Alpakaer, Statsminister-Møde Og Opvarmning i Massevis

Kære Læser,

Velkommen tilbage til vores nyhedsbrev, her fra Ranum Efterskole College. Endnu en uge er gået, og vi kan nu kigge tilbage på en uge fyldt med minister-selfies, dyrebesøg og opvarmning til Vilsted Sø Løb.

Vi arbejder lige nu på højtryk, for at alt står klappet og klar, både til Efterskolernes Dag d. 25 september, men også til afrejse for Profilfag 1. Læs meget mere om forberedelserne til disse store begivenheder, samt ugens highlights, lige her

En selfie der huskes

Aktivitetsholdet “aktivisme og demokrati” var i ugens løb i København, for at samle inspiration til at lave en dag om ungdom og demokrati for de andre elever på skolen i forbindelse med valget. De besøgte bl.a. folketinget, Christiania og Ungdommens Folkemøde, som er en åben festival for unge i demokratiets tegn, hvor unge kan drømme, blande sig i debatten, lade sig inspirere og være med til at fortælle, hvad ungdommen kan og vil.

Sara, som er 10 kl. elev her på Ranum, beskrev ugen som super fed, og fortalte at især Folkemødet havde været spændende. Endnu mere fed og spændende var det møde og dertilhørende selfie hun fik med Danmarks statsminister Mette Frederiksen – den huskes nok for evigt 😉 Mette holdte på festivalen åbningstalen, og leverede altså stort til en helt enestående uge for aktivismeeleverne.

Alpaka-Amok

Projekt Greenfingers passer til daglig geder og ænder på deres grønne område på skolen, og deres mange grønne fingre er altså vant til at passe og håndtere dyr. Onsdag tog Greenfingers-lærerne Carsten og Lars deres elever under armen, og besøgte alpakafarmen Alpacas of Fredly. Eleverne hørte under besøget om alpakaernes levevis, og fik endda en gåtur i det fri med dyrene.

Det var en fantastisk tur, og endda så god, at der måske kan findes alpakaer i Projekt Greenfingers i fremtiden.

Vilsted Sø Løb

Vilsted Sø Løb er helt speciel for skolen, og markeres af både elever, personale og familie.

Lørdag er nemlig Familiedag her på Ranum Efterskole, hvor forældre, søskende og bedsteforældre kan opleve skolen.

Dagen starter officielt kl. 10:30 med fællessamling for hele skolen, hvor vi sammen får en god start på dagen. Herefter starter etaperne, hvor især mange af eleverne er på 4,6 km. løb. Sø Løbet går som bekendt rundt om Vilsted Sø, som vi som efterskole ofte bruger, især til at få et lille pusterum i hverdagen.

Efter løbet er der samlet frokost og aktiviteter for familierne på skolen, hvor bl.a. 200 skal ud og sejle. Derudover afholdes der bl.a. fotosafari, bubble-fodbold, Coral Lab rundvisning og wakeboarding.

Meget mere om denne dag følger i næste uges nyhedsbrev, så stay tuned!

International Aften

Vi er så heldige her på Ranum, at vi har elever fra hele verden, og dermed er gået hen og blevet vores egen lille smeltegryde af kulturer. Dog kan dette godt blive taget lidt for givet i hverdagen, og derfor vil det i næste uge markeres, på vores Internationale Aften. International Aften er gået hen og blevet en tradition her på Ranum, hvor vi virkelig kan hylde kulturer, mangfoldighed og indtryk fra hele verden.

Aftenen er styret af eleverne selv, som har lagt dagsordenen. Hver nation har sin egen stand, hvor de serverer mad og snacks, viser kulturen frem og indbyder til kendskab om verdenen udenfor Ranum-boblen. At Ranum betyder “stedet i midten” bliver virkelig markeret, på aftener som denne.

Som altid kan i følge med i festlige aftener som denne, på vores Instagram. Vi kører en livestream onsdag aften fra vores Internationale Aften herpå, hvor nogle af eleverne vil vise rundt blandt boderne. Her kan der også stilles spørgsmål, bl.a. om: Efterskolernes Dag!

Efterskolernes Dag

Vi nærmer os med hastige skridt en af årets helt store dage, som er Efterskolernes Dag, d. 25 september. På denne dag åbner vi dørene op for familier, som ønsker at udforske hvad Ranum egentlig har at byde på. På denne dag disker vi bl.a. op med smagsprøver fra World Cooking, oplæg om efterskolelivet her på Ranum, og opvisninger fra musik og dans.

Du kan læse meget mere om programmet, lige her: https://www.ranumefterskole.dk/efterskolernesdag/

Du kan tilmelde dig dagen, ved at trykke her

Afrejse til Profilfag 1

Den 2. uge i Oktober pakker vi rygsækkene, og sætter kurs ud i hele Europa, når vi drager afsted på Profilfag 1 turen. Rejsemålene læser bl.a. Musik og Medie til Liverpool, fodbold til Barcelona, dykkerrejser til både Malta, Egypten og Cypern, samt Fashion & REdesign til Paris. Alle profilfagene har modtaget det første rejsebrev, som giver forældre et indblik i bl.a. rejsetider og program.

Foruden breve summer det af forberedelse til rejserne rundt omkring, hvor bl.a. sejlads har fået sat besætninger for deres sejlrejse til ?. Derudover arbejder musik på højtryk, da de skal give gade-koncerter i Liverpool.

Her den sidste måned op til afrejse, er hele skolen altså i fuld gang med planlægningen, så alle 500 elever kan komme ud, og opleve verden på bedste vis. Det bliver fedt!

Til minde om Dronning Elizabeth

På Ranum har vi mange internationale elever og ansatte, som fredag morgen vågnede op til den triste nyhed, at Dronning Elizabeth d. 2 var gået bort.

På fællessamling i dag har vi derfor mindet Dronning Elizabeth. Vores britiske ansatte er berørt dybt, herunder vores uddannelsesleder Matt Danaher, som i morges blev interviewet til DR.

– Vi troede jo aldrig, at dagen ville komme. Hun blev bare ved og ved helt indtil det sidste. Så det kom som et chok, at hun ikke er her mere, siger han til DR Nordjylland.

Matt interviewes desuden på Go’ Morgen Danmark mandag morgen, hvor han kommer med hans personlige reaktion på dødsfaldet.

Nyt Ranum Magasin på gaden

Hvert år udgiver vi et nyt Ranum magasin, som fortæller om det nuværende og kommende år. Der kan altså læses om profil- og kulturfag, boglige fag, efterskolelivet og alt det andet, som definerer et år på Ranum. Magasinet kan læses digitalt, lige her:

Hvis du/i kunne tænke jer at dele dette magasin ud i dit lokalområde, stille dem tilgængelig i den lokale sportsklub eller på arbejdspladsen, sender vi gerne nogle eksemplarer ud. Kontakt info@ranumefterskole.dk hvis dette lyder som noget for dig.

Tak fordi du læste med,

Og endnu engang tog del i livet her på Ranum.

Venlig hilsen alle os her på,

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish