Kolde gys, fede profilfag og minder på ryggen

Kære læser

15 fede profilfag er nu startet rigtig godt op! Dermed er startskuddet for nye udfordringer, oplevelser og interessefællesskaber gået. De små, unikke fællesskaber rejser ud i verden om tre uger. Rejserne er en stor del af den udviklingsproces, eleverne og lærerne sammen starter i disse dage.

Du kan se alle de spændende rejser og profilfag ved at klikke her.

Tak, fordi du læser med og følger efterskolelivet på Ranum Efterskole College.

Profilfagsstart

I løbet af den sidste tredjedel af skoleåret på Ranum kan du følge med i her og på vores andre kanaler, hvad der sker på de 15 nyopstartede profilfag. Her får du først et indblik i mountaineering, sejlads og dykning.

Mountaineering

Mountaineering er ét af de helt nye profilfag i år. Samtidig er det ét af de fag, hvor eleverne har enormt stor indflydelse på, hvad undervisningen og oplevelserne skal dreje sig om – det er nemlig en elev, der har foreslået faget. Det giver et helt unikt samarbejde og relation mellem lærer og elever, når de i samarbejde kan strikke sådan et hold sammen, og oplevelsen af fællesskabet bliver kun stærkere af det. Mountaineering er for elever der både interesserer sig for klatring, vandring, kajaksejling, mountainbiking og masser af andre aktiviteter i det fri.

I torsdags viste de, at de er lavet af det rette stof med hensyn til at befinde sig i naturen. I vores egen baghave ved Vilsted Sø hoppede de en tur i det frysetenderende vand – og så i overbevisende stil. Se bare her!

Dykning

Og så var der dykkermanualer til de dykkerlystne elever, som snart skal udforske livet under vandet ved Egypten og Malta. Og i Limfjorden for den sags skyld. Man skal jo starte (og øve sig) et sted. Dykkerne lærer enormt meget om sig selv og om livet under vandet, og det er ikke en hemmelighed, at det er grænseoverskridende for nogle at være under vandet. Alligevel gør eleverne en bragende god indsats på holdet. De hjælper hinanden og bliver samtidig fortrolige med udstyret. Alt sammen udruster det dem til de snarlige rejser.

I dykning foregår undervisningen også ofte under vandet, og det lavede dykkerholdet en fin lille video fra.

Sejlads

På Facebook delte vi tidligere på ugen en film fra et tidligere sejladshold. Den kan du se eller gense herunder.

Når undervisningen varierer

Vi har haft nogle udforskende og sjove situationer i undervisningen i løbet af ugen. For eksempel har en klasse biologi haft fingrene i hjerter og lunger fra en gris, som de på ægte kirurgisk vis dissekerede og undersøgte. Det lærte dem om indre organers anatomi, og samtidig forbereder det dem til den mundtlige afgangsprøve.

Derudover greb elever og læreren chancen for merkantil i det fri, da temperaturen sneg sig omkring de tocifrede grader.

I spansk bagte de traditionel og karnevals-tilhørende kager sammen med læreren Isabel, der selv er fra Spanien. Hun fortalte:

“Super proud of the spansk students today! Great chefs! They made torrijas, orejas and freixós. Typical galician dessert for the carnival”

Årgangens aftryk

Vi har nu fået sendt mindetrøjerne til tryk, efter alle eleverne har været forbi skitsen til mindetrøjen og skrevet sit navn på. Mindetrøjen er måske en af de vigtigste fysiske genstande, eleverne tager med, når de ikke går her mere. Den symboliserer hele fællesskabet og sammenholdet på skolen, som man bærer med sig på ryggen.

Vi har håndværkere i huset

Og de knokler for at gøre vores nye badeværelser færdige. Hvis du har fulgt lidt med på vores kanaler, så ved du måske, at vi har valgt at udsmykke dem. Det bliver til ikke mindre end 11 unikke toiletbåse, hvor man i fremtiden kan gå på opdagelse i billeder fra hele verden – taget af elever, der har deltaget i foto-konkurrence gennem tiden. Vi er uhyre spændte på, hvordan det færdige resultat bliver, men indtil videre må du (og vi) nøjes med at få et smugkig.

Den kommende uge

I næste uge har eleverne fri kl. 14 om fredagen, hvor de går på påskeferie. Og så er der ikke længe til, vi skal ud og opleve verden igen!

Vi ønsker alle en rigtig god weekend

Hilsen alle os på

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish