Colour Party, Housecup, Efterskoleliv og Profilfagsdag

Kære læser,

Ranum Efterskole College har de sidste 2 uger haft fornøjelsen af årgang 20. De har bl.a. været til Colour Party, Housecup og de første lektioner undervisning. Eleverne har fået mere end mulighed for at leve i nuet, da de indtil onsdag formiddag var mobilfri. Profilfagene fik sig desuden en forrygende start med Profilfagsdag lørdag, og allerede nu ser eleverne frem til P1 rejser på de respektive fag.

Læs meget mere om hvad uge 2 her på Ranum Efterskole College har budt på i denne uges nyhedsbrev. Husk desuden at tjekke vores “Det Sker” samt “Forstanderens Klumme”, som indeholder både praktiske informationer og overvejelser om efterskoleåret indtil videre.

Rigtig god læsning.

Colour Party

Hvert år finder eleverne på Ranum Efterskole College deres mest farverige tøj frem til det ikoniske Colour party. Hver enkelt kontaktgruppe har fået tildelt en individuel farve, som de både iklæder sig og pynter borde med. Mangfoldigheden stråler

Det traditionelle Colour Party lægger stærkt ud med fotografering af kontaktgrupperne, mens eleverne kan trække på smilebåndet over hinandens tøjvalg. Derefter rykker festen til hallen, hvor der venter lækker middag og underholdning.

Festen bød desuden på farverigt ansigtsmaling og disco rundt om livstræet i skolegården.

Housecup

Til Housecup dyster Kærhuset, Seminariehuset + Prien og Ranumhus mod hinanden i en række discipliner. Der dystes i alt fra længdespring og højeste ollie på skateboard, til hvem der kan spise flest hotdogs på tid. Heldigvis var vejret med os, og det blev til en helt igennem fantastisk dansk sommerdag.

Og hvem mon vinder årets første Housecup? Ja det afsløres til fællessamling på mandag. Mange flere billeder fra Housecup kommer senere – så husk at følge med på vores sociale medier.

En almindelig aften i Kær

Dagene på Ranum Efterskole College afsluttes altid med hyggelige aftenaktiviteter. I Kærhuset er der i denne uge bl.a. blevet spillet volleyball og bordfodbold, rullet gennem gaderne på rulleskøjter og hygget på værelserne.

Profilfagsdag

Se lidt billeder fra Profilfagsdag i lørdags herunder – sikke en fed dag! Billederne er fra sejlads, visuelt design & keramik, adventure og basketball.

Sejlads og smil

Masser af spændende sejlads og smil i lørdags. God start for P1 sejlere. Meget at lære inden vi sejler på store både i Kroatien.

Visuel design x keramik

Profilfaget Visuel design x keramik sidder rundt om bordet og arbejder omhyggeligt med deres fine hjemmelavede keramik.

Adventure på vejen

P1 Adventure på vejen lørdag, 15 km. vandretur rundt om den sydlige del af Vilsted Sø. Varm kakao i frokostpausen er altid et hit!

Basketballtræning

Masser af øvelser og tekniktræning lørdag, og også tid til lidt kamp.

Kanotur ved solnedgang

En fantastisk søndag med en skøn kanotur som afslutning. Smukt vejr med smilende ansigter

World Cooking

World Cooking startede med en let introduktion til køkkenerne og American Chocolate Chip Cookies

Mor og far: SMS! (send mere slik)


Vi fik vores mobiltelefoner tilbage onsdag, og det føles lidt rart. Men samtidig lærte vi også, hvor fantastisk en start vi har haft uden den! Vi har hygget os, snakket, kigget på hinanden, fået nye venner og begyndt at føle os hjemme på Ranum Efterskole College.


Nu er mobilerne tilbage – men heldigvis hjalp Søren Hebsgaard os med at reflektere over denne oplevelse, så vi kan få det meget sjovere i år!

Lørdag d. 9 septemer sætter vi kurs mod DropZone Denmark, hvor du kan komme ud og prøve kræfter med et tandemhop! Du kan se hvordan dagen forløber lige her: https://www.youtube.com/watch?v=R8vN04gUK1o

Obs: egenbetaling på 2100 kr. (normalpris: 3500 kr)

Ved spørgsmål skriv da til sif@ranumefterskole.dk

Forstanderens klumme

Vi er kommet godt på den anden side af en forrygende intro-periode. Fællesskaberne i husene, fagene og profilfagsholdene formes langsomt og vi lærer alle nye navne hver dag.
Farvefesten fredag og en meget aktiv weekend med både profilfagsdag og House Cup blev en stor succes med rigtig god opbakning og kampgejst. Det virker til at eleverne virkelig vil efterskolelivet og hinanden 110%.

Desværre er 4 elever sendt hjem efter have taget et euforiserende stof. Det er meget tidligt i skoleåret, men positivt at andre elever tydeligt viste, at de ikke vil acceptere dette alvorlige brud på fællesskabets regler.
Der har desværre også været et organiseret tyveri af MTB cykler, og 11 elevers cykler er forsvundet en nat i weekenden. Politiet er involveret, men familierne skal selv anmelde det til politiet og forsikringsselskab.

Mobilerne er nu en del af fællesskabet, og vi skal nu finde en balance, hvor mobilen er den perfekte kommunikationsassistent og samtidig ikke forstyrrer fællesskaberne.  
Det har været en rigtig god ide at mobilerne var helt væk i de første 12 dage, viste en elevafstemning som journalist og foredragsholder Søren Hebsgaard lavede i hans foredrag om multitasking og skærmvaner. Og det er en god ide at øve sig i at få sunde skærmvaner, så man selv har kontrol over mobilforbrug og ”tidsspilde”. Derfor kommer der 4 mobilfrie perioder i løbet af skoleåret, som fastlægges i samråd med elevrådet.

Vi ser nu ind i den første forlængede weekend og de fleste elever tager hjem med rygsækken fyldt med historier fra 2 intense opstartsuger og mange nye venskaber. De behøver ikke have vasketøjet med hjem for alle elever har fået indsat 120 kr. på deres nøglechip så de har 6 vaske/tørretider i deres eget hus.

Alle elever får desuden en Ranum drikkeflaske udleveret, som de skal skrive navn på og som kan fyldes ved koldvands-hanerne på gangene og i husene.
På søndag glæder vi os til at se alle tilbage efter kl. 18. og det er vigtigt at huske at der ikke er aftensmad på skolen. Vi håber, at eleverne efter weekenden vil medbringe personlige og hygge ting til deres værelser, så efterskole stemningen kan brede sig endnu mere.


Mvh

Olav

Det sker

Hvad sker der de kommende uger på Ranum Efterskole College, som vi forældre skal vide til? Jamen det skal jeg såmænd fortælle dig:

Mandag 28.8   Fællessamling og udlevering af Ranum Vandflaske

Tirsdag 29.8    Første Kulturfagspræsentation og valg

Tirsdag 29.8    Thailandsk Gæsteoptræden i Festsalen fra Doradokmai Theatre

Week. 1.-3.8   Vandsportsweekend

Torsdag 7.9      Diversity Date Night i Aalborg Zoo

Week. 9.9         Faldskærmsudspring

Søndag 10.9    Vilsted Sø Løb og Familie dag

Har du altid drømt om at hoppe ud af et fly? Nu har du muligheden!

Kære alle, så kan i tilmelde jer faldskærmsspringet lørdag den 9 september! Formularen (som findes på linket længere nede) SKAL udfyldes af enten forældre eller værge, og ikke eleven selv. Der kan ændres til engelsk i øverste venstre hjørne.

Vigtigt: der skal bruges rabatkoden ranum2324. Denne bringer prisen ned fra 3500 kr. til 2100 kr.

Venligst skriv din elevs elevnummer i bemærkningsfeltet.

I får en bekræftelse på mail. Sidste dag mulig for tilmelding er onsdag d. 6 september – men venligst gør det hurtigst muligt, af hensyn til booking af bus og bestilling af madpakker.

https://bookings.burblesoft.eu/index/178/1048

For eventuelle spørgsmål, så husk lige at spørg din elev først – de har fået alt praktisk information til infomøde onsdag aften. For eventuelle ubesvarede spørgsmål, henvend dig da til sif@ranumefterskole.dk. For spørgsmål vedrørende betaling eller tilmeldingsblanket, kan du kontakte DropZone Denmark direkte på info@dropzonedenmark.dk

Vilsted Sø Løb

Herunder ses invitationen til Familiedag og Vilsted Sø Løb – vi glæder os til at se så mange af jer som muligt!

Tak for denne gang!

Venlig hilsen alle os på,

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish