Krea Weekend, Skills Sejlads, Udsmyking af Kælderen, Duke of Edinburgh & Thai Boksning

Kære læser,

Læs i denne uges nyhedsbrev om vores forgangne uge her på Ranum Efterskole College. I weekenden her på REC var der Krea Weekend, hvor eleverne bl.a. havde mulighed for at tegne, sy sine egne bukser, udsmykke kælderen med billeder & lave smykker. Derudover var enkelte elever på Duke of Edinburgh weekendtur, hvor deres evner i naturen blev testet. Lige nu har vi flere ting og se frem til på skolen, bl.a. Imagination i næste uge, hvor elevernes familier er inviteret herop lørdag d. 18.

Rigtig god læsning!

Duke of Edinburgh Weekendtur

Duke of Edinburgh eleverne var fredag-lørdag i sidste uge på en weekendtur “of the grid” – altså uden elektronik. DofE lærer Richard har lavet en lille log af deres tur, og eleven Anna har taget billeder (på et kamera ikke forbundet til internettet 😉 )

Her ses Anna

“I lørdags kl. 11 tog nogle af vores elever afsted på en adventure rejse for at få Duke of Edinburgh-prisen. Eleverne var på tur i 27 timer uden GPS, uden telefoner og kun det udstyr, som de kunne bære med sig. Deltagerne skulle navigere fra afleveringsstedet til campingpladsen, med kun et kort og et kompas (hvis de ikke mistede kompasset, spoiler alert!). 8 deltagere tog af sted, og heldigvis ankom 8 deltagere til campingpladsen.

Men på trods af det varme bål, som koordinaterne havde forberedt, skulle natten blive kold, meget kold. -5°C for at være helt præcis. Trods shelters, og soveposer som var komfortable, så var natten hård. Deltagerne brugte mange metoder til at varme sig op. Nogle løb en tur, andre krammede i håb om at de ville få varmen. Eleverne stod tidligt op for at få en varm morgenmad og se solopgangen da de forlod lejren.

Deres mål var at nå frem til opsamlingsstedet ca. 12 km nord for dem. Der var mange observationer af vilde dyr, og en del off trail action, men kl. 14.00 var alle deltagere ankommet. De var trætte, frøs en smule og havde brug for et bad, men glade. For det betød, at de var et skridt tættere på at få deres pris.”

Prisen “Duke of Edinburgh” gives til en række elever, som har gennemført nogle aktiviteter, herunder denne wilderness tur.

Skills Sejlads Update

Efter en veloverstået dueligheds prøve, har sejlads holdet kastet sig ud i noget hvor de skal bruge hænderne. De har i denne weekend lært at splejse, takling og at flette et reb.

Tegning, Fashion & Smykker

Ligeledes var der i denne weekend stor glæde, over de mange forskellige tilbud, som vores elever kunne benytte sig af, da der var Krea Weekend. Der blev syet bukser, lavet smykker og tegnet.

Herunder ses et billede af nogle elever, som brugte noget af deres fredag aften, på at tegne og hygge sig sammen.

Der var også hyggelige stunder i Fashion Room, hvor eleverne syede bukser.

Mange elever valgte også og kigge forbi smykke workshoppen, hvor de lavede de flotteste smykker!

Udsmykning af kælderen

Vores kælder i hovedbygningen, er denne weekend blevet udsmykket med flotte blade, af Liva og Louise, som gjorde et sublimt arbejde og har givet væggene et helt nyt liv. Tusind tak for arbejdet piger!

Bolsjer i Kær

I søndags havde de elever som var interesseret, muligheden for at lave bolsjer om eftermiddagen. Det var en både en hektisk og sjov dag.

Thailand kulturfag i køkkenet

I torsdags var Thailand kulturfag gang i gryderne i køkkenet. Smagsløgene fik blev udforsket for eleverne, da chilien var i højsædet. Alt i alt blev endte det ud med noget lækkert varieret mad!

Herunder et udpluk af billeder fra køkkenet

US roadtrip Skydekonkurrence

Vilsted Skytteforening tog imod US roadrip holdet og lærte dem at håndtere og affyre rifler.

Magnus vandt med 194 point ud af 200, på en anden plads var Sarah med 192 kun adskilt af et bullseye fra Gustav på tredjepladsen.

Thaiboksning

En del af forberedelserne til kulturfagsrejserne, er indblik i, og læren om, forskellige elementer eller temaer indenfor den kultur man besøger. Derfor bød mandagens forlængede lektion for kulturfaget Thailand – sejlands både på workshop om kulturbgrebet og interkulturel forståelse samt oplæg og workshop med gæsteinstruktør Tania Areum Presutti.

Tania introducerede eleverne for den thailandske nationalsport Muey Thai (thai boksning), hvilken betydning sporten har for landet og kulturen, og lærte dem nogle spark og slag inden vi takkede af sen eftermiddag.

Tania Areum Presutti. tv

Imaginationuge

Næste uge er der imagination week her på efterskolen. Fra tirsdag eftermiddag arbejder eleverne intensivt med fag som filmmaking, triatlon, badminton, smykkedesign og gastronomi, så hele skolen er klar til at modtage forældre, bedsteforældre og søskende om lørdagen. Ugen er en kulmination på et Imagination forløb, som startede helt tilbage i november. Siden da har eleverne haft Imaginationfagene ca. 2 gange om ugen. 

Herunder er der et udpluk af nogle af de Imaginationfag vi tilbyder.

Programmet for dagen lyder: 

Skemaet for dagen er altså opdelt efter kulturfag, da fagene holder individuelle møder for familien på dagen. Her vil der blive præsenteret praktisk information, en gennemgang af programmet for rejsen (som det ser ud nu) og så vil der rig mulighed for at stille spørgsmål til kulturfagslærerne.

En invitation til dagen kan findes under opslag på Skoleplan. Vær OBS på at at tilmelde dig senest d. 17/02 kl. 17:00 via Tilmeldinger på Skoleplan.  

Efterskole dokumentaren herover er fra Imagination filmholdet sidste år. Tag et kig!

Teater – Hvis jeg bliver VOKSEN

Teaterstykket “Hvis jeg bliver VOKSEN” kan lørdag d. 11. februar opleves på Ranum Efterskole College. Stykket omhandler overgangen fra barn til voksen. Her en uddybbende beskrivelse af teaterstykket, samt anmelderser fra publikum:

Hvis du kunne tænke jer at høre mere om dette, kan en trailer for: Hvis jeg bliver VOKSEN ses her.

Dato: Lørdag d. 11 februar

Tid: 16:30

Sted: Ranum Efterskole College

Pris: 75 kr. – 150 kr.

Varighed: 70 min. uden pause

English Language Camp

Vi kan nu løfte sløret for endnu en sommercamp her på Ranum Efterskole College. Den hedder English Language Camp, og vil være tilgengælig fra d. 16. juli – 29. juli.

Campen er for dem som er interesseret i at forbedre sit engelsk, hvor der om formiddagen vil være intensiv engelsk undervisning, og om eftermiddagen har du muligheden for at vælge mellem en række profilfag, her i blandt sejlads, fodbold, gastronomi, musik og dans. Du kommer til at bo med nye venner fra hele verden, så der bliver rig mulighed for at træne dit engelsk. Derudover vil der også være en masse camp aktiviteter og team-building øvelser.

Tjek videoen ud nedenunder, for at høre meget mere!

Overblik over messer

Nu har vi været på 3 messebesøg, allerede med stor succes da der har været rigtig mange nysgerrige forældre og elever forbi. Vi har indtil videre snakket med omkring 700 familier, og det har allerede resulteret i flere tilmeldinger og stor opbakning til sommerskolen.

Denne weekend besøger vi den sidste Efterskolemesse i AKKC i Aalborg, Vi håber på ligeså stor tilslutning og nysgerrighed fra de mange besøgende, og vi glæder os!

VI har lavet en begivenhed på vores Facebook side, hvor du kan tilmelde dig, hvis du ønsker at deltage. Derinde vil du finde nyttig information og få opdateringer på vores messebesøg i Aalborg.

Aalborg

Boat Show Messe C, Fredericia

Så er vores program for Boat Show Messen i Fredericia klar!

Nedenunder kan du se hvad du kan opleve ved vores stand.

Det generelle program fra Boat Show messen kan findes her.

Tusind tak for at i læser med, vi ses igen næste fredag!

Rigtig god weekend venlig hilsen alle os på,

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish