit for Life, også en tur til Danmarks skønne hovedstad. Gastronomi smagte lækkert mad fra Kitchen Collective i Kødbyen og afprøvede egne evner af i køkkenet hos Karoline Triers madskole. Her blev eleverne udfordret i konkurrencer som Masterchef. Eleverne havde 2 hovedingrediens, æbler og kantareller, der skulle indgå i retterne.

Media – Prag

Mediateamet i Prag skabte minder for livet. Her lærte de om historien, boede i en båd, gik til koncerter, fotovandring med en professionel, mødte lokale elever og kørte gyldne cabrioleter.

Musik – Prag

Musik var ligeledes, sammen med Media, en tur til Prag. Her har de været på guidet tur, gået rundt på egen hånd og været på Reduta Jazz Club. Derudover har eleverne besøgt Theresienstadt og spist til aftensmad under middelalderen med god musik og show her til.

Sejlads – Kroatien

Profilfaget Sejlads har ankret og badet i smukke natur bugter og har ligget i mindre havnebyer tæt på det lokale liv. Eleverne har fået mulighed for at trimme, navigere, styre, tage moorings, fortøjre, kvejle, ankre, proviantere, kommunikere og gøre klart skib, samt lave mad ombord. De har oplevet en ny verden og det har været virkelig godt at se, hvor meget de har lært og taget ansvar.

Surfing – Spanien

Surfing har gjort brug af alle deres evner i Spanien/Somo på de vildeste blå bølger. Her er der blevet surfet på strande og vandret i klitter. Vi tager hatten af for eleverne. Så seje!

Visuel Design & Keramik – Barcelona

Medens Visuel Design & Keramik tilbragte deres Profilfagsrejse i Barcelona, var det den Spanske Nationaldag. Der var parade i byen og eleverne blev inspireret af alle de fine forestillinger. De var desuden på udflugt til Salvador Dali museet i Figueres og brugte transporttiden på sketching af flot arkitektur.

Wakeboarding – Tyskland

Wakeboarding var på tur i Tyskland, Steinberg, da der her var fantastiske muligheder for, at komme ud på vandet og lære nye tricks og teknikker at kende. Eleverne havde en rejse til Tyskland med perfekt vejr og sol der spejlede sig i vandets overflade.

Yoga – Malaga

Yoga udforskede forskellige dele af Málaga på Profilfagsrejse og boede på hyggeligt hotel i Torremolinos. Mange morgener stod på yoga og der blev serveret mad, som Paella og andalusisk salmojero (en kold tomatsuppe), klippemaling, yoga og spa-tid før aftensmad. Og så skulle silent disco også lige afprøves.

Full Host på tur til Hamborg

Medens størstedelen af eleverne på Ranum Efterskole College afholdte efterårsferie, tog en håndfuld Full Host elever på tur til Tysklands næststørste by — Nemlig Hamborg. Selvom vejret stod på regn i den tyske by, fik eleverne en helt del oplevelser med sig i mindebogen, da de bl.a. skulle sætte deres samarbejde på spil i Escape Roomet “Hidden in Hamburg”, få sus i maven i forlystelsesparken Heide Park og udforske byens flotte gader samt høje bygninger.

På besøg hos Cambridge

Uddannelsesleder Matthew Danaher og International Administrator Birthe V. Petersen har været på besøg hos Cambridge University Press & Assessment.


Forstanderens klumme

Efterårsferien har givet os alle nye kræfter og det er næsten berusende at mødes med eleverne igen og høre om alle deres mange oplevelser på de mange Profilfagsrejser.

I denne uge runder vi den første periode med Profilfag og starter på op på den næste periode med Kulturfag. Samtidig har vi startet det TEBO (Tematisk Erhvervs Orienteret Brobygning) op i 10. klasse, som snart bringer eleverne ind i et nyt og anderledes Brobygnings- og OSO opgave forløb.

Mørket har sænket sig over Ranum og Vesthimmerland, men vi har mange lyspunkter at se frem i mod. Snart er der Halloween, juleudsmykning af hele skolen og så varmer vi op til Performanceugen med musical og julemarked den 2. december.

”Ich bin ein Ranumer”
Ranum blev (u)frivilligt centrum (Ordet henfører faktisk stedet i midten) i et underholdningsprogram med skuespiller Ditte Hansen på DR2. Ditte besøger Ranum og får et indblik i det ”delte” Danmark. Problemerne er alvorlige, men vi forsøger at give hende et lille håb og lyspunkt, sådan som vi oplever livet i Ranum. Til sidst i programmet udråber Ditte ”Ich bin ein Ranumer” foran Christiansborg. Se programmet her Ditte Hansen har en plan: Sæson 1 – Det delte Danmark | DRTV

Rigtig god weekend

Olav

Det sker

Uge 44

Første lektion i vores P2 Kulturfag
Første øvelse til juleshowet: Global Factor
Skræmmende Halloween begivenhed i Næsby den 31. oktober
Opstart af Julekoret
28 studerende repræsenterer REC ved Model UN-konferencen’

  1. klasse starter deres OSO-projekter
    eSport weekend

Uge 45

Første semesterskarakterer synlige i skoleplan
Forsinket Day of the Dead-aften
TEBO-dage for 10. klasse onsdag-tors
Skolen pyntes til jul
Hyggelig juleweekend

Næsby Haunted House

Kom til Næsby på tirsdag til en skræmmende oplevelse. Ranum Efterskole College inviterer nemlig alle elever til Haunted House i Næsby den 31. oktober mellem kl. 19-19:30. Vi håber at vi ses!

Søskendeweekend

Så er vi klar til søskendeweekend! Elevernes søskende får muligheden for at opleve en hel weekend på Ranum Efterskole College den 24.-26. november 2023. Læs invitationen nedenfor for endnu mere information angående aktiviteterne på dagene.

Tak for denne gang – Vi ønsker jer alle en god efterårsferie!

Venlig hilsen alle os på,

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish