Udforsk verden, form skoleåret, nyd solskinnet ☀️

Kære læser

Denne uge ligger sig i kølvandet på en fantastisk og uforglemmelig rejseuge. Vi har mødt mennesker og kulturer ude i verden, som har sat betydningsfulde aftryk på vores fællesskaber, og i høj grad også på den personlige og faglige dannelse, vi som lærere og elever indgår i.

Det er virkelig unikt at opleve, hvordan der bliver knyttet bånd før, under og efter de her rejser. Og så giver det en utrolig energi at komme hjem med bagagen og hovedet fyldt med oplevelser, som man kan dele med rejsekammerater og dem, der har rejst andre steder. Derfor spørger vi eleverne tre gange om året, hvad de gerne vil i profil- og kulturfag. Derfor afprøver vi færdigheder og erfaringer på rejserne. Ofte på dybt vand. Derfor udforsker vi verden. Og derfor former vi skoleåret sammen.

Profilfagsrejsen efter 3. periode er den afsluttende rejse på Ranum. Det helt store Ranumeventyr er til gengæld ikke slut endnu. Der venter masser af oplevelser og udfordringer gemt i skoleåret, som endnu skal overkommes og udforskes, før vi til sommer kan sætte et endeligt punktum. Et par af dem skriver vi om her – resten venter derude.

Velkommen til nyhedsbrevet og god læselyst 

Udforskverden.dk

Som altid er vi vendt hjem med et ocean af rejsebilleder og videoer. Dem deler vi glædeligt, så I kan følge med i, hvor vi er og hvad vi oplever.

Det hele er som altid samlet på www.udforskverden.dk.

Vært for Frirumsdebat

Eleverne var på plads, og det var de to politikere også. Vi fik besøg af Christian Langballe (MF og DF) og Jens Kristian Lütken (Næstformand Europabevægelsen og V) til en debat om, hvilken retning EU skal udvikle sig i – hvis EU overhovedet skal udvikle sig.

Emnerne var mange, og talte blandt andet miljø, forbrugerbeskyttelse, grænseoverskridende kriminalitet og terrorisme (europol), klima, De ydre grænser – Schengen, fordeling af flygtninge, frihandelsaftaler, forsvarssamarbejde og Euro.

Vi tog glædeligt imod den varmeste dag år

Solrig(e) dag(e) gav mulighed for at være ude. Noget, som vi vist alle har gået og ventet på i månedsvis. Selvom det måske er lidt for tidligt at synge med på “Sommer og Sol” og noget med kaprifol, så har vi vist smuglet en bid af det gode vejr med tilbage fra vores rejser. 

Vi har grillet, lavet bål og snobrød, spillet fodbold og rundbold og nydt at være udenfor.

Hvem elsker ikke at grille? 

Vi har lejrbål her. Og bare ben og røde kinder.
Swing for the fences!

Nyt fra akvariet

Det er vist en underdrivelse at sige, at vi er stolte af vores nye, store akvarier, som blandt andet bruges i Marine Science. Vi er hamrende begejstrede!

Akvarellerne og de farverige fisk holder til i biologilokalet, og nu har de og slangen, leguanerne og hæren af vandrende pinde (og så videre) fået selskab af en perle i flokken. En babyhaj! Vaskeægte og født/udklækket på egen matrikel. Den bliver studeret nøje og fodret med rejer – som den ikke spiser med det samme, men de forsvinder med tiden, så mon ikke den lille nyindflyttede ven spiser i smug om natten, hvor den er mest aktiv.

Den er i øvrigt svær at fange på kamera, fordi den gerne gemmer sig.

Den kommende uge

I morgen lørdag starter vi allerede kl. 10 med at forberede os på den store dag. Clara og Thor skal giftes, som det nok er de fleste bekendt. Og det skal selvfølgelig fejres. Nogle laver bryllupskage, andre dækker bord (til lige godt 300 gæster/elever) – alle hjælper til for at gøre dagen perfekt. Følg med på Facebook og Instagram – vi lover, det bliver en fest!

Næste uge slutter allerede på torsdag, hvor vi går på bededagsferie. Mange skal til konfirmationer, og herfra skal der selvfølgelig lyde et velment tilykke til alle konfirmander og familier, der sammen holder fest i weekenden. 

Tak fordi du læste med og rigtig god weekend

Hilsen alle os på

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish