Brobygning, høstfest og fagdage på REC

Kære læser

Familieweekenden og Vilsted Sø Løb blev en stor succes. Vejret var med os og både elever, familier og gæster var i aktivitet fra fredag lørdag aften. I denne uge har 10. klasse årgang været på brobygning i Års, Aalborg, Viborg, Fjerritslev og Klitmøller, samt i Sverige. Eleverne i 9. årgang og de udenlandske elever har været optaget af faglige temadage, som har givet tid og rum til kreative projekter og faglig fordybelse. Brobygningsugen afsluttes med en temadag om FN´s 17 verdensmål med fokus på erhverv og uddannelse. Ugens fællesskabshøjdepunkt blev høstfesten med masser af aktivitet, flotte udklædninger og dejlig temamiddag.

Familieweekend

Godt 350 forældre og søskende flyttede fredag eftermiddag ind i elevernes værelser, satte campingvogne og telte op på hele skolen. Efter aftensmaden var der fællessamling efterfulgt af Nepalbanko og aktiviteter rundt på skolen. Aftenen sluttede af med Forældrecafe, hvor der blev hygget med dejligt Tapasbord og dannet netværk mellem forældrene på kryds og tværs. Lørdag morgen ankom yderligere 700 forældre, søskende og bedsteforældre til fællessamlingen.

Vilsted SøLøbet

Den første start for ½ maraton gik lidt før den store fælles opvarmning, og så fulgte de store starter på 13,1 og 5,3 km. Turen rundt om Vilsted Sø og særligt den lange smukke træbro blev en helt speciel naturoplevelse for deltagerne i det klare septembervejr. Efter præmieoverrækkelserne var der orientering det forestående valg til næste periodes kulturfagsvalg og profilfagsaktiviteter for forældre, søskende og eleverne.


Dykning i Rønbjerg fik forældrene til at tage dybe indåndinger og prøvede at dykke med flasker. Vejret var med sejlerne og mange kom på vandet for første gang. Eleverne har fået mere erfaring og styrede flot ud og ind ad havnen. Gastronomi havde besøg af vores tidligere køkkenchef Lars Jeppesen, som stod for en fantastisk Grill skole med årstidens svampe, grøntsager og lækkert oksekød fra Himmerland. Dans fik sat gang i Saturday Night Fever minderne og lavede en flot performance.

Høstfest

I Ranum fejrer vi at høsten er i hus og markere at årstiden skifter til efterår. Guide og Event holdet stod for at arrangere festen og stillede op med rodeotyr, hesteskokast, line dance og rigtige gammeldags halmballer. Det er en fantastisk oplevelse, særligt hvis kommer fra en storby eller udlandet.
Høstfest gruppebilleder

Høstfest 17/18

Workshop for 10. klasserne med FNs 17 verdensmål

Fredag havde alle 10. klasserne workshop med fokus på erhverv og uddannelse. Der blev taget udgangspunkt i de 17 verdensmål og arbejde i flere forskellige grupper, men quiz, kahoot og sandt/falsk-øvelser.

FNs verdensmål

Forlænget weekend

I den kommende uge er der undervisningsfri mandag indtil kl. 18.00 hvor eleverne, som har været hjemme igen møder ind.
Valget til kulturfag afsluttes søndag, og offentliggøres tirsdag i samlingen. Indtil videre har 98% af alle elever valgt og de, der skrev at de ikke fik første prioritet på info@ranumefterskole.dk har fået deres ønske opfyldt.

Foredrag om mobning – er vi gode nok, som vi er?


På tirsdag kl. 14.40 er der foredrag med Anders Kofoed Pedersen fra TravelApe, han er fantastisk god til at sætte fokus på, hvordan vi overvinder os selv, øger vores selvværd og bygger et unikt fællesskab.
Onsdag samles vi til fællessang og torsdag introduceres de kommende valgfag til 2. periode.

Næste weekend

Lørdag er der profilfagsdag og søndag holder vi Efterskolernes dag med Åbent Hus fra kl. 10-17.
Inviter venner, naboer og kollegaer til International morgenbuffet og frokost, samt rundvisning og oplæg ved elever og ansatte! Vi glæder os til at se jer.

Vi ønsker alle en rigtig god weekend.
Hilsen alle os på
Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish