Foredrag, kulturfagsvalg og kontaktgruppetid

Kære læser
I denne uge er eleverne blevet introduceret for kulturfagene for næste periode og været til foredrag med Sanne Søndergaard. Derudover har vi haft fokus på elevernes trivsel ved at bruge mere tid i kontaktgrupperne.

Besøg af Sanne Søndergaard
I torsdags havde vi besøg af vores første foredragsholder. Sanne Søndergaard var forbi for at snakke om livet som teenager og her blev det sat på plads, at de kære forældre ikke altid husker, hvor svært det er at være teenager. Der blev snakket om de meget seriøse problemer, som nogle teenagere går igennem, men der var også plads til de mindre seriøse aspekter af teenagertilværelsen, som gav plads til et grineflip rundt omkring på stolerækkerne.

 

Kulturfagsintroduktion 
Elever stod også overfor nogle svære beslutninger i denne uge. Der var gjort klar til den helt store kulturfagsintroduktion i multihallen, hvor eleverne fik mulighed for at høre om de forskellige fag. Der var både mulighed for at komme nærmere den indiske kultur, lære mere om apartheid i Sydafrika eller møde den grønlandske befolkning og natur. Både lærere og elever er kommet med forslag til nye kulturfag, og særligt elevernes forslag om kulturrejser til Grønland og Australien blev taget godt i mod. Forslagene findes her

I de næste dage præsenteres de fleste fag igen i fællessamlingerne og lørdag eftermiddag, er der oplæg for forældrene ifm. Familieweekenden. Den endelige afstemning finder sted på onsdag, hvor efter forældrene skal bekræfte de unges valg. Vi glæder os til at se, hvordan eleverne i år fordeler sig på de forskellige kulturfag.

 

 

 

Lidt ekstra kontaktgruppetid
Vi valgte at tage tid ud af skemaet for at få en god snak i kontaktgrupperne. Eleverne havde tid til at snakke med deres kontaktgruppelære på tomandshold for at sætte fingeren på pulsen og fortælle, hvordan de syntes de første uger på Ranum er gået. Derudover blev der også snakket om, hvad de skal bruge kontaktgruppetid på; kajakture, pandekagebagning, badmintonkampe etc. Mulighederne er mange og det er kun fantasien der sætter grænser. Det er vigtigt, at eleverne føler sig godt tilpas i deres kontaktgrupper, da det er et fast holdepunkt gennem skoleåret. I en af kontaktgrupperne blev der også lagt vægt på at kontaktgruppelæreren har en stor rolle og er med til at styrke kontaktgruppens trivsel.

“Han er god til at få os til at socialisere, selvom om vi nogle gange glemmer at vi ikke snakker det samme sprog. Han hjælper os lidt på vej og minder os om at vi skal huske at snakke engelsk. Vi føler os også rigtig godt tilpas, fordi han hjælper os med at forstå at der ikke er noget at være nervøs for eller flov over, hvis man kommer til at lave fejl. Og så er han altså også bare helt vildt underholdende.”

Familie weekend og Vilsted Sø Løb
Senere i dag får vi selskab af en masse dejlige forældre og søskende, når vi slår hul på vores familieweekend. Her er det muligt for forældre at komme med ud på de forskellige profilfag og hygge sammen med de øvrige forældre og elever. I morgen formiddag er Vilsted Sø Løb på programmet – og det bliver helt fantastisk. Vi håber stadig at vejrguderne skifter mening og sender solskin henover Ranum, så kom endelig og hep på løberne og se hvem der kommer først over målstregen.

Nyt Ranum Magasin:  Vi har også fået udgivet årets Ranum Magasin i denne uge. Vi sender gerne nogle magasiner, hvis du vil hjælpe med at dele dem ud, bare kontakt kontoret.

Næste uge
I den kommende uge er der fokus på bæredygtighed og vi vil prøve at leve endnu mere bæredygtigt. Derfor holder vi f.eks. to kødfrie dage og slukker for lyset lidt tidligere end normalt. I næste uge får vi også nogle helt specielle gæster på besøg, da der er venneweekend. Eleverne har i næste uge mulighed for at inviterer deres venner på besøg på efterskolen, så de kan se hvor de bruger alt deres tid dette skoleår.

Efterskolernes dag den 30. september
Den 30. september slår vi dørene op til efterskolernes dag. Vi står klar til at introducere jer for kulturfag, boglige fag, rejser og hvordan livet på Ranum Efterskole College ser ud. Det vil være elever på efterskolen, som er klar til at vise jer rundt, svare på spørgsmål og fortælle om hvordan deres hverdag ser ud. Vi glæder os til at se jer.

Vi har stadig ledige pladser til dette skoleår! Kender du en som ville elske et år på efterskole, så glæder vi os til at høre fra jer!

Hilsen alle os på 
Ranum Efterskole College da_DKDanish