Nye Elevers Dag, Freedom Dinner og Volleylandskamp mod svensken

Kære læser

Forældreweekend, Nye Elevers Dag og mundtlige prøver, samt gæster fra flere lande, har sat sit præg på den 3. sidste uge af dette skoleår. Ved siden af rigtig mange mundtlige prøver har eleverne haft et stort udvalg af aktivitetstilbud, der har bl.a været afholdt flere fodboldturneringer, og fællesspisning på plænen ved stadion. Det gode vejr er blevet nydt til fulde! I denne uge har vi også haft gæster fra både USA, Frankrig og Sverige, de mange gæster har været med i skolens aktivitetsprogram, samt været på ture ud af huset sammen.

Nye Elevers Dag

En af de absolut største dage i skoleåret er Nye Elevers Dag, og i år fik vi samlet besøg af omkring 2500 mennesker, som fulgte godt 380 kommende elever på vej. Programmet var tæt pakket med samtaler, fællesoplæg om de faglige forløb, vejledning i skole-hjemsarbejde og præsentation af profilfagene i den 1. periode. Ind i mellem var der god servering på torvet og i kantinen, og som noget helt specielt havde gastronomiholdet lavet en fromage- og kagebar med godt 4000 kager og fromager, så det blev et kæmpe hit!

De nye elever fik et grundigt indblik i det kommende skoleår og deres forældre er nu klædt godt på til skolestart den 9. august. Dagen markerer både en afslutning og en ny start for mange af de nuværende elever. De kan selv huske da de var “nye elever” og det sætter også præg på stemningen de sidste uger. Nu er det alvor og alle vil have det bedste ud af fællesskabet og hinanden.

Flashmob

Kontaktgruppe 36 flashmobber sig igennem Ranum Efterskole College og ned til den store multihal hvor der er Introduktion til nye elever samt forældre. 🙂

Klik på billedet for at afspille videoen.

Begyndergolf – I Slowmotion

En flok elever var ude på golfgræsset for dels at øve talentet men også for, at vore dygtige golflærer kunne optage deres sving i slow motion – Det giver ikke blot et godt grin men også vigtig viden når man ser sit eget sving og positur i slowmotion.

Begyndergolf Juni 2015

https://www.facebook.com/video.php?v=488265774660683

Frankrig møder Vildsted Sø

Joakim Philipsen agerede i denne uge turistguide for vore gæster fra Frankrig. De var med ude på en guided rundtur omkring Vildsted Sø, som vejrmæssigt viste sig fra sin aller bedste side.

Dykkere ude i perfekt lokalt dyk

En tilsyneladende (se herunder) meget glad dykkerlærer var i denne uge ude og dykke med eleverne, i noget af det der kan betegnes, som meget flot dansk vejr i både tørt og vådt.

“Slaget om Ranum” og “Freedom Dinner”

Tirsdagens eftermiddagssol omdannede Ranum Stadion ved Multikulturhuset til en tiltrængt bageovn, og kulissens grønne fundament motiverede i den grad til en god omgang fight og fodbold.

Derfor var det med store forventninger, der for første gang i historien skulle afvikles en fodboldvenskabsturnering mellem Asylcenter Ranum, IK Vest og Ranum Efterskole College. Tre gode kampe senere kunne IK Vest hæve arme og førstepræmie som velfortjente vindere.

For at bakke op om arrangementet havde REC’s allestedsnærværende køkken – i samarbejde med vores amerikanske udvekslingsstuderende – arrangeret Freedom Dinner under åben himmel og bød på velsmagende Obama Burgere akkompagneret af passende musik 🙂

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.969861819715436.1073742004.151055011596125

8. kl. på teambuilding og Volleylandskamp mod svensken

Onsdag havde vi besøg af 20 glade og energiske elever fra Vejle Friskole, der skulle introduceres til efterskolelivet en enkelt dag. Dagen bød på tillidsøvelser, rundvisning og udfordringer i havnebassinet i Rønbjerg, hvor sejladselever fra efterskolen tog sig kærligt af at indvie de lidt yngre elever fra Vejle i opgaverne ombord på bådene. Grundet den stærke vind blev forløbet af sikkerhedsmæssige årsager afholdt inden for molens beskyttende “arme”.

Efter en tur på forhindringsbanen og leg på klatrevæggen i Svederen blev Friskoleeleverne transporteret tilbage til Vejle – stadig med god energi, men nu med efterskoleerfaring i bagagen… 🙂

Sidst på dagen vankede der landskamp i beachvolley ved Kærhuset – en udfordring fra vores svenske gæster, der naturligvis skulle følges op på 🙂

Lokalbrag mod Himmerlands Ungdomsskole

Et veloplagt pigehold kæmpede med god energi og overvægt i spil og chancer mod lokalrivalerne fra Haubro. Kampen udkæmpedes på Ranum Stadion og det var til alles overraskelse at de dygtige og vindervante piger fra Ranum blev sænket af et løsgående missil i 3. minut af 2. halvleg!?? Missilet var en Haubro-spiller der spurtede fra alt og alle og sparkede bolden i netmaskerne bag en sageløs Ranum-keeper, der hverken før eller siden i kampen rørte bolden…

Trods en ihærdig indsats lykkedes det ikke for det stærkt kæmpende hjemmehold at score, og det blev derfor til et overrumplende og smerteligt nederlag i dette års lokalbrag.

Lidt anderledes gik det for drengeholdet, der kæmpede sig til et uafgjort resultat på 1-1 efter at have været “nede” 0-1 i pausen. Kampen var en jævnbyrdig affære, der bød på mange gode detaljer, knaldhårde tacklinger og adskillige mesterlige redninger – bla et straffespark – af Haubros målmand. Eftermiddagen vil især huskes for Cecilies tackling i fuld split og de mange glade efterskoleelever på sidelinien.

Mød nye kulturer med AFS – bliv værtsfamilie.

Vi har fået denne henvendelse fra vores partner AFS Interkultur. På Ranum Efterskole College har vi til næste år 12 AFS årselever, som mangler en værtsfamilie. Like og skriv hvis I har lyst til at vise jeres kultur, traditioner og hverdag samtidig med, at I får et kulturelt lysglimt fra et andet land i X antal dage.

Den kommende uge

I den kommende uge afvikles de sidste mundtlige prøver og alle elever er med på at respektere at der skal være to til at forberede sig og samtidig skal der også være plads til at lave en masse aktivitet. Vi håber på godt vejr og tirsdag optager vi skoleårets mindevideo. Vores gæster fra Frankrig drager via København tilbage til Paris, og siger farvel med en fransk aften. Fredag afholder elev- og forældrefestudvalget årets sidste elevfest med bl.a. spisning og koncert af Kid. Det bliver et brag af en elevfest. Elever der deltager i elevfesten er velkommen tilbage om søndagen kl. 14.00 og fra kl. 17-19. er der Åbent Køkken for de der har lyst til aflevere og samtidig hente noget af alt værelsesgrejet med hjem inden rengøring i den sidste uge.

Vi har et fantastisk elevhold med rigtig mange glade og dygtige elever og vi glæder os til den sidste tid sammen.

Med venlig hilsen og rigtig god weekend

Ranum Efterskoleda_DKDanish