Maskarave, politiets optagelsesprøve og påskestemning

Kære læser,

Vejret har i dag hjulpet os med at gennemgå de fire årstider, og det giver da lidt forvirring rundt omkring. Har vi egentlig forår? Er vi overhovedet på vej mod blade på træerne, og lysner det hele mon op?

Vi har da i hvert fald fået vores sag for, for at opretholde forårshumøret i denne uge, og har af den grund bl.a. haft en masse dejlige påskeaktiviteter i løbet af ugen, for altså at fastholde forårsgejsten. Og godt er det gået, vi har lagt noget af en uge bag os – og den skal i selvfølgelig have en chance for at høre om.

Så som vi skriver dette, og regnen siler mod ruderne, kan vi blot opfordre til:

Læn dig tilbage, nyd en bette tår kaffe – måske et påskeæg eller to – og nyd dette uges nyhedsbrev

Ingen tilgængelig beskrivelse.

Og når ja – nyd lige ovenstående billede fra dagens “Nørdekonkurrence”

Kieron Jones og et vaskeægte maskarave

Vi har i denne uge haft fornøjelsen, af gæstelæreren Kieron Jones, som er noget af en Shakespeare-specialist. Kieron har altså i denne uge kunne indgyde engelsk holdene i den ædle kunst, som er Romeo og Julie.

Klasse efter klasse, trådte de op på Loftet i Kær, hvor Kieron tog dem med på en rollespils lignende rejse gennem manuskriptet – og det gik ikke stille for sig. Eleverne fik delt sig op i Capulets og Montagues, og så kunne skuespillet ellers tage form. Se en masse billeder fra undervisningen i galleriet herunder.

Ugens læring kulminerede til “Maskarave” som blev holdt torsdag aften i Festsalen. Her var Montagues blevet til Kær-folk, og Capulets til Ranumhus, hvorefter de kunne lave det interaktive skuespil foran resten af skolen. Flot, spændende, tragisk og morsomt – og så har vi vidst ikke sagt for lidt.

Kæmpe tak til Kieron for det skønne arbejde, som virkelig aktiverede og engagerede vores elever.

Politiprøve

Mandag var ikke kun dagen hvor Kieron Jones kom til Ranum – det var også dagen, hvor 15 Ranum elever fik chancen for at tage politiet optagelsesprøve, og se hvorvidt de egentlig ville kunne gennemføre den. Og det gjorde 11 ud af 15 elever – MEGA SEJT!

Eleven med det højeste gennemsnit blev Caroline, som altså gennemførte testen med bravur – det er bare sejt!

Det er en af de slags frivillige arrangementer, som bare er så fede på skolen, og giver de deltagende elever succeshistorier med videre – vi er VILDE med det!

Mindetrøjer kom til skolen

Mindetrøjen er gået hen og blevet et såkaldt “staple” på diverse danske efterskoler. Hættetrøje,n som underskrives af hver enkelt elev og efterfølgende gives ud som minde, går igen på alle danske efterskoler.

Der er en stærk hygge-kultur omkring trøjen, og da den torsdag blev givet ud til kontaktgruppetid, tog det ikke mange sekunder, før trøjerne blev prøvet på.

Ingen tilgængelig beskrivelse.

Påske is in the air

Kan være et billede af 2 personer og indendørs

Påsken har indtaget Ranum, og det betyder da også, at det er blevet tid, til en af de helt gode påsketraditioner: AT PUSTE ÆG!

Ægpustningen foregik under kyndig supervision af art&design læreren Kristine, som diskede op med påskeløjerne. Æg blev pustet og dekoreret til den helt store guldmedalje, og de smukke æg kan forældre nu glæde sig til at få med hjem, i næste uge.

Kan være et billede af 1 person og indendørs

Desuden skal det nævnes at Kristines “Aldrig har jeg set nogen være så dårlig til at puste æg” kommentar ikke faldt i god jord, og at ikke en eneste elev forstod referencen – så ved vi vidst godt, hvilken film der bliver vist i biografen i weekenden.

Foruden ægpustning er der også blevet masseproduceret gækkebreve her på skolen, produceret påske pynt i Ranumhus, og lavet påske armbånd.

Derudover fik vi mandag besøg af to oplægsholdere fra SOS børnebyerne, som fortalte om deres arbejde rundt omkring i verden. Det var et super spændende oplæg, som virkelig gjorde indtryk – det er fedt!

DM i Basketball

Hvis i husker nogle uger tilbage, så kunne vi stolt rapportere, at vores basket drenge, sammen med basketlærer Ammar, vandt NM i efterskole basketball. De er derfor på denne snevejrs/solskinsdag draget til HCI, for at deltage i DM i basket.

Drengene er ved godt mod, og er klar til at give alt på banen – du kan følge med på vores story på Instagram eller Facebook, ved at trykke her.

På Nepal-forberedelsestur

Alle som kender vores fit for life lærer PFA, ved at han er lidt af en wild life gut – han går sågar under kaldenavnet Pumper Peter. Nå, men torsdag tog Pumper Peter sit Nepal hold under armen, og drog til Rebild Bakker.

Her fik holdet testet benkræfterne på et fem timers hike, igennem kuperet terræn og dejligt med både regn og solskin.

Se lidt stemningsbilleder herunder – det ser nu meget hyggeligt ud 🙂

Konkurrence humøret er helt i top

Vi har i ugens løb også været lidt i konkurrencehumør, og har derfor lavet to konkurrencer, hvor man kunne vinde ophold på vores sommerskole. Så kunne du/dit barnebarn/din søsters bedste venindes datter/hvem end du kan finde på, godt tænke sig at prøve efterskolelivet? Så hop ind og deltag, lige her under:

Facebook konkurrence

Instagram konkurrence

Snip, snap, snude, så er nyhedsbrevet ude

Ak og ve – det var det for denne gang. Nu vil vi kigge fremad, da vi har en solidt pakket mini-uge i næste uge, med Fårup Sommerland, Bryllupsdag og forårsrengøring.

Derudover kommer der et helt særligt special edition nyhedsbrev – nemlig “Mindebrevet”. Her får i historierne, om nogle af elevernes bedste minder fra skoleåret, indtil videre.

Nyhedsbrevet udkommer i næste uge onsdag – så det bliver altså lige til at gå på påske til.

Så er der vidst ikke andet tilbage at sige, end;

Rigtig god weekend, fra alle os på

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish