OSO projekt, idræt og fotokonkurrence

10981057 10153067738144592 1969685444822709357 o

Kære læser!

Ranum EC AD P2 1415 Roadshow 86x250 v4

Sidste uge havde eleverne en hektisk uge med mange faglige timer, studievejledning og så sluttede ugen med en stor elevfest. Vi blev ramt af lidt omgangssyge,men heldigvis gjorde elevfesten rigtig mange hurtigt raske igen, og fik en god fest.
Fredag var stort set alle ansatte p√• julegavetur til √Örhus, hvor vi bes√łgte Bazar Vest og fik en rigtig sp√¶ndende rundvisning, samt spiste en fremragende tyrkisk middag. Man oplever flere paralleller til Ranum Efterskole College, n√•r man g√•r rundt i mellem de mange forskellige boder og butikker p√• markedet, og selvom efterskolev√¶relserne ikke helt lugter s√• godt som gr√łnsagsmarkedet, s√• er der ihvertfald en tilsvarende kulturel og farverig mangfoldighed. Efterf√łlgende var vi p√• √Örhus Teater, hvor vi s√• teaterkoncerten Gasolin. Det rykkede fantastisk – ogs√• p√• kollegasammenholdet.

I denne uge har alle i 10. √•rgang almen skrevet deres store Obligatoriske Selvst√¶ndige Opgave, OSO, og l√¶rerne har v√¶ret vejledere p√• skift fra tidligt til sent. Det har v√¶ret en rigtig god uge med stor koncentration og mange var godt forberedte. De, der havde sv√¶rt ved at komme igang og fastholde sig i processen, fik hj√¶lp l√łbende og i l√łbet af torsdag og fredag har der v√¶ret freml√¶ggelser for et panel af l√¶rere og elever. Det er en stor tilfredsstillelse at have afsluttet OSO projektet og dejligt, at vi har en stor flok elever som ogs√• har nydt det selvst√¶ndige arbejde i l√łbet af ugen. Eleverne i 9. klasse har haft fagtemaer og de internationale 9. klasser har ogs√• haft terminspr√łver.

I den kommende uge er der ogs√• vinterferie rundt omkring i det nordlige jylland. Vi har lavet 3 fantastisk sp√¶ndende temadage, hvor eleverne p√• skift skal arbejde med bl.a. Retorik, Videofort√¶lling og Idr√¶tsdag. Fra tirsdag til fredag er mange elever p√• Roadshow til flere st√łrre byer, hvor de fort√¶ller om deres ekspeditioner rundt i hele verden og om hvorledes det er at v√¶re efterskoleelev. Eleverne p√• musikholdet fra Jamaica og Marokko Performanceholdet optr√¶der ogs√•, s√• der er meget forskelligt at opleve. I er meget velkommen til at kigge forbi og I kan ogs√• rekvirere jeres eget elev-foredrag p√• mail: info@ranumefterskole.dk Det er helt gratis, og en stor oplevelse og erfaring for eleverne at medvirke til!

Mandag aften er der fastelavn og alle eleverne skal s√łrge for en eller anden form for udkl√¶dning. Det bliver helt traditionelt med t√łndeslagning, kattekonger og dronninger, samt selvf√łlgelig hjemmebagte fastelavnsboller fra Jan¬īs bageri!

10450807 907301285971490 2088401126908394818 n

FOTO – VIDEO OG ARTIKEL KONKURRENCE – se de 184 fantastiske billeder fra rejserne

Klik p√• billedet for at se samtlige billeder p√• facebook. Login er ikke n√łdvendigt.

facebook pictures

Se de 16 tilmeldte videoer til konkurrencen

P√¶dagogisk oplever vi, at eleverne er ved at komme helt ovenp√• efter rejserne. Det har v√¶ret sv√¶rt for flere at klare jetlag og fork√łlelser mv. Vi har haft en belastende episode, hvor nogle elever tog en AA n√łgle og gik p√• natterend. Det har vi nu h√•ndteret og n√łglen er tilbage. Desv√¶rre er to elever udmeldt, da b√¶geret l√łb over ved denne episode. Vi oplever ogs√•, at der er en meget stor bevidsthed hos eleverne om, at det er nu efterskolelivet og f√¶llesskabet skal leves fuldt ud, og vi gl√¶der os til de n√¶ste uger, hvor der kommer mere lys og energi. I uge 9 starter de nye profilfag og s√• er der kun 7 uger til at vi igen drager ud i verden for sidste gang dette skole√•r.

Med venlig hilsen og rigtig god weekend!

Olav Storm Johannsen