Elevernes Mindebrev

Kære Læser,

Vi på Ranum Efterskole College går i dag på påskeferie – og smilene kan knap holdes tilbage. Der har været mange højdepunkter det sidste stykke tid – bl.a. blev vores basketball hold nr. 2 ved DM i efterskolebasket.

Vi har derudover brugt den lille tre-dags uge, på diverse hygge arrangementer. Mandag gik med Fårup Sommerland, tirsdag med bryllupsdag, og onsdag med påskejagt og forårsrengøring.

Men dette nyhedsbrev vil være anderledes. Nogle af eleverne på skolen har betroet os, med deres bedste minder fra skoleåret indtil videre, da vi nu runder 3/4 dels mærket for året. Så her får i udtalelserne fra de elever, som reflekterer over deres bedste minde indtil videre.

Rigtig god læsning.

David, ”En dag på værelset”

Jeg kan ikke huske helst præcist hvornår, men det var inde på et værelse med mine venner. Så zonede jeg lidt ud, og så ramte en følelse af glæde og sorg, på samme tid, jeg ved ikke helt hvordan jeg skal forklare det. Det var såden en mavepuster følelse.

Der var en glæde i at der stadig var tid tilbage, til at skabe minder sammen med dem jeg sad sammen med, inde på det værelse der. Men jeg blev jo også sørgelig over, at jeg også skulle tabe det igen, og at det hele ville stoppe. Den følelse på værelset var vild, og når jeg tænker tilbage, så er det såden et helt tydeligt minde, som jeg bare husker så tydeligt jo

David ses her, til højre på billedet.

Johanne, ”En tur på Livø”

”Jeg tror at det var i en af de første uger. Vi skulle have ”Hjem Til (kontakt) Lærer Dag”, men min kontaktlærer, Andreas Latz, han bor jo i Flensborg, så vi kunne jo ikke bare lige tage hjem til ham.

Og så havde de så besluttet, at så skulle hele vores familiegruppe ud og sejle. Så vi sejlede alle sammen til Livø, og så grillede vi derovre.

Og så var der en der hoppede i vandet, det var Martinus. Han var bare i underbukser, og så bare i. Men altså, det var virkelig koldt, jeg stod virkelig og frøs, så jeg fatter ikke hvordan han gjorde det.

Jeg tror bare at den dag var meget specielt, fordi at vi såden virkelig bondede på en eller anden måde. Så vi var tre mennesker på hver båd, og så sad vi ligesom der. Og ventede, for det tog virkelig lang tid, og altså min båd var bare langsom. Så der blev rigtig bondet. Så ja, det var rigtig dejligt, det er nok mit bedste minde indtil videre”

Rebecca, ”Fødselsdagsfølelsen”

”På min fødselsdag, så stod drengene klar ved morgenbordet, på såden en pæn række. Og så sagde de tillykke til mig hver og en, og så gav de mig alle sammen en krammer. Og så blev jeg mega glad. Så arrangerede de bowling bagefter, og det var bare en mega fed fødselsdag.

Altså jeg er bare så glad for at jeg overtalte mine forældre til at jeg kunne holde den (min fødselsdag) her, og ikke derhjemme. Det var den fedeste dag på skoleåret, fordi jeg fik en anderledes fødselsdag, som man ikke glemmer, og som bare var helt speciel. Altså det er et helt unikt minde for mig.”

Billeder fra fødselsdagen, Rebecca ses nederst til venstre.

Noah, ”Surf turen til Spanien”

”Mit bedste minde fra året indtil videre, var min første rejse til Spanien med surf.

Vi fik surfet to gange om dagen, i en uge, og det var bare mega fedt, og bølgerne var fantastiske. Vejret var dejligt, og vandet var varmt, og vi havde faktisk bare et godt hold.

Vi havde os et fedt sammenhold. Jeg husker den specielt, fordi vi altid havde det sjovt. Og så rejste jeg jo lige pludselig uden familie, og med venner, hvilket bare var helt specielt.”

Billeder fra surfturen til Spanien

Mie, ”Det mest akavede første møde”

”Mit bedste minde det var helt klart, mit første møde med Alberte, som også går på skolen. Jeg kendte hende ikke i forvejen.

Og så en af de aller første engelsktimer jeg havde på skolen, der blev jeg sat i en gruppe med Alberte. Og så kiggede hun på mig, og det er svært at beskrive, men hun lavede håndtegn til mig, og sagde

”Hej Mie” – fordi hun havde set mig før, men jeg havde aldrig set hende før. Det viser sig så, at vi har en fælles ven derhjemme. Og det var den mest akavede introduktion nogensinde, og jeg kan bare huske det så tydeligt.

Nu er vi så bedste venner, og har næsten alle fag sammen, vi har også valgt sejlads sammen. Jeg får det helt sjovt af at tænke tilbage på det, især når jeg slet ikke havde forventet at blive så gode venner med hende, som jeg er blevet”

På billedet herover ses Alberte (venstre) og Mie (højre) i forgrunden.

Frida, “High School Musical med Troels”

“Mit bedste minde, er da mig og to andre vi sad nede i biografen. Vi så High School Musical, sammen med Troels (dykkerlærer på skolen). Vi havde lige set Formel 1, sammen med nogle drenge. De drenge der, de havde så drillet os, fordi vi ville se High School Musical.

Men så kom Troels, og hjalp os. Så vi fik lov til at smide dem ud af biografen, og så se High School Musical. Så blev han bare og så det med os.

Det var bare rigtig togetherness. Jeg tror bare at det var virkelig hyggeligt, fordi vi virkelig blev samlet omkring den film bagefter.

Troels synes også at det var en fed oplevelse, han var der hele tiden, og kunne også godt li filmen.

Det havde bare været en god dag, og det var bare rigtig cute”

Ingen tilgængelig beskrivelse.

Her ses Frida (venstre), sammen med Erika, som også var med til filmhyggen.

Alma, “en weekend der huskes”

“Min bedste oplevelse var søskendeweekend. For det var bare virkelig hyggeligt at mine søskende kom op, og bare så skolen. Der var super meget og lave, og det var bare super hyggeligt at se mine søskende, for det havde været så længe siden vi havde set hinanden.

Min lillebror Hugo var MEGET excited over det, han var rimelig ekstatisk over det”

Og folk var bare på best behavior, fordi man respekterede at der var søskende der så meget. Så det var bare super gennemført og hyggeligt, og en virkelig positiv oplevelse. Alt var bare perfekt, og vi kunne ikke have ønsket os en bedre weekend sammen.

Når jeg husker tilbage, så husker jeg det tydeligt, fordi man følte virkelig et fællesskab, om at gøre oplevelsen hyggelig for de søskende der kom. Og der var bare mange på skolen, så det hele var bare så godt.”

Her ses Alma (midten) med sine søskende Hugo og Naja.

Tak for nu

Og med det er der vidst bare at sige;

Tak for nu – vi ses i næste uge 😉

Rigtig god påske, fra alle os på

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish