Besøg af TV2 Nord, Efterskoleliv og Imagination Week

Kære læser

Når du læser det her, er det blevet fredag eftermiddag. Vild Med Dans ruller over skærmen om et par timer, og under normale omstændigheder ville de elever, der skulle hjem på weekend, nu være på vej med efterskolebussen. Men det er langt fra normale omstændigheder. I sidste uge fortalte vi om, at vi i fire uger laver en bobbel, hvor eleverne bliver på skolen, og nu er den første veloverstået. Mange elever er vant til at være på skolen i længere tid, og for de internationale har det ikke den store betydning. Men der er også nogen, som har brug for at komme hjem og lade batterierne op, og dem tager vi os af i fællesskab.

Vi rykker tættere sammen i bussen, som det hedder sig, og det er heldigvis noget, vi som efterskole er rigtig dygtige til og erfarne i. Vi klarer det sammen. Ligesom vi nu sammen skal videre til ugens nyheder fra efterskolelivet på Ranum.

Vi starter med et indslag i TV2 Nord og elevernes reaktioner på bobbellivet.

“LIVE: Eleverne bliver på efterskolen i fire uger”

Alles øjne har været stift rettet mod de syv nedlukkede Nordjyske kommuner i denne uge, Også lidt over Atlanterhavet, men det er en anden snak. TV2 Nord sendte derfor en reporter til Ranum for at fortælle om, hvordan vores elever havde det med at blive i de fire uger, og det besøg sendt i en live nyhedsudsendelse.

De fangede Iben og Signe nede i Svederen (ét af Seminariehusets fællesrum), som i videoen herunder fortæller om, hvordan det er at skulle blive på efterskolen.

I videoen fortalte Olav også, at der er givet en donation til efterskolen, som skal være med til at gøre efterskolelivet endnu sjovere under nedlukningen. Hver eneste gang man fortæller det til en elev, ser de tilbage på en med kæmpe øjne og åben mund. Den bliver endnu større, når man fortæller videre, at skolen fordobler beløbet. Hvis du er nysgerrig, kan du høre i videoen, hvor meget beløbet er på.

I løbet af ugen har vi samlet forslag fra eleverne til, hvad pengene skal bruges på. Og i blandt de mange forslag om en kæmpe fest, finder vi sammen ud af, hvordan vi bruger dem bedst. Det skal vi nok fortælle mere om på et senere tidspunkt.

En gammel kending vender tilbage

Eleverne må ikke gå i Brugsen for tiden, og det er selvfølgelig et kæmpe problem. Men på Ranum løser vi problemer, så når vi ikke må komme i Brugsen, må Brugsen komme til os. Og med det udgangspunkt genopstod det, der sidste år blev døbt Snack Shack. Ranum Efterskole Colleges helt egen minibrugs med alle favoritterne fra snackhylderne. Giflar, ice tea, Cocio, Cokies, Pringles, nudler – der er det hele, og MobilePay er rødglødende hver aften, når Snack Shack åbner.

Kager der gør en forskel

Kager gør altid en forskel, men de kager, vi gerne vil fortælle om her, gør en endnu større forskel end normalt.

Pengene, som pigerne der har lavet kagerne indsamler, går nemlig til HIV og AIDS ramte piger i Indien. Så der har faktisk aldrig været en bedre anledning til at spise en kage. Det var der rigtig mange både ansatte, forældre og elever, som hoppede med på, og sidst vi hørte fra pigerne, var de nået op over 5.000 kr. Det er vildt flot, og det svarer faktisk til det tidobbelte for pigerne i Indien, når man omregner pengenes værdi. Send lige en sød tanke til Nanna, Arianna og Katja – de har gjort det så flot.

Imagination Week: “Det handler om drømme”

Hvert år har vi performanceuge. Imagination Week, som vi også kalder det. Det er en uge fyldt med kreativitet, plads til at drømme og mulighed for at fordybe sig i de workshops og aktiviteter, der bliver lavet. Eleverne vælger, hvad de gerne vil bruge ugen på, og det kan for eksempel være julemarked, hvor der bliver bagt, kreeret juledekorationer og en masse andet, eller musik/koncert som øver sig på at spille og optræde. Det kan også være film, som selvfølgelig laver en film. Vi kommer tilbage til resten af aktiviteterne på et senere tidspunkt, og der kommer mere info om, hvordan vi viser jer alt det der bliver lavet i Imagination Week. Men der er i hvert fald noget at glæde sig til både for jer, der læser med og for eleverne.

De seneste uger har vi forberedt os på Imagination week, og det har medieholdet dokumenteret – ligesom de kommer til i uge 48, når vi har Imagination Week. Herunder har vi samlet et par af historier.

Imagination historier

Freja, Frida, Augusta, Maja, Mathilde, Camilla og Fiona:

I løbet af de seneste uger har vi forberedt os til imaginationugen. Ugen er en kreativ uge, hvor vi laver juledekorationer, bager, spiller koncerter og meget mere, som alt sammen samler penge ind til støtteprojekter og andre gode formål. I denne sammenhæng har vi interviewet Bertil og Leonhart om, hvorfor de har valgt imaginationfaget musik. De svarede følgende:

Bertil og Leonhart

“Altså vi valgte imaginationfaget musik, fordi vi elsker musik og gerne vil være med til at lave en fed koncert, som går til et godt formål.”


Vi spurgte dem også om, hvad de var i gang med.

Bertil og Leonhart
“Lige nu er vi igang med at diskutere hvad vi skal spille. I slutningen af imaginationugen skal vi jo fremføre en koncert og der er meget der skal forberedes.”


I kan se frem til et brag af en koncert med massere af fed musik og god stemning.

Carlotta, Nico, Carl-Emil og Frederik:

The Film-Team devided into 4 groups. They are going to create different shortfilms with different themes such as Comedy, Horror, Daydream and Timepocket. We all can be exited for the results!

Oliver og Oscar:

Vi har fulgt musik video/podcast, hvor de laver en musik video eller en podcast, så det er sådan lidt op til dem selv, hvad de har lyst til at lave, imens de øver sig. Gutterne har i hvertfald valgt at lave forhåbentlig en kæmpe efterskole banger.

Det var en lille smagsprøve på Imagination Week. Vi glæder os til, det rigtigt går i gang.

Photos, Videos & Articles

Efter hver periode samler vi de bedste minder, som eleverne selv har skabt. Det kan manifestere sig i billeder, videoer og artikler, som eleverne sender ind til vores egen lille konkurrence.

Fredag blev PVA konkurrencen afgjort, og præmierne blev uddelt. Herunder kan du se vinderne.

Best of the best: Marcus Melau – THE RADIO CALL – Video og 3 billeder – Sailing in Rønbjerg

Fotovinder: Karoline Laursen – P1 Myths and Legends

Videovinder: Emma Christensen – P1 Surf – “En uge i Klitmøller”

Artikelvinder: Ida Marie Holm Jørgensen “En Verden af fri fantasi og graffitidåser Aalborg”

Se billederne, videoerne og artiklerne i Facebookgruppen her: Photo, Video & Article Competition – Ranum Efterskole College

Stakkevis af pakker

En sidste lille historie.

Vi har aldrig oplevet, at postrummet har været så fyldt op, som det har været i denne uge. Det er strømmet ind med pakker, og det er selvfølgelig fra alle de søde forældre, som sender yndlingssnacks og små hyggeting. Der lyder høje jubelråb efter aftensmaden, når bordformanden henter pakker til kontaktgruppen, og det er rørende at se, hvor meget det faktisk betyder at få en pakke og en hilsen hjemmefra. Så bliv endelig ved, hvis I sidder derude og overvejer det.

Tillykke til alle de heldige vindere og til os alle sammen for at følge med i de mange gode historier.

Weekenden er allerede startet, og den er fyldt med julehygge. Så hvis du er én af dem, der forsøger at undgå “All I want for christmas”, skal du nok ikke følge med på Instagram i weekenden. Vi synes til gengæld slet ikke, det er for tidligt. Vi skal have gang i julestemningen, og den kickstarter vi med julehøvdingebold, vi pynter op i husene, har klippe-klistre hygge og er julefilm.

Der bliver også mulighed for at lave sleepovers i familiegrupperne, og det er der med garanti flere elever, der glæder sig til.

I næste uge er der IBO, og det betyder, at 10. klasserne skal have kontakt med forskellige firmaer og samarbejde om et verdensmål. Og så er der selvfølgelig også forældresamtaler, som kontaktgruppelærerne aftaler med forældrene. Derudover skruer vi op for aktiviteterne, og der planlægges en masse fede aftenaktiviteter. Nogle taler om at leje hele feriecenteret i Rønbjerg, andre om bowling- og biografture, så efterskolelivet bliver helt fantastisk at følge den kommende tid.

Rigtig god weekend fra alle os på

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish