En Danmarks Rekord, Efterskolernes Dag og Haj På Menuen

Kære Læser,

Det er simpelthen lige ved at vi ikke kan få pusten, efter den helt vilde uge, vi har haft os her på Ranum. Vi har brændt krudt af på gokart baner, haft pulsen helt oppe til Efterskolernes Dag og banket en dansk rekord – endda fra luften.

Vi ser nu frem mod en velfortjent forlænget weekend, hvor både elever og ansatte lige kan trække stikket for en stund.

Læs meget mere om vores hæsblæsende uge, lige her, i denne uges nyhedsbrev.

Efterskolernes Dag

Søndag var for os en af årets største dage: nemlig Efterskolernes Dag. På Efterskolernes Dag besøger familier med interesse i skolen, os her på Ranum, for at udforske, om deres barn mon skal spendere deres efterskoleår her. Vi kunne dermed byde familier fra nær og fjern velkommen her på skolen, og byde på bl.a. rundvisning, en snak om efterskolelivet, en smagsprøve på vores Verdenskøkken og diverse koncerter og oplæg rundt omkring på skolen.

Allerede inden Efterskolernes Dag, kunne vi glædeligt meddele at vi har udsolgt (samt venteliste) for skoleåret 22/23 her på Ranum. Det er en fuldstændig vild situation, som dermed også betød at alle de som havde tiltænkt et besøg med henblik på 22/23, måtte lægge andre planer.

Dog er vi ovenud glade for at kunne annoncere, at over 400 familier slog vejen forbi Ranum, hvoraf næsten hver anden besøgende familie nu har tilmeldt sig skolen. Det er vildt, og betyder bl.a. at vi allerede nu har under 150 pladser tilbage til skoleåret 23/24. Vi takker for interessen, og sender god energi ud til alle de, som var med til at gøre søndag en helt speciel dag for os her på Ranum Efterskole College.

Nåede du ikke til Ranum på Efterskolernes Dag, men ønsker stadig en rundvisning? Book en allerede nu, lige her: https://www.ranumefterskole.dk/book-rundvisning/

En Danmarks Rekord Helt i Vejret

Lørdag drog lidt over 90 elever ud på deres livs oplevelse – ud til DropZone Denmark ved Herning, hvor de skulle springe ud af et fly! Eleverne blev sendt ud i intet ringere end et tandemspring (spring spændt fast til en professionel) fra 4.000 meters højde.

Med de i alt 103 tandemspring, slog vi den danske rekord i antal tandemspring på 1 dag! Det er helt vanvittigt, og tingene gik da heller ikke stille for sig ude ved DropZone. Eleverne blev sendt op i hold af 6 (dermed 6 elever til 6 professionelle), og derudover var diverse kameramænd og solo jumpers også med oppe.

Dagen var en vanvittig succes, med samtlige elever tilmeldt som gennemførte springet. For de elever som ikke nåede at tilmelde sig denne tur, har vi allerede nu planlagt vores næste skydive tur, som bliver d. 29-30 april. Her vil eleverne også kunne tage AFF kurset, som lader dem hoppe alene ud af flyet. Det bliver vanvittigt!

Et Foredrag Til Forskel

Torsdag eftermiddag blev eleverne sendt på forlænget weekend med maner, da de fik en oplevelse som ikke glemmes lige foreløbig. Dette skoleår har vi her på Ranum et forhøjet fokus på digital sikkerhed og dannelse, og i den forbindelse fik vi besøg af foredragsholder Malte August Prehn. Malte er kendt fra DR3 dokumentarserien 100 Falske Forelskelser, som skildrer hans historie om digitalt misbrug af hans identitet. Dokumentaren handler kort om følgende:

I dokumentaren følger vi Maltes ganske normale ungdomsliv med venner, familie osv. Et liv og en identitet, som var skræmmende nem at kopiere. Dette medførte internet-profilen Nikolaj Isaksen, som var en tro kopi at Malte Augusts tilstedeværelse, og som det først lykkedes Malte at få lukket ned efter 8 års lang kamp med enorme personlige konsekvenser til følge. Profilen opbyggede fx mere end 100 tætte relationer til unge piger på sociale medier under den falske identitet.”

Maltes foredrag blev afholdt i Festsalen for de danske elever, mens de internationale elever hørte foredrag fra vores helt egen Nigel Hopwood, som fortalte om hans tur på

festivalen Burning Man i ødemarken USA.

Foredraget med Malte kom som led i bl.a. dansk og volleyball undervisningen her på Ranum, da endda volleypigerne gerne ville have et ekstra godt indkig, i den helt absurde historie.

Eleverne var så betagede af Maltes historie, at vi ikke engang behøvede at sige at de skulle pakke deres telefoner væk – og det er stort! Der blev derudover flittigt stillet spørgsmål af eleverne, som blev stærkt inddraget i foredraget.

Vi takker både Malte og Nigel for to helt fantastiske foredrag, som virkelig gav stof til eftertanke.

Haj på menuen

Vildt skal det være, og vildt blev det, da en tærskehaj mandag morgen slog vejen forbi Ranum. Den var desværre blevet fanget som bifangst af en dansk fisker, og blev derfor solgt helt enestående på en fiskeauktion. Her tog køkkenet fat, og fik hevet det flotte dyr hjem til skolen.

Og hajen skulle vise sig at være meget nyttig, og bidrog til flere facetter af dagens undervisning. Peter, som har optaget videoen af hajen herunder, havde sit biologi hold med, til noget undervisning helt tæt på det flotte dyr. Derudover blev det gastronomi skills holdets opgave, at partere den kæmpe haj, som blev serveret til aftensmad samme aften.

Nordjyske Mesterskaber i Efterskole Fodbold

Fredag i sidste uge drog alle skolens fodbold elever afsted til NM i efterskolefodbold. Her blev der kæmpet bravt, både blandt piger og drenge, og det resulterede også i en flot semifinale plads for et af holdene. Fed dag for alle eleverne som deltog!

Gokart amok

Pr elevinitiativ drog 50 elever lørdag ud til Aars Gokart, for at brænde en god omgang krudt af på banen. Det var en vildt fed tur, hvor eleverne virkelig fik dyrket deres konkurrence- og adrenalins gen. En kæmpe succes, som helt sikkert skal gentages! Se de fede billeder, lige herunder:

Tak for nu

Endnu en gang takker vi for jer tro læsere, som hver uge kigger med her på kanalen. Næste uge bruges her på skolen, til at varme op til profilfagsrejserne, som altså allerede løber af stablen om en uges tid. Vi er så klar til at indtage Europa, på alt fra surfbræt på havet, til guitar på gaderne i Liverpool.

God weekend til jer alle, fra alle os her på

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish