Månedens Fremhævelse, Julenisser På Mission og Kulturfagsvalgets Sidste Fase

Kære Læser,

Mens vi skriver dette, spiller julemusikken stille over højtalerne. Julenisser har været på spil, og forstander Olavs kontor har muligvis aldrig været flottere. Årets juletræ er kommet op i tårnet her i Seminariehuset, og det kan altså kun betyde én ting: Julen er kommet til Ranum.

Skolen har i denne uge været igennem sin sidste fase af kulturfagsvalget, og dermed har årets elever valgt deres endelige kulturfagsprioriteter. Uddannelsesleder Matthew Danaher har i dag kunne afsløre, at hele 470 elever (ud af 506) har kunne få deres 1. prioritet. Det er fuldstændig vanvittigt, og det må siges at være noget af et puslespil, som Matt har fået til at gå op.

Ugen bugner af nyheder der bare venter på at få lov til at blive nævnt, så kære læser;

Velkommen til denne uges nyhedsbrev.

Besøg fra Læsø Efterskole

Sidste uge fredag gæstede folkene bag Læsø Efterskole Ranum. Læsø er en ny efterskole under opsejling, og har ligesom REC Natursport og Imagination som kernen af skolen. Derfor var besøget naturligt, og var begyndelse på sparing og samarbejde mellem efterskolerne. Derudover fik skolen en rundvisning her på REC, og god snak med forstander Olav Storm.

Fernisering på 100 gangen

Skolen kunne onsdag kl. 13:30 holde fernisering, da faget Art&Design for første gang viste deres malerier frem. Eventet fik samlet store dele af skolen, som kunne nyde godt af både kunsten, og en indvielsestale fra pædagogisk leder Peter. Derudover havde elevholdet Gastronomi Skills lavet godter til begivenheden, som selvfølgelig blev ledsaget af en omgang bobler.

Vi takker Art&Design, for endnu engang at berige skolen med helt igennem fantastisk kunst! Denne vil fremover være at finde på undervisningsgangen 100 i Seminariehuset.

Julenisser på mission

Weekenden stod i julehyggens tegn, og det fik forstanderens kontor virkelig at føle. Fire snedige julenisser var på spil, og der er tale om de fire elever Lykke, Victoria, Alma og Johanne. Hvorvidt det var drillenisser eller søde julepiger må vidst være op til jer læsere at vurdere:

4 snedige julenisser

Julestemning er altså garanteret for alle, som ligger vejen forbi Olavs kontor.

Kulturfagsvalg

Vi har i denne uge endnu engang inviteret eleven Patricio, en IG elev fra Mexico, forbi redaktionen. Vi har tidligere haft fornøjelsen af Patricio i dette nyhedsbrev, og det er faktisk hele 3. gang han ligger vejen forbi. Denne gang gæster han os, for at give hans syn på kulturfagsprocessen, som i denne uge gik igennem sin 3. og sidste fase. Dermed ved de fleste elever nu hvilken kulturfagsrejse de skal på. Patricio har valgt Bali som sin 1. prioritet, og har ligesom 469 andre elever på skolen fået sin 1. prioritet – fedt! Han valgte derudover Tyrkiet og Thailand Sejlads, som hans respektive 2. og 3. prioritet.

Da spurgt hvorfor han valgte Bali, kunne Patricio svare:

I have never gone to Bali before, and I am very excited. I think it is something very different from anything that I have experienced in Mexico and Denmark. Something actually very different from anywhere else in the world. I am mostly looking forward to learning about the culture, and seeing the landscapes in Bali. I think we are jumping from clifes, and I am very much looking forward to the adrenalin from it. And of course, also the food” – det sidste siges selvfølgelig af Patricio med et kæmpe smil på læben.

“Hvad er dine tanker om selve kulturfagsprocessen her på Ranum?” spørger vi ham efterfølgende.

“I think that it is super nice, that the school has this type of trips, that I would not go on with my family from home. I think that the democratic proces of choosing the subject is great, because then people get to learn about democracy, and go to places they actually want.”

“Hvad tænker du om sammensætningen af elever på holdene”

“It is a good way to get to know new people, other than the ones you usually hang out with here at the school. If we vote for the same place, then we probably have a similar reason to go. We have something in common, and that is a great way to get to know new people”

Der er altså bred opbakning til valgprocessen her på skolen fra eleverne. Alle forældre fik torsdag udsendt link til bekræftelse af kulturfagsvalg, og derudover et betalingslink til betaling af 1. rate. Dette med undtagelse af sejlads, som bliver sendt indenfor en uge. Fristen for betaling af 1. rate er onsdag d. 23. Grundet de høje flypriser, kommer alle første rates betalinger til at være på 7.500 kr. (med undtagelse af Europe Roadtrip), så der kan bestilles flybilletter hurtigst muligt.

Se video med orientering om Kulturfag og -rejser, lige her:

Månedens fremhævelse

Vi har her på vores lille Ranum Redaktion valgt at indføre et nyt månedligt indslag, ved navn “Månedens Fremhævelse“. Det har til formål at fremvise en person, en gruppe eller en afdeling af personalet, som fortjener at få lidt ekstra opmærksomhed. Denne måned fremhæver vi køkkenet.

Køkkenet er under kyndig ledelse af chef Jesper og souschef Jacob, og tæller på nuværende tidspunkt 13 personer, og dækker kokke, køkkenassistenter, elever og ernæringsassistenter.

En tur i køkkenet garanterer smil, god stemning, en snack eller to og en dejlig snak. Køkkenet fortjener fremhævelsen, da de hver dag formår at servere sund, varieret og spændende mad for op til 600 mennesker ad gangen. Foruden måltiderne direkte er køkkenet en stor del af elevernes ophold, når de skiftevis er på køkkenholdet i en uge, hjælper til i weekenderne og deltager i gastronomiundervisning.

Vi er derfor super stolte af at bringe alle jer derude køkkenet, som novembers fremhævning.

Forældresamtaler

Vi havde torsdag dejligt mangfoldigt besøg her på skolen, da vi holdte forældresamtaler. Det var en aften fyldt med gode snakke, smil og god mad, og bragte alle forældre lidt tættere, på deres elevs hverdag her på skolen.

Aftenen bød også på et oplæg fra forstander Olav Storm, omhandlende kulturfagsprocessen her på skolen. Hvis du ikke var til stede, vil denne hurtigst muligt være tilgængelig på vores hjemmeside. Derudover holdes der søndag aften en spørgerunde via Teams, hvor forældre kan stille opfølgende spørgsmål, der må være opstået henover weekenden.

Søskendeweekend

December begynder at nærme sig, og det betyder ikke blot julehygge og vaniljekranse, det betyder også at en af årets helt store weekender nærmer sig: søskendeweekenden. En weekend som er essensen af hygge, samvær, togetherness og omsorg. Invitationen til vores søskendeweekend er her;

Til alle jer forældre, som endnu ikke tilmeldt de kære små, så kan det gøres til og med d. 25-11-2022 12:00. Spørgeskemaet kan findes på Skoleplan, under undersøgelser – spørgeskema.

Tak for denne gang

Endnu en gang takker vi alle jer, som har lagt vejen forbi Planet Ranum.

Hilsen alle os på,

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish