Nordlys, Full Host Weekend, Bilbao, Nye Aktivitetsfag, Ranum Højskole og Boat Show

Kære Læser,

Endnu en uge er gået på Ranum Efterskole College, og sikke en uge! Vi har haft fint besøg fra Bilbao, da 10 spanske elever fra skolen CF Somorrostro mødte deres nye venner fra valgfaget 10+ Spansk for første gang. Full Host har brugt deres weekend i Århus, og fik spillet paintball, var på shopping m.m.. Så har vi fået nye aktivitetsfag her på skolen, og har haft en masse fed og aktiv undervisning på vores kulturfag. Derudover har vi været på nogle vellykkede messer, og en af vores elever har endda vundet en præmie værd 20.000 kroner til Boat Show messen.

Der er altså nok at tage fat på i denne uges nyhedsbrev. God fornøjelse.

Besøg fra Bilbao, Spanien

Vores gæster fra Bilbao

10 danske elever fra 10+ valgfaget Spansk har i denne uge haft fint besøg fra Bilbao i Spanien. Besøget var fra 10 spanske elever fra skolen CF Somorrostro, som vi har et udvekslingsprogram med. De spanske elever har tilbragt 1 uge på skolen, hvor de foruden at bo på værelse med deres værter, også har besøgt deres værtsfamilier på den forlængede weekend.

Der skal lyde et kæmpe stort tak til de sødeste elever for at komme og besøge os her på Ranum. Der skal også lyde et stort tak til de danske familier, som tog så godt imod de spanske elever i weekenden

Der bliver sagt farvel og vi ses! De danske elever tager på udveksling i Bilbao til maj.

Full Host Weekend

Full Host tilbragte deres weekend i Århus, hvor de havde en hyggelig og begivenhedsrig weekend. Fredag startede med en omgang paintball i skoven, og vi tør godt røbe, at Full Host koordinator Tine var en lille smule nervøs inden slagets gang. Formålet med legen er at skulle erobre flaget fra den anden gruppe, som nedlægges ved brug af paintball-geværerne. Rigtig sjovt og meget mudret!

Lørdag havde Full Host en afslapningsdag med besøg i det centrale Århus. De besøgte Aros museum, og tog på shopping.

Søndag havde eleverne en afslappet start i Art-by-me, hvor de malede smukke keramikstykker og fik varm kakao. De fortsatte på Baazar Vest til mediterreansk middag.


Endnu en gang havde alle en rigtig hyggelig weekend. Vil du høre mere om vores Full Host program? Tryk her

Kulturfag Costa Rica

Kulturfaget Costa Rica øver lige lidt surf i det lunkne vand ved Klitmøller, inden de er klar til at drage mod varmere himmelstrøg i Costa Rica indenfor 1 måned!

Alle eleverne var så klar til at tage udfordringen op og øve sig i surf, inden det går løs i Costa Rica!

Herunder et udpluk af billeder

Sea survival kursus

Skills sejlads var på “Sea Survival” kursus i onsdags i svømmehalen. Masse af sjov, grin, teamwork og læring.

Nedenunder kan i se hvordan teamwork spillede en stor rolle.

Nordlys

Mange af vores elever var ivrige efter at se nordlys – og nordlys, det fik de! Det var rigtig flot og mange elever tog nogle gode billeder, som de stolt fremviste til de elever og lærere, som ikke tog derud.

Fashion – kan du hjælpe?

Kære forældre og bedsteforældre.

Mange af vores elever er vilde med at strikke, og de vil bare gerne strikke mere og mere.

Derfor modtager vi meget gerne restegarn eller gamle strikkepinde, hvis I skulle have noget liggende. Bare så vi lige kan strikke en lille smule mere.

På billederne ser I eleverne fra 10+ Fashion, der er i fuld gang.

Nye aktivitetsfag

Tirsdag begyndte en ny omgang aktivitetsfag her på skolen. Der er bl.a. kommet bullet journal, e-sport, keramik, “racket sports”, surf og mange flere!

Herunder ses et udpluk af billeder fra det nye aktivitetsfag træklatring, som tirsdag indtog træerne for første gang. Sejt!

Boat Show og hovedpræmie!

I weekenden fik vi indviet vores Boat Show messestand, som er udstyret med alt fra dykkertank og akvarier til surfsimulator og biografområde. Derudover har vi en af skolens 10 Aira sejlbåde med på messestanden.

Torsdag var 150 af skolens elever på ekskursion til Boat Show messen, og lyttede her til spændende foredrag, var på skattejagt, kiggede på flotte stande og fik sig en på opleveren!

Vores elev Johan Møller Bonderup vandt desuden en gummibåd værd 20.000 kroner på messen. Seje Johan kan ses på billedet herunder.

I kan herunder nyde billederne fra en fantastisk vellykket dag med de skønneste elever, hvor fællesskab, læring og sjov virkelig gik op i en højere enhed. Vi er også på Boat Show messen torsdag til søndag i denne uge (d. 2. – 5. marts)

Bådsæsonen er startet på Ranum Efterskole!

Så har vi fået bådene i vandet, og bådsæsonen er officielt skudt igang! Se herunder hvordan vi med præcision og snilde fik en af vores Aira 22 sejlbåde i vandet.

Månedens fremhævelse, februar

Denne måned fremhæver vi Ranum Højskole.

Video – Ranum Højskole

Månedens fremhævelse har til formål at belyse et område af skolen, en ansat eller en gruppe som har fortjent lidt ekstra opmærksomhed. Denne måned vil vi fremhæve Ranum Højskole, et pilotprojekt som går i luften til april. Ranum Højskole kommer som produkt af Ranum Efterskole og Oceans of Hope, da vi ønsker at give unge mennesker endnu flere muligheder for at dyrke livet til søs. Målet for kurset er at sejle som gast ombord på sejlskibet Oceans Of Hope, og derved kunne hjælpe f.eks. sklerose ramte med at få en oplevelse til søs.
Kurset forbereder dig også til at være gast på et langtursskib, så du er klar til at sætte kursen mod fjerne kyster.

Vores nyopstartede højskoleprojekt går i luften til april, når vi modtager vores første hold kursister. Skal du være en af dem? Tilmeld dig her.

Læs mere om Ranum Højskole her.

Ranum Summer Camps

Vi har lavet en ny Facebook og Instagram side for Ranum Summer Camps, som kommer til at foregå fra d. 2. juli til d. 29 juli. Man kan vælge forskellige camps af forskellig varighed, med alt fra 1 til 4 uger camps.

Vi har bl.a. lavet denne video, som beskriver hvad English Language Camp er. Se mere om sommerskolen på følgende video:

Generel info omkring Ranum Summer Camps, kan findes på vores hjemmeside her.

Danseshow

Fang os på Hip Hop International Denmark danseshow i Randers! Her er vi at finde i morgen, lørdag d. 4/3, hvor vi har en fin lille stand. Det bliver et vildt fedt show, og du kan købe billet til livestream fra showet her: https://www.hiphopinternational.dk/

Endnu engang tusind tak til alle jer som læser med. Vi ses igen i næste uge!

Rigtig god weekend fra alle os her på

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish