cover billede til nyhedsbrev

En smuk afslutning på et fantastisk efterskoleår

Kære læser

Ugens nyhedsbrev udkommer i dag lørdag, da vi i dag siger farvel, på gensyn og uendeligt mange gange tak for et magisk efterskoleår.

Eleverne har oplevet verden sammen, slået et slag for fællesskabet sammen, grint og grædt, og i dag siger de farvel. Det sidste år har de alle sammen været en stor del af hinandens liv, og de har sammen skabt et unikt efterskoleår. Derfor er det svært at sige farvel i dag, men det er også en oplevelse, vi deler.

For sidste gang i år kaster vi et blik tilbage på ugen, der er gået. Så kære læser, tak fordi du læste med, og hvis du er én af de forældre, der henter dit barn i dag – så hav en rigtig god tur hjem, og endnu en gang tak for et fantastisk efterskoleår.

Vi hyggede i Fårup Sommerland

Hele ugen har solen skinnet som nærmest aldrig før. Det gjorde det til en varm dag i Fårup, og allerede der, mandag, kunne eleverne fornemme afslutningen var på vej. Det gjorde ikke dagen mindre hyggelig, og forlystelserne blev prøvet med kæmpe smil – for nogen blev det til gengæld en våd fornøjelse.

House Cup finale og Sankt Hans

Tirsdag startede med rengøring på værelserne, og bagefter gik den sidste House Cup turnering i gang. Carl nævnte i går til galla, at han aldrig har oplevet et elevhold, der er gået så meget ind i det med liv og sjæl. Elevernes engagement i turneringen kunne tydeligt mærkes i aktiviteterne, og det var en stor fornøjelse at se dem kæmpe med og mod hinanden. Det største slag slog vi sammen – kampen om fællesskabet. Og den vandt vi,

Sankt Hans aften blev fejret på plænen ved Ranumhus, og selvom bålet brændte hurtigere end forventer, havde vi en hyggelig aften med sang og taler.

Hjemme-hos – sidste kontaktgruppetid

De fleste brugte tiden på at skrive i mindebøger, og selvom det godt kan være en lidt vemodig fornøjelse, så er det et vigtigt minde for livet. En anden sjov ting var, at eleverne læste de breve, de havde skrevet til sig selv i starten af året. Der er sket helt vildt meget siden da. Man har ændret sig som person, og verden ser måske helt anderledes ud nu.

Om aftenen fik eleverne leveret pizza på værelserne, og det faldt heldigvis i rigtig god jord.

Sidste tur til Rønbjerg

Rønbjerg har været base for mange af de elever, der har haft maritime profil- og kulturfag. Og så har vi selvfølgelig brugt området flere gange. Torsdag tog vi til Rønbjerg strand for sidste gang, efter værelserne var blevet pakket ned. Det var endnu en virkelig varm affære, og der blev solet og badet.

Årets aften – Galla, Lanciers og awardshow

Så er vi kommet til årets absolut smukkeste aften. Det er historisk set en glamourøs og emotionel aften, hvor eleverne for alvor mærker, at enden er nær, men samtidig har en fantastisk festlig aften.

Køkkenet serverede tre retter og gjorde krumspring for at få det hele rundt på bordene. Det er i sig selv en stor bedrift at lave mad til næsten 500 mennesker, så stor ros til hele holdet.

Der blev taget hundredevis af billeder, så der går et par dage, før de er klar til at blive delt. Hold øje på vores Facebookside og i Facebookgruppen – der kommer links, som billederne kan hentes via.

I løbet af gallaaftenen sendte vi live tre gange. To af dem gik fejlfrit. Desværre var der tekniske problemer i én dem, så derfor er der ikke lyd på de første to minutter i dimissionstalen. Derfor har Olav også delt sin tale på Skoleplan, så man kan læse den der.

Det er den del, som normalt afholdes sammen med forældrene, men på grund af de begrænsede tider vi befinder os i, var det rykket til gallaaftenen istedet.

Ikke desto mindre kan du se eller gense dem her.

Aftenen sluttede ved Livstræet, hvor der var koncerter og de sidste mindebøger blev skrevet i. Det er én af de aftenener, man aldrig glemmer.

Det sidste farvel

Og så nåede vi frem til i dag, lørdag. Eleverne har nu sagt farvel og dannet cirkel om Livstræet.

Tak for fantastiske dage med højt humør, smil og latter! Tak for et stort og givende fællesskab på de mange ekspeditioner ud i verden. Sammen har
I gjort verden større! Tak for leg, sjov og alvor – og fordi I tillidsfuldt involverede os voksne, når det gjaldt. Tak fordi I har ydet os værdig modstand, og fordi vi har nået hinanden igen. I har alle lært at være sammen med nogen – der ikke er som I selv. I har lært, at forskellighed kan give styrke – bare man vil og tør hinanden. Og at det ikke betaler sig at give op – og I tabte ikke modet under corona-tiden. I ved, at det betaler sig at være i dialog og møde verden med åbenhed og tolerance. I ved nu at der findes lærere, som brænder for jer, og tør lade jer være med til at forme skoleåret.

Vi er stolte af at kunne sende jer ud i verden med rygsækken fyldt af selvtillid og mod på livet! Hold fat i Ranum Fællesskabet – snart er I en del af Livstræet og regnbuen på gavlen over festsalen.

“Året går, og vi går med, og alting går i ring om et bål af kærlighed, der brænder ned til ingenting. Vi er gnisterne i vinden, en flygtig midsommerdrøm, og ingen trolddom holder så fast som en åben hånd. ” Aftensang, 2014, Knud Romer.

Tak for i år og rigtig god sommerferie

De bedste hilsner fra alle os på

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish