Kulturfagdag, nye profilfag og kæmpe fotokonkurrence

Kære læser

sydafrika ranumefterskole

I denne uge har vi efterbearbejdet indtryk, fort√¶llinger og billeder, samt film fra de mange kulturrejser. Eleverne har produceret fort√¶llinger, foredrag, film og opl√¶g til Kulturfagsdagen p√• s√łndag, hvor vi forventer mere end 850 g√¶ster til freml√¶ggelser i de 21 kulturfag. Programmet starter allerede kl. 14 og hver time er der opl√¶g ved flere kulturfag, der vil desuden v√¶re forfriskninger, aftenmad og alle er velkommen til at deltage i flere pr√¶sentationer. Elevernes produktioner bliver ogs√• lagt ud p√• deres kulturfagshjemmesider under www.ranumefterskole.dk/kulturfag og p√• fb. siderne for hvert kulturfag.

Formelt er s√łndag afslutning p√• kulturfagsperioden, men rigtig mange elever skal ud og holde opl√¶g for andre unge p√• skoler og i institutioner over hele landet i de n√¶ste 3-4 uger. I kan ogs√• f√• en gruppe ud og fort√¶lle om deres kulturfagsrejse, ved at henvende jer til skolens kontor.

Fra Cuba Pioner til Ridning Island – Nye profilfag!

I uge 6 starter nye profilfag og tirsdagsfag, og igen er der en række spændende kendte og nye fag. Se listen:

• Alpin skil√łb
  • Alpint Snowboard
  • Cheerleading
  • Cuba Pioner
  • Dans i Beijing
  • Dykning/Diving Padi AOW
  • Dykning/Diving Padi OW
  • Fit for life
  • Foto safari
  • Fridykning
  • Guerilla filmmaking
  • Hardball adventure
  • Konditor/Confectory
  • Motorsport
  • Musik – New Orleans
  • Pilgrimsrejse til verdens ende
  • Ridning Island
  • Sejlads/Sailing
  • Wakeboard

Vores g√¶steelever fra bl.a. Malaysia er rejst hjem og de fik overrakt deres certifikat ved f√¶llessamlingen torsdag. Vi har haft rigtig meget gl√¶de ud af bes√łget. Og de gav ogs√• udtryk for at have haft et fantastisk ophold og s√¶rligt erfaringerne med at st√• p√• ski i Italien og opleve sne, samt efterskolef√¶llesskabet har sat sig s√• dybe spor, at flere helt sikkert vil vende tilbage igen.

malayer ranumefterskole 1516

Tirsdag aften var en flok elever i biografen for at se den nye action film af terrantino, The Hateful Eight, L√łgst√łr bio.

Onsdag og torsdag bes√łgte mere end 100 elever Fjerritslev Gymnasium, hvor eleverne opf√łrte teaterkoncerten The Beatles.

fjerritslev gym teater

Pædagogisk har vi desværre igen oplevet, at en gruppe elever har overtrådt reglerne for alkohol på skolen i den forgange weekend. Eleverne er hjemsendt fra skolen indtil vi får en afklaring med forældre om tilliden til at eleven kan fortsætte uden yderligere problemer.
I lyset af at det også skete i december og eleverne burde have set, at det har alvorlige konsekvenser, så vil vi i lærergruppen diskutere stramninger særligt i weekenderne. Eleverne vil også i den kommende uges hus- og fællessamlinger skulle forholde sig til det kollektive og personlige ansvar det er at skolens regler bliver fulgt, og det er altid en balance at sanktionere uden at det rammer kollektivet alt for hårdt.

Vi st√łtter Danmarksindsamlingen

672

Danmarks Indsamlingen ruller over sk√¶rmen l√łrdag aften og mange vil m√•ske undre sig over at vi ikke officielt deltager i denne event. Vi har i √•r desv√¶rre ikke haft mulighed for det pga. de mange forberedelser til kulturrejserne og vi har prioriteret at st√łtte vores venskabsskoler i Malaysia og nepal, samt b√łrnehjem i Peru og Nepal. Her g√•r vores indsamlede midler 100% til det egentlige form√•l. Danmarks Indsamlingen blandt efterskolerne er et stort f√¶llesskabsprojekt og vi vil helt sikkert fors√łge at v√¶re med igen n√¶ste √•r.

Foto, video og artikelkonkurrence

Deadline for Foto, video og artikelkonkurrencen var i går aftes kl. 23:59. Og vi kan ligeså godt sige det med det samme, vi har aldrig set så mange bud på det bedste billede og sikke flotte videoer. Og det bedste РDu kan se samtlige billeder og videoer på youtube og flickr lige nu.

Videoerne

Se videoerne direkte herunder eller tryk her for at komme til youtube.

Og billederne

Herunder kan du bladre i alle billederne og se dem i stor st√łrrelse ved at klikke p√• billedet. Du kan ogs√• g√• direkte til foto-albummet her.

Photo competition P2 - 15-16 - ALL

I næste uge

I n√¶ste uge er der almindelig skolegang, og ugen slutter med en undervisningsfri fredag, s√• eleverne kan rejse hjem torsdag eftermiddag og vende tilbage s√łndag aften.
I uge 7 og 8 er der IKKE vinterferie på Ranum, vi opfordrer istedet eleverne til at invitere deres venner onsdag til torsdag med et fedt efterskoleprogram.

De to uger rummer en r√¶kke vigtige fagdage og s√• sluttes begge uger af med super sp√¶ndende foredrag om fredagen. I uge 7 fort√¶ller sexologen Joan √ėrting om sex og k√¶rlighed, og i uge 8 kommer terapeut og kursusholderen Carl-Mar M√łller og svarer p√• elevernes sp√łrgsm√•l om alt mellem himmel og hav, men mest omkring b√¶ltestedet og hypofysen. Carl-Mar har ogs√• nogle tidligere soldater med, som er i behandling for PTSD og de er rigtig gode til at fort√¶lle om realiteterne i krig og f√łlgerne heraf. Det er tre foredrag, der vil bev√¶ge og give stof til eftertanke, samt helt sikkert forlegne smil og latter.

joan oerting

I uge 7 fort√¶ller sexologen Joan √ėrting om sex og k√¶rlighed.

carl mar moeller ranum

Carl-Mar M√łller, leder af Par, Sexolog og Psykoterapeut Skolen og praktiserer den selvopfundne kroppsyke-terapi. Han er desuden kendt for sine provokerende udtalelser om k√łnsroller og -identiteter.

Rigtig god weekend!

Med venlig hilsen!