De første 14 dage er gået fantastisk

Kære læser

Sommeren vendte heldigvis tilbage og gav fornyet energi i Intro-ugerne. Der var fuld gang i eleverne ved weekendens Farvefest, Kt.gruppeløb, REC-Olympiade og svømmeprøve. Introperioden har givet et rigtigt godt fællesskab og selvom det er meget udmattende for mange elever at være med i et så intenst forløb, så er der smil og god stemning på hele skolen.

Skolens løbetid

Størstedelen af skolens elever deltog i det første skoleløb. Og vi gentager det igen i slutningen af skoleåret. Det bliver spændende at se om tiderne forbedres og om der flyttes rundt på pladserne. Det kan skabe mere motivation for morgenmotion og aktivitet, at der også er et mål forude.

Hurtigste kontaktgruppe:

1. ktg 37 –> 30:42,37

2. ktg 15 –> 31:05,64

2. ktg 03 –> 31:13,04

Hurtigste dreng

1. 4:20.19 – Gabriel (508)

2. 4:22.73 – Johan (11)

3. 4:24.23 – (14)

Hurtigste pige

1. 5:25.16 – Sofie (284)

2. 6:06.56 – Lærke (185)

3. 6:47.37 – Francesca (613)

Åbent hus på Ranum Asylcenter.

En flok på godt 100 elever fik lørdag mulighed for at besøge Ranum Asylcenter og her mødte de flygtninge i alle aldre fra største delen af verdens brandpunkter. De blev budt på alverdens lækre smagsprøver og fik en rundvisning, så de kunne opleve hvordan flygtningene bor på centret. Der var også optræden og sang, og eleverne vendte tilbage til efterskolen, rigere på mangfoldighed og indtryk af en verden fjernt fra det beskyttede efterskoleliv.

Svømmeprøven

Søndag skulle eleverne deltage i en svømmeprøve på 300 meter i saltvand. Prøven foregik i Rønbjerg og selvom solen skinnede, så gik vinden frisk over Limfjordens vande og det var en udfordring specielt for vores asiatiske elever at gennemføre prøven. ca. 90 % af alle elever gennemførte og de resterende kan tage den i de kommende uger på deres profilfag. Prøven viser om eleven kan deltage i vandsports aktiviteter og i badning med efterskolen, særligt på rejserne.

Fagligt er vi kommet rigtigt godt fra start

Fagligt er vi kommet rigtigt godt fra start, og der har været begrænset forvirring om hvor lokalerne ligger og hvordan skemaet skulle læses. I løbet af denne uge er alle elever blevet niveaudelt på 4 niveauer i alle fag og der er nu godt 430 individuelle skemaer. Eleverne kan flytte niveau i et fag uden at det ændre deres niveaudeling i andre fag, da de fagene ligger samtidig. Det er helt unikt og kun muligt med den størrelse og faglige mangfoldighed som Ranum Efterskole College har.

I samlingerne har vi sunget, talt om efterskolelivet, og annonceret de næste begivenheder. Eleverne kan i de følgende weekender tilmelde sig en Vandsportsweekend, en Venneweekend og så er der det store Vilsted Sø løb, som afvikles i familieweekenden den 9.-10. september. Alle tilmeldinger sker via Skoleplan.
I torsdagssamlingen kårrede vi de bedste kontaktgruppebilleder og vinderen blev:

Vilsted Sø Løbet 2016 er en meget stor og flot begivenhed, som efterskolen støtter op omkring og derfor inviterer vi alle elever og familiemedlemmer til at deltage gratis i løbet. Der forskellige løb og det er også muligt at gå den smukke tur hen over træbroen og langs søen. Alle deltagere får en unik Vilsted Sø Løb medalje og der er forplejning til alle. Se programmet på Skoleplan og tilmeld jer hurtigst muligt!

Profilfagene

Profilfagene er i fuld gang og har fået prøvet en masse nye ting af. Kun få elever har skiftet profilfag, og muligheden for dette slutter på mandag til frokost. Herefter er holdene og de sidste flybilletter og rejsemål bestilt. Så skal der øves og læres inden vi drager afsted ud i verden den 1. oktober.

Profilfaget Gastronomi
Profilfaget Musik m. Carl.
Profilfaget Waterperformance / Wakeboard.
Profilfaget Dans

Mobile igen

I dag fik eleverne deres mobiltelefoner udleveret af kontaktlærerne og helt naturligt blev der tjekket beskeder og taget billeder igen på livet løs. Der er et før og et efter at eleverne får deres mobil, og mange vil savne de første uger, hvor der var mere øjenkontakt og dialog. Men mobilen er også en vigtig del af skolens hverdag og kommunikation, da alt skema og info sendes via Skoleplan til hver elevs mobil. Eleverne skal i de næste måneder øve sig i at have mobilen i lommen til undervisning, samlinger og i spisesalen. Alternativt får den en pause nogle dage på skolens kontor. Se før og efterbillede herunder:

FØR BILLEDE:

EFTER BILLEDE 🙂

MEN SÅ LIDT EFTER..

Postkort til hele verden

I weekenden og i løbet af ugen har eleverne skrevet postkort til familie, venner og kammerater over hele verden. Vi har doneret portoen og kortene er motiver fra Ranum. Postkortene kan nu vække glæde og nysgerrighed, og måske får eleven en hilsen tilbage i form af et rigtigt brev eller en dejlig pakke.

Den første forlængede weekend er netop begyndt og 5 busser kørte til Hobro, Viborg, Padborg og Ålborg Lufthavn. Der var en del begynder udfordringer og ikke alle forældre havde fanget, at det med at arrangere hjemtransport er en på-vej-til-at-blive-voksen udfordring, så der var også travlt på telefonerne. Men alle kom afsted og forhåbentligt hjem til aftalt tid og sted. Busserne kører retur efter den plan, der er udleveret ved skolestart og udsendt på Skoleplan til forældre og elever. Der kan ikke tilmeldes mere eller ringes ang. busser i weekenden.

Frivilligt forældrerådsmøde

Søndag aften er der møde i det frivillige forældreudvalg kl. 18. og forældre der ønsker at medvirke kan sende en mail til info@ranumefterskole.dk inden fredag kl. 12. Der er spisning for deltagerne og medfølgende elev. En forældre fra sidste års forældreudvalg vil indlede mødet og guide nye forældre i gang med processen at arrangere nogle fantastiske og trygge elevfester for de mange unge.

Den kommende uge

I den kommende uge er der ud over den boglige undervisning også opstart af klubfag om aftenen. Mandag er der værelseskarma, hvor eleverne hygger sig på værelserne og aftaler hvordan værelset bedst kan fungere, samt får indrettet sig rigtig hyggeligt. Mange tager sikkert lidt pynt og plakater etc. med efter weekenden.

EKSTRA: Se vores nye efterskolevideo

Se vores nye efterskolevideo på 6 minutter, som viser skolen, dens aktiviteter, stedet og lærer samt elever (sidste år).

Som altid kan i se endnu flere billeder fra det nye efterskole hold men også tidligere hold, på vores flickr-side.

Med venlig hilsen og rigtig god weekend

Olav Storm Johannsen
Forstanderda_DKDanish