Hovederne fulde af terminsprøver og profilfag

Kære læser
Ind imellem alt julehyggen blev eleverne i denne uge introduceret for profilfagene i tredje periode, men det som vi har set mest frem til, har dog været torsdag, hvor terminsprøverne gik i gang. Nogle elever brugte tiden fuldt ud, mens andre var hurtigere til at få skrevet deres vise ord ned på papir. Fælles for alle elever var dog, at de alle havde fundet deres bedste ‘overlevelsespakke’ frem; juleslik, en enkelt mandarin, sodavand og måske også lidt chokolade fandt vejen til deres bord.

Profilfagsintroduktion
På Ranum elsker vi at prøve nye ting. Derfor var det også spændte elever der var med til profilfagsintroduktionen for 3. periode. Vi skriver ganske vist kun december måned, men alligevel er det ved at være på tide at tænker over, hvordan eleverne vil designe deres sidste periode af skoleåret. Ligesom altid er udbuddet af profilfag en blanding af elever og lærers ønsker for den sidste periode af skoleåret; skal vi på skitur, lave vores egen podcast, få lidt mere drama og teater ind i tilværelse, på lidt mere motion med cykling eller skal vi forberede os på at blive verdens nye bæredygtige modeeksperter? Mulighederne er endeløse, men elever kan jo kun vælge et fag. Derfor blive tirsdagens introduktion også brugt, som et springbræt, hvor elever kan stemme på de mest interessante fag. På den måde skaber vi et godt overblik over dette års elever og deres ønsker, så vi har en ide om, hvordan vores sidste periode af efterskoleåret kommer til at se ud.

Luciaoptog
Torsdag morgen inden vi satte gang i de første terminsprøver startede vi med en af de hyggeligste juletraditioner; Luciaoptoget. Men hvorfor er det egentlig, at vi vælger at gå rundt med lys i håret? i følge overleveringerne skyldes det den katolske helgen Santa Lucia. Santa Lucia levede som kristen i Romerriget, hvilket betød at romerne anså hende, som en fjende mod Romerriget. Lucia valgte ifølge fortællingen at trods farerne for at bringe mad ud til byens fattige, men for at finde vej måtte hun gå rundt med en krans af lys på hovedet. Trods hendes gavmildhed mod byens fattige blev hun senere henrettet for hendes valg af religion. Med et rigtig godt humør på en tidlig december morgen, blev både piger og drenge iklædt de traditionsrige hvide kjoler, mens lys blev tændt til ære for Santa Lucia.

I weekenden skal vi slappe fuldstændig af og bare tage det helt roligt. Det er wellness weekend og det betyder bl.a. vinterbadning, sauna eller en tur i skoven, alt efter hvem man er og hvordan man definerer wellness.

I næste uge forsætter vi terminsprøverne inden vi begynder den sidste julehygge inden juleferie sætter ind.

Rigtig god weekend til alle!

De bedste julehilsner fra alle os på
Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish