Rejsefortællinger, fodbold og One Day Moviemaker

Kære læser

Rejserfort√¶llinger, film og nye venskaber har fyldt efterskolen siden s√łndag. Eleverne har savnet hinanden i de 14 dage de har v√¶ret fra hinanden pga. rejse og efter√•rsferie.
Vi startede lige på og hårdt op med skolefag og profilfag, samt en super koncert mandag aften. En del elever har været ude af huset med deres profilfag.

Fit for Life m. Trine Bagger

Har v√¶ret p√• bes√łg i Aars og fik udover en masse tr√¶ning og tips, lov til at tr√¶ne med en rigtig eliteatlet, nemlig danmarksmesteren Trine Bagger.

Fodboldpigerne blev nummer 2

REC pigeholdet deltog ved NM i efterskolefodbold og blev nummer to i deres pulje, samt 4 blandt alle skolerne, hvilket er super flot, når vi nu ikke er en sportsefterskole!

pigerne fodbold ranumefterskole 201516

heppekoret fodbold ranumefterskole 201516
Her ses fodbold-pigerne klar til at tackle de Nordjyske Mesterskaber for Efterskolerne med drengene som ‘heppe-kor’.

Duelighedsbevis og audition

Sejlerne har taget det praktiske duelighedsbevis og er nu klar til det teoretiske forl√łb.

Torsdag aften var der audition til Performanceforestillingen den 21.11 og der var rigtig mange talent fulde deltagere til musik, sang og skuespil. Glæd jer!

One Day Moviemaker: Se videoerne og vinderne

Fredag har vi brugt p√• at afslutte forl√łbet One Day Moviemaker i dansk holdene, og der er produceret mere end 44 kortfilm fra de mange profilfagsrejser. De to g√¶steundervisere Rune Lynell og Erik Bjerre agerede sammen med l√¶rerne dommere og k√•rede bl.a. den bedste fotograf og den bedste film.

Se vindervideoen Sejlads fra youtube herunder eller se den direkte på youtube. Se også Adventure og Golfs bud.

vinderfilm sejlads ranumefterskole 201516
Vinderfilm, Sejlads, One Day Moviemaker

bedste fotograf ranumefterskole 201516
Bedste fotograf, One Day Moviemaker

Elevfest, 500 p√łlser til natmad og gensynsdag i morgen

I aften, fredag, holder elevholdet og for√¶ldrer√•det den f√łrste elevfest. festen holdes uden for skolens regi, men vi hj√¶lper med en god middag til at starte festen med og s√• har en gruppe bagt mere 500 p√łlsehorn til natmad.

I morgen er der REC Gensynsdag for tidligere elever, og vi forventer at rigtig mange tidligere elever vil kigge forbi. Programmet starter kl. 14 og slutter kl. 17. Der vil v√¶re en stor f√¶llessamling med sang og billeder fra sidste √•rgang. Og s√• er der naturligvis forfriskninger og rundvisninger p√• de “gamle” v√¶relser.

Her kan du hoppe ned i en afspilningsliste fra youtube, som tager dig igennem 8 videoer fra skoleåret 2014-15.

Se også billederne.

Pædagogisk

P√¶dagogisk har det v√¶ret en rigtig god uge med masser af god energi og historier fra rejserne. Desv√¶rre m√•tte vi midt p√• ugen sende flere elever hjem efter at det kom frem de havde indtaget alkohol p√• deres rejse. Det er en kedelig situation at s√¶tte sig selv og andre i, men ogs√• en situation, som vi vil l√¶re af fremadrettet. Vi holder stadig fast i at det er friheden, der g√łr os st√¶rke, og at det er s√¶rligt erfaringerne med at h√•ndtere friheden, som vi l√¶rer af.

Den kommende uge

I den kommende uge er der opstart af nye tirsdagsfag og s√• skyder vi de 21 Kulturfag i gang. Det bliver en fantastisk uge, hvor vi ogs√• f√•r bes√łg af foredragsholder Anders Kofoed Petersen fra TravelApe. Anders er en verdensmester i at fort√¶lle om hvorledes man bliver st√¶rk af udfordringer og erfaringer, og hvordan man bygger selvv√¶rd op hos andre og sig selv. Han har v√¶ret p√• Ranum Efterskole i 10 √•r og hvert √•r gjort en stor forskel for mange elever.

Med venlig hilsen og rigtig god weekend
Olav Storm Johannsen
forstander