En ekstrem torsdag, to Tjekkiet-ture og tre andre gode historier

Kære læser

Velkommen tilbage til de ugentlige nyheder her fra Ranum. Vi har lige fået de to hold med rejsende elever og lærere hjem, og de har masser af gode historier fra henholdsvis Prag og Ped Poc, som også ligger i Tjekkiet. To meget forskellige rejser men med fællesnævneren fantastiske oplevelser med gode venner.

Her på skolen har der været terminsprøver, så tiden er gået med forberedelse og selvfølgelig selve prøverne. Derudover har der været en gigantisk dodge-ball turnering og en helt extreme torsdag. Så vi har ikke siddet helt stille, imens de andre har været ude og rejse.

Lad os springe ud i det – og husk at nyde solskinnet, hvis du altså er ligeså heldig, som vi er her i Ranum.

“Man kan bruge maaange dage på at udforske Prag”

Hvis man som forælder får et lettere udkørt barn hjem i dag, så er der ikke noget at sige til det. Byvandring, rock-opera, museumsbesøg, middelalderbesøg og foto konkurrencer er bare noget af det, eleverne på Prag-turen har oplevet i løbet af ugen.

Prag har rigtig meget at byde på både, og det afspejlede sig i et tæt pakket program, som på alle måder har sikret, at eleverne har fået det meste ud af turen.

Hvis du ikke allerede har bemærket det, så er der blevet uploadet billeder og historier fra hele turen på den tilknyttede Facebookside, som du kan finde ved at trykke her eller på billedet herunder.

På ski i Ped Poc

“Jamen… Har I ikke lige været på skitur?”

Jo, det har du helt ret i.

Men denne gang gik turen til Tjekkiet. Turen kom til verden og blev realiseret ad alverdens omveje. Først skulle turen gå til Rom, og da den blev lavet om, kom muligheden for en anden skitur til, ja, Tjekkiet. Eller Pec Pod Sněžkou, som det hedder.

Selvom sneen til tider var tung, fik eleverne stået en masse på ski og udforsket de mange pister. Tung sne betød samtidig smukke, pletvise solstråler.

Maden var til gengæld meget… lokal. Og billig. Af nævneværdige madoplevelser er der en såkaldt Fruit Dumpling, som efter sigende skulle indeholde både ost, smør og sukker. Derudover kunne man få pommes frites for bare 15 kr.

Vi har samlet en god bunke billeder på Flickr, som du kan se ved at klikke her.

Extreme torsdag

Rasmus, som normalt har 10+ faget Extreme – som vi i øvrigt også har fortalt om her i nyhedsbrevet tidligere – fik hurtigt stablet en helt extreme torsdag på bene, da lejligheden bød sig.

Der blev købt Carolina Reaper chili og andre spændende smagsoplevelser og -udfordringer.

Surstrømningen, den havde han allerede. Og han havde da også advaret eleverne inden.

“I vil få mulighed for at få stillet jeres sult ift. at spise både stærke og klamme ting, se jeres frygt i øjnene og i det hele taget udfordre jer selv på alle mulige måder!” og fortsatte “I bliver sendt ud på forskellige poster, hvor I skal dyste mod andre om at være mest extreme. Til sidst på dagen finder vi ud af, hvem de mest extreme elever på skolen er.”

Hvem det blev, det skal vi nok fortælle om senere.

Billede fra sidste gang, der extreme smagsprøver.

Imagination Dag

I sidste weekend holdte vi Imagination Dag, hvor familier fra nær og fjern besøgte Ranum.

Der var skuespil “Take A Chance”, 70’er koncert, dokumentar om efterskolelivet, cheerleading opvisning, marked med Ranum-merch og hjemmelavede gode sager, en spændende smagsoplevelse i Gastronomi og en rigtig god snak om de kommende kultur/profilfagsrejser.

Måske har du lyst til at se eller gense enten “Take A Chance” eller “Home away from home” dokumentaren? Det kan vi virkelig godt forstå. Derfor deler vi dem på video i næste uge – så hold øje på vores sociale kanaler. Ellers kommer der helt sikkert et link her i nyhedsbrevet i næste uge.

Vi siger tusinde tak til alle jer, der besøgte os og deltog i de aktiviteter, vi havde forberedt. Vi hyggede os – og det håber vi også, at I gjorde.

Vi så på stjerner i Lendrup

Vi slutter af ved vandet. Det er altid en dejlig rolig afslutning.

I mandags tog vi på aftentur til Lendrup og kiggede på stjerne, slentrede i vandkanten og fik mulighed for at reflektere lidt over det hele.

Det var en rigtig fin aften, som nu er et dejligt minde.

Vi er nået til vejs ende. Efterskolebussen holder og venter, og det gør weekenden også. Tusinde tak fordi du læste med.

Rigtig god weekend fra alle os på

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish